Josefina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 40 cm, 10 kg)
Syntymäaika: 2014

12.11.2015
Josefina muutti oman kodin lämpöön.

2.10.2015
Josefinan persoonalliset hapsukorvat ovat hurmaavat. Sen mielipuuhaa on istua sylissä rapsuteltavana, joten Josefina on kerrassaan sympaattinen tapaus.

Josefina on vielä nuori koira, joka tuntemattomaksi jääneestä syystä hylättiin syksyllä. Ehkä hylkäämisen syynä olivat pennut, jotka Josefina oli jo ehtinyt saada. Pennut eivät kuitenkaan päätyneet tarhalle asti, vaan toivottavasti Josefinan omistaja etsi uudet kodit edes niille.

Josefina on pieni ja iloinen tyttö, joka rakastaa kovasti ihmisiä. Se suhtautuu kuitenkin vieraisiin varsin rauhallisesti, eikä tee itseään tykö mitenkään malttamattomasti. Ystävällisen rauhallisesti Josefina tulee tutustumaan ja helposti tytön saa napattua myös syliin. Siinä Josefina mielellään olisikin vaikka kuinka kauan, saahan silloin silityksiä aivan loputtomasti.

Josefina tulee ainakin tällä hetkellä erittäin hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Uudessa kodissa voi siis olla koirakaveri, mutta mikään välttämättömyys se ei ole. Emme ole huomanneet Josefinan haukkuvan kertaakaan, joten kerrostaloasuminenkin voisi sujua Josefinalta ilman ongelmia.

Josefina on varsin näppärän kokoinen tyttö, sillä se ei ole mikään taskukoira, mutta ei myöskään niin iso, etteikö sitä saisi helposti napattua syliin. Josefina suhtautuu niin luottavaisen oloisesti ihmisiin, että varmasti sillä on joskus ollut koti. Silti uuden omistajan tulee varautua siihen, että hihnassa kävely tai sisäsiisteys yksinjäämisestä puhumattakaan voi vaatia harjoittelua enemmän tai vähemmän. Sievä Josefina haluaakin kotiin, missä pienikin koira saa elää koiramaista elämää, kuten liikkua aktiivisesti ja opetella käytöstapoja kannustavan omistajan ohjauksella.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.