Pyry

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2013

12.4.2015
Pyry sai jäädä hoitopaikkaansa.

21.1.2015
Talviterveiset komealta Pyryltä Sipoosta.

Pyrystä on kotihoidossa kasvanut oikein komea nuorukainen ja ihmettelemmekin, miksei pojasta ole tullut kyselyitä. On toki totta, ettei Pyry ole maailman rohkein koira. Pyry vierastaa uusia ihmisiä, ja tutustuu asioihin omassa aikataulussaan. Tuttujen ihmisten kanssa Pyry kuitenkin nauttii hellyydestä (erityisesti maharapsuista). Pyry tulee toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa ja on sopivassa seurassa hyvin leikkisä.

25.6.2014
Kovasti Suomessa komistunut Pyry lähettää ihailijoilleen kesäterveiset. Pyry pelkäsi alussa aika paljon vieraita ihmisiä, mutta on nyt hoitopaikassa reipastunut kovasti ja arkuus väistyy päivä päivältä enemmän. Pyryllä on kaverina hieno lauma ja tässä porukassa poika pärjääkin hyvin. On kuitenkin mahdollista, että Pyry vaatii uudessa kodissa asioiden opettelua uudelleen, esimerkiksi yksinolon harjoittelua pikku hiljaa. Nuori koira tulee myös vaatimaan kivaa touhua ja luvallista tekemistä. Muuten Pyry keksii sitä varmasti itse. Pyry on täysin sisäsiisti ja osaa kulkea hihnassa, joskin hajujen perässä meno voi olla aika lennokasta. Pyryä on myös pidetty hoitopaikassa vapaana ja sen mielestä on ollut mukava tutkia paikkoja kaverikoiran kanssa. Pyryy pitää luonnollisesti myös riehumisesta ja juoksemisesta. Pyry rakastaa hellyyttä ja sen mielestä on ihana olla lähellä omia ihmisiä ja lauman muita koiria. Pyry tulee toimeen myös kissojen kanssa.

27.4.2014
Pyry on vielä hieman ihmeissään uudesta ympäristöstään, mutta on nopeasti oivaltanut kotikoirana olemisen hyvät puolet. Pyryä vähän jännittää, mutta turvallinen koirakaveri hoitopaikassa on pojalle iso turva. Pyry on ollut alusta lähtien aivan sisäsiisti ja ymmärsi heti, että ulkoilu hihnassa on hyvä juttu. Tylsää vain, ettei anneta vielä juosta vapaana, sillä sitä Pyry tekisi mielellään hoitopaikan muiden koirien kanssa. Mukava Pyry etsii nyt omaa kotia ja ottaa vastaan kyselyitä Sipoossa.

8.4.2014
Komea Pyry odottaa tarhalla ihmistä, jolla olisi aikaa ja ymmärrystä totuttaa ujoa poikaa uusiin asioihin.

Pyrylle ei ole käynyt kovin hyvä tuuri kodinsaannin saralla. Pienenä ja suloisena poikana paikallinen pariskunta adoptoi Pyryn, mutta palautti sen takaisin tarhalle, sillä koira oli heidän mielestään liian arka. Ilmeisesti pojan kaunis ulkonäkö toimi ainoana valintakriteerinä, mutta aikaa ja ymmärrystä heiltä ei herunut pojalle.

Pyry asuu Irinan tarhalla ja jakaa aitauksen monien muiden urosten ja narttujen kanssa. Ihmisten ollessa paikalla, tutkailee se varovaisesti kopista tarhavieraiden liikkeitä ja tekemisiä. Kun meno on vähän tasaantunut ja riehakkaammat koirat rauhoittuneet, kasvaa Pyryn uteliaisuus sen verran, että se tulee nuuhkimaan ja haistelemaan meitä. Poika syö myös sille tarjottuja nameja käsistä. Mitä enemmän herkkuja jaetaan, sen enemmän se tuntuu rohkaistuvan.

Pyry vaikuttaa ystävälliseltä pojalta, mutta selvää on, että sen sopeuttaminen uuteen elämään vaatii omistajalta aikaa ja kärsivällisyyttä. Elämä tarhalla hiukan arkana poikana kopissa kyhjöttäen ei ole kummoistakaan koiran elämää, ja siksi olisikin hyvä, että poika pääsisi pian pois tarhalta kotioloihin reipastumaan sekä löytäisi itselleen sitä ymmärtävät ihmiset.

Viipurin koirat - Pyry

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.