Lydia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 12/2012

31.3.2015
Lydian kuulumisia omasta kodista:

"Aluksi pelotti vieraat paikat, mutta nopeasti otti isännän omakseen ja paikkansa sohvalta. Lenkit sujuneet hyvin. Arkahan tyttö on, säikkyy äkkinäisiä liikkeitä, käden nostoa ja esim. kun otan ulkoportailla varsiharjan käteen, liekö pentuna lyöty.

Aivan ihastuttava, persoonallinen koiraneiti.

Hatun nosto Viipurin Koirien väelle siitä hienosta työstä, minkä teette kodittomien koirareppanoiden hyväksi. Ja myös kiitos Lydian tilapäiselle hoitotädille sen kotikoiran tavoille opettamisesta ennen lopulliseen kotiin pääsyä."

4.4.2015
Lydia sai kodin itäiseltä Uudeltamaalta.

27.11.2014
Lydiaa potkaisi onni ja tyttö pääsi Suomeen kotihoitoon. Lydia odottaa sopivia kotiehdokkaita Järvenpäässä.

Lydia on ihana ja kaunis rakkauspakkaus, joka kiintyy ihmiseensä tosi nopeasti ja antaumuksella. Sohvalla köllöttäminen hoitotädin vieressä on varmaan parasta mitä Lydia tietää. Lydia ei kuitenkaan ole mikaan sohvaperuna, vaan tavallinen aktiivinen nuori koira. Lenkille Lydia lähteekin mielellään, hihnassa tyttnen ei juurikaan vedä, metsästysviettiä ei näytä olevan, liikenne ei pelota, mutta ihmiset jonkinverran jännittävät. Juoksevat ja remuavat lapset ovat Lydialle ihan kauhun paikka, joten Lydiaa ei suositella pienten lasten perheeseen. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Työpäivät Lydia viettää hoitopaikan koirien kanssa sulassa sovussa, mutta saattaisi viihtyä ainoanakin koirana. Myös sisäsiisteyskin on tällä tyttösellä hyvin jo hallussa.

11.10.2014
Lydia on rohkaistunut ajan myötä, ja se vaikuttaa nykyisin mukavan lupsakalta tyttöseltä. Se juoksee oikopäätä rapsutettavaksi ja ratsaa taskut namien varalta.

Ihmetellä täytyy,  että tämä ilmeikkäillä korvilla varustettu näyttävän näköinen ihanuus on yhä kotia vailla. Toivottavasti Lydian ei tarvitsisi enää tulevaa talvea tarhalla sinnitellä, kylmyys on aikamoinen koettelemus erityisesti tällaiselle ohutturkkiselle laiheliinille.  Lydia vaikuttaa tätä nykyä tasapainoiselta tylleröltä, jolla on hyvät edellytykset kotikoiraksi.

Lydia on kuitenkin hyvin herkkä tyttö, joten on erittäin mahdollista, että muutto uuteen kotiin saa Lydian taantumaan nykyistä aremmaksi. Pitkäjänteisellä ja rauhallisella totuttamisella Lydia kuitenkin varmasti tottuu normaaliin kotielämään. Varmuuden vuoksi Lydia etsii kotia rauhalliselta alueelta eli aivan keskustan vilskeeseen Lydia ei halua muuttaa.

23.3.2014
Lydia on muuttunut valitettavan ujoksi tytöksi. Välillä Lydiaa saa silittää, välillä se taas katsoo paremmaksi väistää tuttavuutta tekeviä ihmisiä.

On harmillista, että aiemmin niin reipas ja iloinen Lydia on muuttunut varovaiseksi tytöksi. Muut koirat kiusaavat nykyisin helposti Lydiaa, mikä on omiaan lisäämään sen tarvetta väistellä. Välillä Lydia kuitenkin ilahduttaa meitä sillä, että tyttöä saakin rapsutella kuten ennen. Selvää kuitenkin on, että Lydia tulee tarvitsemaan aikaa ja sinnikästä totuttamista, että siitä pääsee kuoriutumaan se iloinen ja reipas tyttönen, mikä se aiemmin on ollut.

8.7.2013
Lydiasta on varttumassa varsin kaunis ja näyttävännäköinen koiraneito. Lydia on aivan innostuksissaan, kun astumme sen aitaukseen, eikä hyppimisestä meinaa tulla loppua.

Mutta kyllä Lydiakin osaa rauhoittua hetken intoiltuaan.

Lydia tykkää ihmisistä ja suhtautuu meihin luottamuksella. Syliin joutuessaan se hämmentyy kuitenkin ihan liikkumattomaksi. Eipä tarhalla normaalisti kukaan sylittele koiria, joten Lydia ei ole moiseen tottunut. Ehkä oma sylipaikka löytyisi Lydialle Suomesta?

Viipurin koirat - Lydia

Viipurin koirat - Leevi & Lydia

27.4.2013
Lydia ei ulkoisesti ole yhtä huomiota herättävä kuin sisaruksensa, mutta kovin paljon Lydia silti toivoo, että joku huomaisi tämänkin pikkutytön!

Lydia ja sen sisarukset LeeviLinus, LudwigLuciaLilja ja Laventeli tuotiin Irinan tarhalle kodista: vaikka seitsikko on erittäin kaunista ja persoonallista porukkaa, ei emon omistaja ollut jaksanut nähdä vaivaa kotien etsimiseksi pennuille, vaan hän oli kyydinnyt koko porukan tarhalle. Irinan läksytysten saattelemana omistaja lähti kotiin, ja ehtona pentujen ottamiselle tarhalle oli se, että omistaja käy sterilisoimassa emokoiran heti vain kuin mahdollista.

Lydia on hyvin reipas tyttö: Lydia ei ujostele ketään eikä mitään, vaan rohkeasti Lydia tulee tervehtimään ventovieraitakin ihmisiä. Seura onkin kovasti tämän sosiaalisen tytön mieleen, ja onnellisena Lydia nauttii jokaisesta rapsutteluhetkestä, minkä se vain onnistuu saamaan.

Lydialla on kohtuullisen paljon itsevarmuutta, mikä ilmenee siinä, että Lydia laittaa mielellään muita pentuja järjestykseen. Jos Lydia ei jostain toisesta pennusta oikein perusta, kertoo Lydia sen oikein selväsanaisesti. Ihmisiä kohtaan Lydia on kuitenkin hyvin avoin ja ystävällinen.

Kuvat eivät tee Lydialle oikein oikeutta, sillä todellisuudessa Lydian mustassa turkissa on himmeitä, kauniita, ruskeita raitoja. Lydiasta kasvanee siis varsin persoonallisen värinen, todennäköisesti keskikokoinen tyttö.

Omasta puolestaan Lydia olisi aivan valmis valloittamaan uuden kodin ja uudet kotikulmat!

Viipurin koirat - Lydia & Selma

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.