Bonja

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 11/2011

21.9.2015
Bonja on varattu: tyttö löysi kodin hoitopaikastaan!

13.8.2015
Kaunis Bonja joutui lähtemään edellisestä kodistaan omistajan elämänmuutoksen vuoksi, ja asuu nyt hoitopaikassa Oulussa.

Bonja pärjää väliaikaisessa kodissaan hyvin, mutta parasta olisi jos tyttö pääsisi mahdollisimman pian tutustumaan loppuelämän kotiinsa ja ikiomaan perheeseensä.

Bonja rakastaa ihmisseuraa, ja pyytää mielellään huomiota ja rapsutuksia. Kun Bonjan luo saapuu kyläilemään, saa ensin vastaansa ylenpalttisen iloisen koiran, joka melkein pyrkii syliin hakiessaan tervehdysspaijausta! Hetken päästä neiti kuitenkin jo rauhoittuu ja oikaisee pitkät jalkansa makuupaikalleen ottaakseen nokoset. Mikään jatkuva häslääjä tämä koira ei siis ole, vaan on ehtinyt jo hyvinkin oppia kotikoiran tavoille: Bonja on täysin sisäsiisti eikä kärsi eroahdistuksesta tai tuhoa paikkoja silloinkaan kun ihmiset ovat päivisin poissa kotoa. Tytöltä löytyy kuitenkin hiukan vahtiviettiä ja se saattaa yksin jäädessään haukahdella vieraille äänille, minkä vuoksi Bonjaa suositellaan ensisijassa omakotitaloon tai rauhalliseen rivitaloon. Myös koiraseura sopii Bonjalle ja vähentää vahtihaukun tarvetta.

Kuten Bonjan sutjakasta ulkomuodosta voi jo päätellä, tässä on liikunnallinen koira! Lenkkeily ja ulkona juokseminen ovat Bonjan suosikkiharrastuksia, ja mielellään tyttö myös painii ja peuhaa koirakavereiden kanssa. Bonja on omankokoisilleen koirille hyvää seuraa ja suhtautuu niihin hyvin ystävällisesti, mutta aivan pienet tai vanhuuden vuoksi hauraat koirat saattavat jäädä vauhtitytön jyräämiksi. Ystävällisestä luonteestaan huolimatta Bonja tapaa myös hihnassa ulkoillessaan haukkua vastaantuleville koirille, ja vetää niitä kohti. Bonjan taluttajalta vaaditaankin aikuista ikää ja malttia harjoitella sujuvampia ohituksia. Muuten tyttö on mitä mainiointa lenkkiseuraa ja siitä saa varmasti kaverin niin päiväkävelylle kuin vaelluksellekin. Bonja lenkkeilee sekä metsässä että kaupunkiympäristössä, joten autot ja muut kulkuvälineet ovat tuttuja eivätkä pelota Bonjaa.

Jos etsit mukavaa koiraseuraa, kannattaa tuumata tätä neitiä vakavasti, sillä Bonja on mainio pakkaus :) Huomionarvoinen seikka on myös se, että toisin kuin kovin monet viipurilaiset, Bonja ei lainkaan arkaile miehiä, vaan pitää kovasti kaikenlaisista ihmisistä sukupuoleen katsomatta. Bonja on toisinaan tavattavissa myös Tampereen seudulla, jossa se kotihoitajansa mukana vierailee; Bonjalta nimittäin onnistuu hienosti myös automatkailu.

Bonjan kyselyihin vastaa Maija. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Maijan tavoittaa osoitteesta maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

4.12.2014
Herttainen Bonja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Oulussa.

Bonja on hyvin ystävällinen tyttö, joka pitää kovasti sekä ihmisten että toisten koirien seurasta. Bonja lenkkeilee mielellään, ja leikkii pihalla hoitopaikan koirakavereiden kanssa. Kaikenlainen tekeminen on tämän nuoren koiran mieleen, joten Bonjasta saisi varmasti myös innokkaan harrastuskaverin. Lenkillä vastaantuleville koirille Bonja toisinaan haukahtelee, mutta mikään mahdoton remmirähjääjä se ei ole. Bonja kävelee hihnassa enimmäkseen hyvin, mutta innostuessaan se vetää, etenkin, jos näköpiiriin ilmestyy jänis tai orava! Bonjalla on vahva metsästysvietti, minkä vuoksi sitä ei suositella kotiin, jossa on kissoja tai muita pieniä eläimiä.

