Vitja

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 12/2014

15.8.2020
Komean Vitjan kuulumisia omasta kodista:

"Vitjasta on kasvanut iso ja komea poika. Korkeutta löytyy liki 63cm ja painoa yli 28kg. Arkuutta vieraita kohtaan on edelleen, mutta minä olen Vitjalle se yksi ja ainoa ihminen johon voi täysin luottaa. Vitja kulkee mukanani kaikkialle ja yhdessä tuemme toisiamme.

Turkki Vitjalla on nypittävä, mikä oli yllätys kun hän meille tuli, mutta eläintenhoitajaopiskelijana ja snautserien kanssa kasvaneena sekään ei ollut ongelma, vaan Vitja nypitään kerran vuodessa.

Terveenä Vitja on pysynyt vuosien aikana. Luusto kuvattiin tänä vuonna muuten terveeksi, mutta lonkkien arvio oli C/C, joka ihan parhaasta päästä ole, mutta lihashuollon ja nivelravinteiden avulla toivon mukaan pysyvät terveinä.

Luonteeltaan Vitja on todella aktiivinen, mutta kuitenkin rauhallinen. Vitjalla on paljon vahtiviettiä ja ilmoittaa heti, jos joku tulee reviirille. Vitjalla ei kuitenkaan ole tapana haukkua turhia. Vitja on myös tosi suojeleva minua kohtaan.

Kesäisin käymme paljon vaeltamassa, josta molemmat nautimme todella paljon. Vitja tykkää uida tosi paljon ja jokainen kuraoja on pakko kahlata läpi.

Kaikkiaan Vitjasta on kasvanut erittäin reipas ja iloinen partasuu!"

28.6.2015
Vitja on kotona.

25.5.2015
Onnekas Vitja matkasi kotihoitoon Suomeen Helsingin suunnalle.

Vitjan kyselyihin vastaa Mona. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Monaan yhteyttä sähköpostitse moona.terese@gmail.comTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

29.4.2015
Ihmiset ovat kovasti parrakkaan Vitjan mieleen. Eikö näin mukavalle ja kauniille pojalle löytyisi jostain omaa ihmistä?

Vitja pyörii reippaana jaloissa ja katselee silmiin: toitteko meille mitään? Mehukkaat luut taitavat tarhavierailulla olla Vitjan päivän kohokohta, mutta poika tulee myös rohkeasti siliteltäväksi. Vitjassa ei ole mitään vikaa, ja suuresti voikin vain ihmetellä, miten kukaan ei ole vielä napannut persoonnallisen näköistä, parrakasta ja raidallista poikaa!

Sisarusparven ainoa tyttö Polli matkasi Suomeen kotihoitoon muutama viikko sitten, ja reipastuikin nopeasti varsin paljon, joten eiköhän veljetkin seuraa perässä, kunhan oma koti vain pian löytyisi!

31.3.2015
Voihan suloisuus! Vitja on kovin kaunis ja persoonallinen partanaama, joka toivoisi pian saavansa matkalipun omaan kotiin.

Vitja sisaruksineen ei syntynyt kovin onnellisten tähtien alla. Joulukuussa tiineenä ollut äitikoira Nora synnytti pentunsa ulos, pakkasen kovettamalle maalle. Nora yritti parhaansa mukaan huolehtia vastasyntyneistä pienokaisista ollen itsekin heikossa kunnossa. Ihmisiä kulki ohi, mutta kukaan ei sen suuremmin jäänyt koiraperhettä auttamaan. Joku toi viltin, joku vähän ruokaa. Lopulta sana avun tarpeessa olevasta emokoirasta ja sen pennuista kiiri Olgan korviin, ja koko perhe pääsi lämpöön ja turvaan Olgan kotiin. Nyt tämä hurmaava viisikko on valmis kodinetsintään. Saammeko esitellä: Vitja, Tubik, Vovan, Valera ja Polli!

Vitja on pennuista reippain. Poika tulee rohkeasti tekemään tuttavuutta vieraiden ihmisten kanssa ja pieni kieli lipoo innostuneena sormia. Vitja tarkkailee uteliaana tapahtumia ja on niissä itsekin mieluusti osallisena. Toistaiseksi Vitja on vielä rauhallinen poika, mutta kotiuduttuaan voi siitä löytyä ihan uudenlaista vauhtia. Vitja on Olgalla asuessaan tottunut muihin koiriin ja kissoihin.

Sisarukset ovat eläneet lähes koko elämänsä tähän asti Olgan kotona. On selvää, että päästessään uuteen kotiin niiden sopeuttamiseen on varattava paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kovin vilkas asuinalue ei ole välttämättä paras mahdollinen ympäristö näille pennuille. Reipas koirakaveri tulevassa kodissa sen sijaan olisi varmasti uuden tulokkaan mieleen.

Pentujen emo on noin 60 cm korkea saksanpaimenkoirasekoitus. Alla kuva myös emosta. Isästä ei ole tietoa, mutta pentujen ulkonäöstä päätellen kyseessä on joku pidempiturkkinen katujen komistus. Niin tai näin, näistä pennuista kasvaa aikuisina takuulla kauniita, persoonallisia ja hienoja koiria!

Viipurin koirat - Vitja 11.4.2015

Viipurin koirat - Vitja 21.3.2015

 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.