Valera

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: 27kg
Syntymäaika: 12/2014

24.9.2019
Valeran nyk. Vallun kuulumisia omasta kodista:

” Valera tuli meille elokuun lopussa 2015. Valerasta on kasvanut 27kg karvainen komea herra. Valeraa kutsutaan Valluksi, joka sopii miehekkääseen olemukseen (vaikka kastroitiin alkuvuonna 2016). Vallu tykkää yleensä koirista ja sellaisista ihmisistä, jolla on koira mukana. Ihmiset saa Vallun puolesta olla rauhassa, kunhan eivät sitä lähentele. Kotiin tulevat haukkuu mutta saavat sitten olla rauhassa. Mutta meidän perheen koira, muista ei niin piittaa. ”

9.9.2015
Valera löysi oman kodin ja asustaa Ruutanassa.

24.7.2015
Ihana ja reipastunut Valera odottaa omaa kotia Kaarinassa.

Valera, kotoisammin Vallu, tulee hienosti toimeen toisten koirien sekä kouluikäisten lasten kanssa. Valera on vielä hiukan ujo täysin vieraita ihmisiä kohtaan, mutta tässäkin on menty huimasta kotihoidon aikana eteenpäin.

Kotihoitoperheen ja tuttujen kesken Valera on varsin hellyydenkipeä ja rapsutuksista nauttiva poika. Vallusta ei kuitenkaan ole pelkäksi sohvan valtaajaksi. Vallu tarvitseekin perusaktiivisen kodin, sillä tylsistyessään Valera keksii helposti mielenkiintoista tekemistä, kuten kenkien pureskelua. Lenkit sujuvat jo mukavasti ja Vallu on sisäsiisti. Toiveena olisi, että tulevassa kodissa olisi koirakaveri ja että koti ei sijaitsisi kovin vilkkaalla alueella. 

25.5.2015
Valera odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Kaarinassa.

Valeran kyselyihin vastaa Mona. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Monaan yhteyttä sähköpostitse moona.terese@gmail.comTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

29.4.2015
Pienestä jännityksestä huolimatta Valera on reipastunut paljon, ja pyytää nyt jo lisää rapsutuksia. Valerasta kasvaa varmasti mitä komein poika!

Edistystä on tapahtunut ja pieni rapsuttelutuokio saa Valeran rentoutumaan. Poikaa saa silitellä ja se köllähtää kyljelleen nauttimaan rapsutuksista. Löytäisipä Valerakin pian oman rapsuttelijan ja tiensä omaan, rakastavaan kotiin!

Sisarusparven ainoa tyttö Polli matkasi Suomeen kotihoitoon muutama viikko sitten, ja reipastuikin nopeasti varsin paljon, joten eiköhän veljetkin seuraa perässä, kunhan oma koti vain pian löytyisi!

31.3.2015
Huolestunut katse yllään Valera-pieni pohtii maailman menoa. Valera on vielä varovainen poika, joka ujostelee vieraita.

Valera sisaruksineen ei syntynyt kovin onnellisten tähtien alla. Joulukuussa tiineenä ollut äitikoira Nora synnytti pentunsa ulos, pakkasen kovettamalle maalle. Nora yritti parhaansa mukaan huolehtia vastasyntyneistä pienokaisista ollen itsekin heikossa kunnossa. Ihmisiä kulki ohi, mutta kukaan ei sen suuremmin jäänyt koiraperhettä auttamaan. Joku toi viltin, joku vähän ruokaa. Lopulta sana avun tarpeessa olevasta emokoirasta ja sen pennuista kiiri Olgan korviin, ja koko perhe pääsi lämpöön ja turvaan Olgan kotiin. Nyt tämä hurmaava viisikko on valmis kodinetsintään. Saammeko esitellä: Vitja, TubikVovan, Valera ja Polli!

Valera on vielä varovainen poika, joka ei noin vain ole valmis tutustumaan vieraisiin. Se tutkailee mitä ympärillä tapahtuu, mutta mieluiten turvallisen ihmisen selän takaa. Sylissä poika antaa hienosti käsitellä itseään vaikka sitä kovasti jännittääkin. Mitä nopeammin Valera pääsisi omaan kotiin reipastumaan, sen parempi. Valera on Olgalla asuessaan tottunut muihin koiriin ja kissoihin.

Sisarukset ovat eläneet lähes koko elämänsä tähän asti Olgan kotona. On selvää, että päästessään uuteen kotiin niiden sopeuttamiseen on varattava paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kovin vilkas asuinalue ei ole välttämättä paras mahdollinen ympäristö näille pennuille. Reipas koirakaveri tulevassa kodissa sen sijaan olisi varmasti uuden tulokkaan mieleen.

Pentujen emo on noin 60 cm korkea saksanpaimenkoirasekoitus. Alla kuva myös emosta. Isästä ei ole tietoa, mutta pentujen ulkonäöstä päätellen kyseessä on joku pidempiturkkinen katujen komistus. Niin tai näin, näistä pennuista kasvaa aikuisina takuulla kauniita, persoonallisia ja hienoja koiria!

Viipurin koirat - Valera 11.4.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.