Niinu

Sukupuoli: narttu
Koko: n. 50 cm, 17 kg
Syntymäaika: 10/2014

30.8.2015
Niinu sai kodin Nokialta.

4.8.2015
Niinu-neito odottaa omaa ihmistään hoitopaikassaan Vantaalla/Lappeenrannassa! Niinussa sekoittuvat reipas tyttöenergia ja herkkä haaveilija.

Niinu käy edelleen silloin tällöin hoitotätinsä kanssa työpaikalla. Toimistokoiran työpäivät kuluvat nukkuen, puruluuta syöden ja lelujen kanssa leikkien. Välillä on kiva käydä hakemassa työntekijöiltä rapsutuksia ja jakamassa hyvää mieltä. Niinu ei ole mikään säheltäjä, vaikka nuori onkin, joten se on toimistolla pidettyä seuraa.

Niinu unelmoi ihmisestä, jonka sohvalla ja kainalossa olisi sopivasti tilaa ja joka kaipaa seuraa ulkoiluun ja yhteisiin puuhiin. Tarkkaavainen ja ketterä Niinu opettelee mielellään uusia juttuja, joten joku koiramainen harrastuskin voisi olla paikallaan. Oma koirakaveri olisi Niinun mielestä tietysti varsin kiva juttu ja sellaiseksi sopisi joko uros tai Niinua reippaasti vanhempi narttu. Murrosikään ehtinyt Niinu ei enää tykkää ihan ehdoitta toisesta nuoresta nartusta saman katon alla.

Niinu toivoo, että sen ikioma ihminen olisi valmis opastamaan ja tukemaan sitä tilanteissa, jotka tuntuvat Niinusta vielä jonkin verran jännittäviltä: vieraiden koirien kohtaamisessa ja yksinjäämisessä, ja ennen kaikkea uuteen kotiin sopeutumisessa. Vaikka Niinu on joissain tilanteissa vielä vähän epävarma, on se toisaalta monissa asioissa varsin taitava ja hyvin oppimiskykyinen. Niinu osaa istua pyynnöstä ja tietää, että kauniisti istumalla tapahtuu kivoja asioita: silloin saa ruokaa, nameja, pääsee kulkemaan ovista ja puetaan valjaat kävelyä varten päälle. Niinu on (pääosin) sisäsiisti ja pärjää hyvin kotona toisten koirien tutussa seurassa työpäivän ajan. Se suhtautuu kaikkiin ihmisiin ystävällisesti ja toivottaa kaikki tervetulleiksi myös hoitokotiinsa. Ainoastaan ihan pienet lapset vielä jännittävät Niinua, koska niistä sillä ei ole juurikaan kokemusta. Omaa pihaansa Niinu vahtii ilmoittamalla ohikulkijoista. Niinu antaa käsitellä itseään hyvin ja hoitotoimenpiteet sujuvatkin helposti. Toki nuori koira ei oikein malttaisi pysyä paikoillaan esim. koko kynsienleikkuun ajan, mutta sekin onnistuu, jos on kaverina nameja syöttävä apulainen. Niinu on tottunut autoiluun ja rauhoittuu yleensä varsin hyvin omaan takapenkillä olevaan boksiinsa.

Niinu on todella symppis koiraneiti, joka on valmis muuttamaan uuteen kotiin. Niinua pääsee tapaamaan sopimuksen mukaan adoptiohakemuksen täyttämisen jälkeen.

Viipurin koirat - Niinu 7.8.2015

Niinu 10.6.2015

24.4.2015
Niinu pitää ihmisistä paljon ja nauttii sylittelystä. Se on pennuksi melko rauhallinen ja kiltiksikin sitä voisi luonnehtia. 

Niinu on oppinut jäämään rauhassa kotiin työpäivien ajaksi, mutta saattaa silti välillä haukkua. Kerrostalo ei tästä syystä olisi Niinulle kaikkein paras asumismuoto, vaan se tarvitsee sellaisen kodin, jossa saa välillä haukahtaakin. Niinu ei ole yleisesti haukkuherkkä, eikä hauku turhia, mutta uuteen kotiin ja yksinoloon totutellessa sillä saattaa olla asiaa.