Bonja osaa jäädä kiltisti kotiin ihmisten poissaollessa, eikä pureskele luvattomia tavaroita. Myös kynsienleikkaus ja harjaus sujuvat hyvin. Bonja on sisäsiisti. Hoitopaikassa Bonja ei ole haukkunut sen enempää kuin perheen muutkaan koirat, eikä esimerkiksi hauku kotoa lähtevän ihmisen perään. Ainoana koirana entisessä kodissaan Bonja kuitenkin haukkui ihmisten poissaollessa. Bonjaa suositellaankin ensisijaisesti toisen koiran kaveriksi, eikä mielellään kerrostaloon. Rivi- tai omakotitalossa koirakaverin seurassa Bonja pärjäisi varmasti mainiosti, kunhan tarjolla on paljon rakkautta ja liikuntaa.

Kaunis ja kiltti tyttö ansaitsisi pian oman loppuelämän kodin, joten otathan pian yhteyttä jos elämässäsi on tilaa yhdelle Bonjalle. :)

24.11.2014
Bonja etsii uutta kotia Oulusta käsin.

Harmiksemme mukava Bonja joutuu etsimään uuden kodin omistajan elämänmuutoksen takia. Bonja asuu tällä hetkellä Oulussa, eikä välttämättä ole paras koira kerrostaloon, koska Bonjasta saattaa välillä haukkua ulkoa kuuluville äänille. Bonjalla ei kuitenkaan ole eroahdistusta ja yksinolot sujuvat rauhallisesti.

Bonja oli tullessan arka, mutta rohkaistunut ihan tavalliseksi aktiiviseksi nuoreksi koiraksi. Välillä vieraat ihmiset saattavat vähän epäilyttää, mutta oman väen kanssa Bonja on todella hellyydenkipeä ja mukava koira, joka rakastaa rapsutuksia. Bonja osaa peruskäskyt, mutta opeteltavaakin vielä löytyy. Joskus Bonjasta on mukava esimerkiksi huudella hihnassa muille koirille. Bonja ei kuitenkaan ole missään nimessä vihainen ja tuleekin toimeen toimeen muiden koirien kanssa, kunhan ne jaksavat leikkisää tyttöä.

Bonjasta parasta ovat koirapuistoilu ja metsälenkit. Bonjassa on jonkin verran riistaviettiä ja se saattaa sinkoilla metsäneläinten perään. Bonja on saanut nykyisessä kodissaan tutustua kissoihin, mutta ei malta jättää niitä rauhaan. Bonjan tulevaan kotiin ei siis toivota kissoja tai muita pieniä eläimiä. Lasten kanssa reipas Bonja on pärjännyt hyvin.

Bonjalle toivotaan aktiivista kotia, jossa voisi olla koiraseuraakin, mutta ennen kaikkea lenkkeilyn lisäksi myös aikaa antaa hellyyttä ja herkkuja. Niistä Bonja pitää.

10.5.2013
Bonjaa onnisti! Se adoptoitiin Helsinkiin.

11.4.2013
Bonjasta ei ole tullut yhtään adoptiohakemusta, vaikka kyseessä on todella kaunis ja kaikin puolin ihana tyttö! Tapasimme koiraneidon Olgan tarhalla huhtikuussa.

Viipurin koirat - Bonja

4.12.2012
Bonja on todella viehättävä siro neito. Bonja tervehtii tarhavieraita hellin nuolaisuin ja on selvästi mielissään uusista ihmisistä.

Katso videolta kohtaaminen Bonjan kanssa:

Viipurin koirat - Bonja

23.5.2012
Bonja on vauhdikas nuori tyttö, joka rakastaa vähän kaikkea: ihmisiä, uimista, pitkiä lenkkejä ja toisten koirien kanssa leikkimistä. Bonjan kanssa ei aika takuulla tule pitkäksi. Bonja on aktiivinen ja eloisa tyttö, joka menee eikä meinaa. Bonja ei siksi sovi mitenkään kotiin, jossa ei olla valmiita harrastamaan tytön kanssa jotakin sellaista, missä se saa kunnolla purkaa energiaansa.

Tällä hetkellä Bonja osaa olla hienosti yksin kotona, mutta uuteen kotiin muutto ja muut muutokset elämässä tekevät todennäköisesti tarpeelliseksi sen, että yksinoloa pitää aluksi harjoitella: aivan kuten nuoremmankin pennun kanssa.

Bonja rakastaa yhteistyötä ihmisen kanssa ja vaikuttaa varsin tottelevaiselta tytöltä, joten kaikin tavoin Bonja voisi soveltua hyvin kotiin, missä suunnitelmissa on aktiivinen harrastaminen koiran kanssa. Bonja tulee tällä hetkellä hienosti toimeen Olgan tarhan toisten koirien ja myös kissojen kanssa, ja se pitää kovasti myös ihmisistä.

Bonja on valmis muuttamaan uuteen kotiin vaikka heti. Jos olet valmis aktiiviseen koiraharrastuselämään, Bonja voi olla siihen oikein sopiva koira.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.