Kolja

Sukupuoli: uros
Koko: jää pieneksi
Syntymäaika: 4/2015

10.9.2015
Kolja muutti Helsinkiin.

26.8.2015
Voi mikä katse! Näiden silmien edessä on vaikea olla sulamatta. Kolja on pieni ja aktiivinen pentu, joten pehmoleluksi tästä pojasta ei ole!

Londa ja sen aivan pienet pennut pelastettiin keväällä Olgan tarhalle. Pennut olivat aluksi heikkoja, eivätkä kaikki selvinneet hengissä. Kolme veljestä osoitti selviytymisviettinsä ja nyt tämä kolmikko on valmis etsimään omat kodit: saammeko esitellä suloiset StasikSenja ja Kolja!

Kolja viipottaa pihalla tomerasti ja iloisesti. Mikäs nuoren pojan on siellä juostessa, kun aurinko paistaa, varjoon pääsee kellahtamaan, kavereita riittää ja kivoja ihmisiäkin on tullut tutustumaan! Kolja ei juurikaan arkaile tuttavuuden tekemisen kanssa, vaan uteliaasti se tulee katsomaan, keitä tällä kertaa on astellut tarhan portista sisälle.

Kolja vaikuttaa iloiselta ja mukavalta pennulta. Tosiasia silti on, että tarhaympäristössä kasvaminen jättää aina jonkin jäljen koiranpentuihin. Yleensä se tarkoittaa sitä, että sosiaalistaminen jää hieman vajaaksi ja siksi uudet ihmiset, tilanteet ja paikat voivat jännittää keskimääräistä enemmän. Pitkäjänteisellä totuttamisella ja siedättämisellä nämäkin pennut tottuvat kuitenkin vielä monenlaisen menoon - erityisen mukavaa olisi kuitenkin, jos uudessa kodissa olisi koirakaveri näyttämässä mallia. Ehdoton vaatimus tämä ei kuitenkaan ole. Veljekset ovat tottuneet myös kissoihin.

Pentujen emo Londa on hyvin pienikokoinen, iloinen ja ystävällinen tyttö. Londassa lienee jonkin verran terrieriä, joten mahdollista on, että terrierimäistä luonnetta tulee löytymään myös Londan pojista. Vaikka kyseessä ovat aikuisena pienikokoiset koirat, ei koiran hankintaa pidä miettiä yhtään vähemmän tarkasti kuin isomman koiran: voimme olla varmoja, että mikäli näille veljeksille ei tarjota riittävästi aktiviteettia ja opeteta käytöstapoja, voi omistajalla olla melkoinen pähkinä purtavaksi, kun kaikki energia suunnataan ei-niin-toivottuihin-asioihin, kuten sohvan pureskeluun tai hihnan päässä räkyttämiseen.

Jos kuitenkin nuori, pieni ja elämäniloinen pentu on sinulla vakaasti harkittu haave, odottaa Kolja yhteydenottoa!

Viipurin koirat - Minit 2. & 31.5.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.