Fiona

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni (35-40 cm)
Syntymäaika: 2014

15.10.2015
Fiona muutti Tampereelle.

26.7.2015
Fiona on pieni ja ystävällinen tyttö, joka rakastaa kovin ihmisiä. Töppöjaloillaan se tepsuttaa vastaan ja haluaa niin kovasti rapsutuksia!

Fiona on iloinen ja sympaattinen tyttö. Se kaipaa kovasti huomiota, sillä koiralaumassa tarhalla sitä saa ihmisiltä varsin vähän. Fiona vaikuttaa avoimelta ja luottavaiselta tytöltä, jonka saa kaapata syliin tuosta vaan. Fiona on sen verran näppärän kokoinen tyttö, että sylissä kantaminen sujuu vaivatta. Fionan menneisyys on hämärän peitossa, mutta joskus sillä lienee ollut koti luottamuksesta päätellen. Nyt Fiona asuu Irinan tarhalla ja tekee kaikkensa, että joku sen huomaisi ja veisi pian kotiin.

Fiona on vähän sellainen iso koira pienessä koossa: se pärjää hyvin isompien koirien joukossa eikä jää juuri jalkoihin leikkien tiimellyksessä. Geenien oikusta sen jalat ovat jääneet corgimaisen mataliksi, joten tytön selkäkin on pitkä jalkoihin verrattuna. Valitettavasti sen etujaloissa on myös havaittavissa lyhytjalkaisille koirille tyypillistä kasvuhäiriötä, eli jalat ovat rannenivelistä mutkalla. Vielä tämä ei haittaa Fionaa mitenkään, ja toivotaan, ettei niin ole tulevaisuudessakaan. Erittäin tärkeää on, ettei Fionan anneta pulskistua, jotta jaloille ei tule ylimääräistä rasitusta.

Fiona on nuori tyttö, arviolta jotain vuoden ja kahden väliltä. Koska emme tiedä, millaisessa kodissa tai paikassa se on elänyt aiemmin, tulee siihen suhtautua kuin nuoreen pentuun: varautua opettamaan niin hihnassa kävelyä, sisäsiisteyden saloja kuin yksinjäämistäkin. Voi olla, että se kaikki on jo tuttua Fionalle, mutta yhtä hyvin saattaa olla, ettei se ole koskaan nähnyt esimerkiksi talutushihnaa.

Fiona asuu nuorten koirien aitauksessa, jossa sillä on kavereina sekä uroksia että narttuja. Fiona tulee sujuvastu toimeen kaikkien kanssa eikä se vaikuta ottavan osaa pieniin rähähdyksiin tai haukkumisiin. Fionan uudessa kodissa voi siis hyvin olla koirakaveri, mutta Fionan voisi olettaa sopeutuvan hyvin myös ainoaksi koiraksi.

Viipurin koirat - Fiona 6.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.