Aukusti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2012

2.1.2015
Ihana Aukusti sai oman kodin.

5.11.2014
Aukusti on ihmisrakas ja ystävällinen poika. Aukusti on myös varsin rauhallinen koira, joten Aukusti vaikuttaa fiksulta ja mukavalta pojalta.

Aukusti joutui Irinan tarhalle loppukesästä. Aukusti tuotiin tarhalle poliisikyydillä, kun poika oli löydetty jostain harhailemasta yksinään. Aluksi tarhalle joutuminen oli Aukustille todella iso järkytys. Kun ensimmäisen kerran tapasin pojan, makasi se täysin apaattisena häkin perukalla, koiranpetiin kiepille kiertyneenä. Lähestyin hitaasti Aukustia, jolloin se nosti päätään ja otti silitykseni vastaan. Sen enempää se ei kuitenkaan lähestymiseeni reagoinut.

Onneksi Aukusti alkoi kuitenkin hiljalleen toipua hämmennyksestään ja kerta kerran jälkeen se alkoi ilahtua enemmän ihmisten tapaamisesta. Kun Aukusti pääsi ulos, missä sillä on enemmän tilaa ja muutenkin rauhallisempaa, alkoi se tehdä tuttavutta oma-aloitteisesti ja todella nauttia rapsutushetkistä. Kuitenkin Aukusti on pysynyt koirana, joka ei hae huomiota hinnalla millä hyvänsä, vaan varsin maltillisesti se odottaa omaa vuoroaan.

Aukusti tulee hyvin toimeen ainakin narttujen kanssa. Toisten urosten kanssa on tullut viime aikoina vähän sanomista ja Aukusti kastroidaankin pian. Varmuuden vuoksi etsimme kuitenkin Aukustille kotia vain narttukoiran kaverina tai ainoana koirana.

Tarhalla Aukusti ei juuri koskaan hauku, joten kerrostalossa asuminenkaan ei liene mahdottomuus. Aukusti on kuitenkin kohtuullisen kookas koira, joten oma aidattu piha, jota se saisi aina halutessaan päivystää, voisi silti siintää Aukustin haaveissa. Aukusti on tarhalla ollut varsin rauhallinen poika, mutta kunhan se kotiutuu, saattaa siitä löytyä nykyistä enemmän energiaa. Ihan sohvaperunaksi ei Aukustista siis ole. Ja ihan varmasti Aukusti tulee tarvitsemaan myös tapakasvatusta, sillä edellisessä elämässään Aukustille tuskin on moniakaan tapoja opetettu. Jos olet varma, että olet valmis sitoutumaan Aukustin kanssa elämiseen elämän mutkissa ja notkoissa, odottaa Aukusti häntä heiluen yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Aukusti 8.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.