Aldo

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 5/2014

22.3.2015
Aldo löysi kodin.

23.11.2014
Sympaattinen ja varsin komea nuori mies Aldo odottaa toiveikkaana yhä oman kodin löytymistä Somerolla.

Aldon kotihoitaja kertoo:

"Aldo on valtavan sympaattinen, hieman ujo ja mietteliäs nuori herra. Aldo saapui siskonsa Annie kanssa hoitoon. Sisko muutti jo omaan kotiin, joten Aldo tuumii että mistä löytyisi hänelle se oma rakastava loppuelämän koti. Matkalaukku on jo valmiiksi pakattu.

Aldoa hiukan ujostuttaa vieraat ihmiset, herkut kyllä käydään nappaamassa kädestä alta aika yksikön. Tuttuihin ihmisiin Aldo luottaa päivä päivältä enemmän. Aldo on hieman oppinut jo hihnakävelyn alkeita, vaikkei se talutushihna aina ole pojan mieleen vaan paljon mukavampaa on juosta pihalla koirakavereiden kanssa.

Aldo tulee muiden koirien kanssa loistavasti toimeen, joten ehkä uudessa kodissa voisi olla kiva koirakaveri ennestään, joka näyttäisi Aldolle hieman mallia, että ei tämä kotikoiran elämä hullumpaa ole. Aldo varmasti sopeutuu elämään myös ainoana koirana. Aldo ei ole mikään turhasta haukkuja vaan ilmoittaa asiallisesti, jos pihalla tapahtuu jotain haukkumisen arvoista.

Aldosta on kotihoidon aikana kehketynyt varsin komea nuori mies. Painoa Aldolle on kertynyt noin 20 kg ja säkäkorkeutta noin 50 cm."

28.9.2014
Aldo pääsi Suomeen kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää ja odottaa sopivia kotiehdokkaita Somerolla.

Aldon kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

15.8.2014
Aldo on komea ilmestys hiekanvärisine silmineen ja turkkeineen. Aldo on vielä vähän ujo poika, joten uudella omistajalla tulisi riittää kärsivällisyyttä varovaisen pojan rohkaisemiseen.

Aldo ja sen sisko Annie ovat tämän kevään pentuja, joilla kävi huono tuuri ja ne hylättiin Irinan tarhalle. Sisarusten valttikortti keskellä muita pentuja taitaa olla niiden persoonallinen väritys: vaaleat silmät ja turkki tekevät vaikutuksen, eikä sisaruksiin voi olla kiinnittämättä huomiota.

Aldo on sisaruksista vähän ujompi. Itse se ei oikein tohdi lähestyä vieraita ihmisiä, vaan se mieluummin pitää vähän etäisyyttä ja tarkkailee tapahtumia kauempaa. Kun lähestyin Aldoa ottaakseni sen syliin, antoi se ensimmäisellä kertaa tehdä sen rauhassa. Sylissä oleminen jännitti sitä kovin, mutta silti Aldo tyytyi poseeraamaan kameralle rauhassa. Kun toisen kerran otimme Aldoa kiinni madotusta varten, ei poika enää suostunutkaan siihen yhtä helposti, vaan Aldo livahti koppiin piiloon. Sieltä se antoi kuitenkin ottaa itsensä kiltisti kiinni.

Koska Aldo on vielä kovin ujo poika, tulee se tarvitsemaan kärsivällisen omistajan, joka pitkäjänteisesti jaksaa totuttaa Aldoa sitä ihmetyttäviin asioihin. Voi olla, että Aldo reipastuu hyvinkin äkkiä päästyään kotiin, mutta voi olla, että sen kanssa joutuu tekemään enemmänkin töitä reipastumisen kanssa. Aldosta kasvanee keskikokoinen tai isohko poika, sen verran tukevat tassut sillä on jo nyt.

Viipurin koirat - Aldo

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.