Niinun säkäkorkeus on tällä hetkellä 47 cm ja se on rakenteeltaan melko siro. Se tuskin kasvaa suuren suureksi vaan jäänee siroksi keskikokoiseksi. Kissa- tai kaniperheeseen Niinua ei suositella. Vieraisiin koiriin Niinu saattaa suhtautua alkuun peläten, mutta tuttujen koirien kanssa se leikkii nätisti. Kotihoitoperheen kaksi aikuista tyttökoiraa ovat Niinun hyviä kavereita.

Viipurin koirat - Niinu 8.4.2015

 

23.3.2015
Ihastuttava Niinu odottaa arvoistansa kotia Vantaalla. Niinu on valloittanut sydämiä niin sijaiskodissaan kuin hoitotädin työpaikallakin. 

Niinu viihtyy kainalossa ja hakeutuu välillä mielellään ihan ihmisen viereen. Niinu-neiti on tasapainoiselta vaikuttava tyttö, joka tykkää sekä ihmisistä että toisista koirista ja nauttii leikeistä pihalla. Kissojen ja muiden pienten eläinten kanssa eläminen vaatii Niinulta vielä malttamisen harjoittelua. Niinua on alkuun itkettänyt työpäivien aikana kotona, mutta nopeasti se on myös alkanut luottaa siihen, että ihmiset palaavat kyllä. Yksinjäämistä joutuu todennäköisesti harjoittelemaan uudessakin kodissa jonkin verran - ainakin, jos siellä ei ole koirakavereita seurana. 

Kotihoitajien mielestä Niinu on aivan täydellinen koiratyttö niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Kukahan olisi Niinulle se oikea ihminen, joka haluaisi jatkaa siitä, mitä kotihoidossa on aloiteltu ja jakaa elämänsä sitoutuneesti tämän pikkuneidin kanssa? 

14.3.2015
Niinu pääsi kotihoitoon ja odottaa kotiehdokkaiden hakemuksia Vantaalla. 

2.2.2015
Suloinen Niinu hurmaa kaikki tarhavieraat, eikä ihme! Niinu on ihastuttava neito niin luonteensa kuin kauniin ulkonäkönsäkin puolesta.

Sisarukset Nemi, Neffi, Nofi ja Niinu joutuivat tuntemattomasta syystä kodittomiksi. Yksinäinen porukka vaelteli kaduilla ilman huoltajaa ja suojaa, mutta onneksi niillä kävi tuuri ja ne korjattiin parempaan talteen Irinan tarhalle. Vaikka siskokset saavatkin elää nyt suojatumpaa elämää tarhalla, eivät tarhan portit silti suojele niitä kylmältä ja taudeilta. Pienet panevatkin nyt kaiken toivonsa siihen, että niille löytyisi hyvät loppuelämän kodit Suomesta.

Korvat tarkkaavaisina kuulostellen ja häntä innoissaan heiluen Niinu juoksee muiden pentujen mukana tervehtimään tarhavieraita. Iloinen tyttö nauttii suuresti saadessaan rapsutuksia ja haluaisikin pussailla kaikkia kiitokseksi takaisin koko loppupäivän! Niinu viihtyy myös sylissä vaikka se alkuun tuntuukin hiukan kummalliselta, mutta äkkiäkös tyttö huomaa kuinka ihana paikka lämmin syli on.

Niinusta kasvaa varmasti reipas ja hieno tyttö, kunhan vain pääsisi pikaisesti omaan kotiin opettelemaan kotikoiran tavoille. Ihan mihin vain ei Niinu kuitenkaan suostu muuttamaan, vaan kodin täytyy ehdottomasti olla valmis sitoutumaan tyttöön sen loppuelämäksi. Jotta yhteiselo olisi kaikille mukavaa, Niinulle tulee tarjota riittävästi puuhaa ja liikuntaa tapakoulutusta unohtamatta. Tästä tytöstä joku saa takuulla upean ystävän!

Viipurin koirat - Niinu 21.2.2015

Viipurin koirat - Niinu 31.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.