Roni

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 4/2015

10.10.2015
Roni sai kodin Espoosta.

19.9.2015
Roni pääsi kotihoitoon reipastumaan ja ottaa sopivia kotiehdokkaita vastaan Helsingissä.

Roni-poika pääsi pois tarhalta, ja tutustuu nyt kotikoiran elämään hoitopaikassa pääkaupunkiseudulla. Alku uudessa ympäristössä on sujunut lupaavasti, sillä Roni suhtautuu muutokseen uteliaan reippaasti. Ulkoilut ovat sujuneet, ja hoitopaikan vanhemmilta koirilta on otettu oppia esimerkiksi pehmeän makuupaikan löytämisessä: sänky on aika mukava! Ronin masu on vielä tarhaelämän ja matkan jäljiltä sekaisin, mutta muuten poika vaikuttaa hyväkuntoiselta koiralta. 

9.7.2015
Kaunis, luppakorvainen Roni ihmettelee vielä vähän uusia tuttavuuksia: ihanko oikeasti haluat olla kaverini?

Roni ja sen kymmenen sisarusta hylättiin yhtenä porukkana Irinan tarhalle. Ne löytyivät Viipurin laitamilta ja saivat autokyydin tarhalle. Kuka lie hylännyt tämän suuren pentueen, mutta onni onnettomuudessa on se, että nyt sisarusparvella on mahdollisuus löytää omat kodit. Ja siinä työtä riittäkin, että kaikki yksitoista löytävät arvoisensa kodin. Ronin sisarukset ovat RheaReneRemuRicoRositaRiannaRiikaRosaRania ja Rina.

Roni on vielä varovainen poika. Sen tummat silmät katselevat totisina häkin takaosasta: oikeastiko haluaisit minun kaverikseni? Kun tarjolla on herkkuja, ei ujous vaivaa enää yhtään. Silloin Roni kipittää etunenässä hakemaan mahdollisimman paljon herkkuruokaa.

Kuvausta varten nappaamme Roni syliin. Kovin totisena Roni siinä nököttää, mutta kiltisti poika pysyy paikoillaan, vaikka tilanne on sille uusi ja jännittävä. Harvoin on Roni tainnut saada sylihoitoa tai ylipäätään jakamatonta huomiota ihmiseltä.

Koska Roni on vielä ujohko poika, etsii se omistajaa, joka ymmärtää ja haluaa auttaa varovaista poikaa uuden elämän alkuun. Aluksi poika voi tarvita aikaa ja rohkaisua, että arkielämässä vastaan tulevat uudet asiat muuttuvat sille oikeasti arkisiksi. Rauhallisella ohjauksella Ronista kasvaa kuitenkin vielä hieno nuorimies.

Aikuisena Roni kasvaa keskikokoiseksi pojaksi. Luultavaa on, että sillä tulee riittämään energiaa vähintään keskivertokoiran verran. Toivottavaa olisi, että uudella omistajallakin riittää aktiivisuutta kaiken nuoruuden energian ohjaamiseen järkevästi: reippaaseen ulkoiluun, sopivaan määrään tapakasvatusta ja mielekkääseen aktivointiin. Sillä reseptillä toivottavasti säästyvät kengät ja sohvat nuorukaisen kolttosilta - ja jos eivät säästykään, osaa uusi omistaja suhtautua asiaan sopivalla huumorilla.

Viipurin koirat - Roni 5.9.2015

Viipurin koirat - Roni 6.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.