Sulo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2013

22.10.2016
Sulon kuulumisia omasta kodista:

"Sulo on täysin nimensä veroinen veijari. Leikkisä, energinen ja hellyydenkaipuinen Sulo on toivotettu tervetulleeksi perheeseemme jo aikapäiviä sitten. Alussa ajattelimme, kun Sulon Vantaalta haimme, että olemmekin saanut apaattisen arkajalan, emmekä koiraa. Parisen viikkoa Sulo vaikutti siltä. Se ei ollut kovinkaan kiinnostunut mistään, se ei ollut innoissaan ja lenkeilläkin se halusi piiloutua jonnekin pusikon taakse varjoihin. Sisällä Sulo otti itselleen sen tietyn seinänvierustan, minne se antoi itsensä käydä lepäämään. Muutos on noihin päiviin verrattuna huomioitava.

Kyseinen, silloinen masentuneen oloinen koira on nyt talomme vahti ja täysivaltainen perheenjäsen. Se ilmoittaa selkeästi milloin leikkiminen olisi kivaa, mutta se myös ymmärtää paikkansa ja kunnollisen koiran elkein vaikenee kun omistaja niin sanoo. Sulosta on kuoriutunut aikamoinen vahtikoira, vaikka sen esiintuloa kovasti epäilimme alkuaikoina. Kyllä ei vieraat iäneti tontille pääse, mutta kovaäänisesti ilmoituksestaan huolimatta se ei käyttäydy vieraita kohtaan mitenkään aggresiivisesti. Tietenkin, Sulo haluaa kiivaasti pitää tuntemattomat kaukana kodistaan ja isäntäperheestään ja etenkin sellaisesta asiasta, kuin jääkaapista, mutta sitä kovasti stressaannuttavat tilanteet tasaantuvat nopeasti, kun sille annetaan tilaisuus tutkia lähietäisyydeltä minkälaisia henkilöitä hänen reviirillään onkaan. Sulolle tärkeintä on se, että perhe toivottaa vieraat tervetulleiksi minkä jälkeen sekin voi antaa itselleen luvan kiehnätä tuntemattomien jaloissa, huomiota hakien rapsutuksen muodossa.

Sulo on kehittynyt koirana paljon. Se alkujaan veti hihnassa, ei noteerannut käskyjä lainkaan, auto oli maailman pelottavin asia siinä missä taloutemme suuret kavioeläimet, hevosetkin. Nykyään pörröinen ystäväisemme kulkee pehmeästi ja kuuliaisesti omistajan kanssa lenkeillä - vaikkakin, huomiotavaa on oletettava metsästyskoiran suku mikä Sulon suonissa todennäköisesti virtaa. Se on energinen ja menevä puskajussi ja pienriistan hajut kantautuvat sen kirsuun äärimmäisen voimakkaasti. Sulo haluaa intohimoisesti lähteä jäljittämään eläinten jälkiä, mutta olemme oppineet jo tuntemaan sen metkut sekä kommellukset, joten nykyään se ei juurikaan pääse yllättämään epämääräisillä pyrähdyksillään. Lenkittäminen toisinaan vaatii voimaa ja vahvaa auktoriteettia, mutta letkeämpikin lenkittäjä pärjää Sulon kanssa hyvin.

Mikään agilityradan taiteilija Sulosta tuskin koskaan tulee, mutta oletettavasti sille on jo suuri saavutus nostaa tassu käskystä, käydä istumaan ja makaamaan kun omistaja niin sanoo yhdessä pienen houkuttimen kanssa.

Autoilu on myös nykyään Sulolle suurinta herkkua. Se on hyvin innokas automatkailija joka varmasti koluaisi jokaisen peltikotteron läpi mikäli vain saisi. Tästä olemme äärimmäisen tyytyväisiä, kyvykkyys automatkoille on tärkeä sekä hyödyllinen ominaisuus.

Hevostallissa asustavat kissat ovat jonkinlainen kompastuskivi Sulon vielä keskeneräisessä koulutuksessa, mutta eivät ylipääsemätön este. Hevosista se ei enää välitäkään ja tottelee hyvin kieltoja.

Epäröimme pitkään Sulon päästämistä irti. Pelkäsimme, että se lähtee hortoilemaan metsään päättömästi ja kadoten sille tielle, mutta päätimme ottaa tietoisen riskin ja annoimme Sulolle mahdollisuuden näyttää kiintymyksensä kotiaan kohtaan. Takkuinen alku takasi hyvän lopputuloksen. Sulo vaikka omilla tutkimusretkillään luonnollisestikin käy, se saapuu pian takaisin ja pysyttelee tiiviisti perheensä läheisyydessä pihamaalla. Näin on paljon helpompi kuluttaa leikkimielisen sielun järisyttävä energia leikkimisen muodossa ja on silminnähtävää, kuinka Sulo vapaanaolosta ja juoksentelusta nauttiikaan.

Sulo on erittäin valloittava, sosiaalinen ja omaperäinen persoona. Siitä on ollut moneksi ja meillä on varmasti vielä opittavaa hänestä, mutta kullanarvoinen ystävä siitä on kuitenkin muodostunut meille kaikille. "

24.9.2015
Sulo muutti omaan kotiin Hausjärvelle.

26.6.2015
Sulo on varsin komea ilmestys aitauksessaan. Lempeät suuret silmät katselevat tulijoita tarkkaan: oletko ihan oikeasti tulossa tänne?

Sitten Sulo jo tassuttaakin innokkaasti toivottamaan vierailijat tervetulleiksi. Sulo nauttii kovasti rapsutteluhetkistä ja saattaa tämä nallemainen herra antaa ison märän nuolaisunkin tervetulotoivotukseksi.

Sulo jakaa tällä hetkellä aitauksensa sekä urosten että narttujen kanssa. Sulo pitää muita uroksia välillä varsin tiukassa järjestyksessä, joten Sulolle etsitään kotia ainoana uroksena. Narttukoira sen sijaan voisi käydä Sulon kaveriksi. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, että Sulo voi tarvita ohjausta siinä, ettei sen tarvitse vahtia mieluisia resursseja muilta koirilta. Tarhaoloissa Sulo on mustasukkainen ihmisten huomiosta eikä se haluaisi jakaa rapsutustuokiotaan muiden koirien kanssa.

Sulo on iso ja vahva, vaikkakin lempeä ja iloinen poika. Sulo ei sovi ensikertalaiselle koiranomistajalle, vaan se tarvitsee tulevaksi omistajakseen kokeneen koiraihmisen. Vaikka Sulo pitääkin ihmisistä kovasti, löytyy pojalta myös omaa tahtoa ja energiaa. Uuden omistajan täytyy osata opettaa Sulolle johdonmukaisesti käyttäytymisen kultaiset säännöt ja ymmärtää myös se, että kunhan Sulo kotiutuu, voi siitä löytyä nykyistä enemmän vahtikoiran vikaa. Siksi emme luovuta Suloa kerrostaloon, vaan Sulo etsii kotia, jossa olisi oma, aidattu piha energian purkamiseen ja vähän vaikka siihen vahtimiseenkin. Missään nimessä Sulo ei kuitenkaan halua pihakoiraksi, vaan täysivaltaiseksi perheenjäseneksi.

Jos olet varma, että sinulla ei mene sormi suuhun ison koiran kommelluksien kanssa, ja olet harkinnut asiaa edestakaisin ainakin sata kertaa, ilahtuisi Sulo mahdollisuudesta omaan kotiin. Oma peti, lämpöä ja rakkautta sekä koirakokenut omistaja - niistä Sulo haaveilee!

Viipurin koirat - Slo 6.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.