Mörri

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 11/2012

23.11.2015
Mörrille löytyi koti Uudenkaupungin seudulta.

12.5.2015
Ihmisrakkaan Mörrin olisi jo aika päästä omaan kotiin ja kiintymään omiin perheenjäseniinsä.

Vaikka Mörri on kokenut kovia entisessä elämässään Viipurissa, se suhtautuu ystävällisiin ihmisiin ystävällisesti ja arvostaa ihmisseuraa sekä lenkkeily- leikki- että pötköttelykaverina. Koiraseuraksi Mörrille sopivat parhaiten tyttökoirat, sillä vaikka ulkoleikeissä seura aina kelpaa, on Mörri joskus kotioloissa vähän turhan reviiritietoinen ja toinen uros omalla alueella saattaakin olla tälle pojalle liikaa.

Mörri on ajokoirasekoitus ja erityisen liikunnallinen ja toiminnallinen koira, joten se tarvitsee kodin jossa lenkkeillään ja puuhataan koiran kanssa paljon. Parasta olisi jos Mörri saisi hihnakävelyjen lisäksi ulkoilla koirakaverin kanssa aidatulla pihalla. Ulkona puuhastelu ja haistelu kuuluvat Mörrin mielipuuhiin. Pojassa on sen verran vauhtia, että se vetää hihnassa aika tavalla kohdatessaan jotakin kiinnostavaa, ja reagoi voimakkaasti lenkillä vastaantuleviin koiriin. Hihnakävelyssä on siis vielä hiukan hiomista. Reipas poika voisi hyvin innostua paitsi tapakoulutuksesta, myös muusta harrastamisesta, johon saa käyttää aivoja ja energiaa.

Mörri osaa jäädä kiltisti kotiin ihmisten poissaollessa, etenkin jos seurana on koirakaveri. Ilman koiraseuraa ollessaan Mörri saattaa hermoilla ja pyrkiä ulos. Mörriä suositellaan tyttökoiran kaveriksi, mieluiten omakotitaloon. Jos jaksat lähteä ulkoilemaan säässä kuin säässä, ja viihdyt koiran kanssa pitkällä metsälenkillä, anna Mörrille mahdollisuus sukeltaa sydämeesi ja tulla seuraksesi päivittäiseen puuhailuun!

8.2.2015
Terveiset Mörriltä kotihoidosta Uudenkaupungin suunnalta!

"Mörri saapui kotihoitoon Suomeen 29.1., ja on kotiutunut oikein hyvin. Se on selvästi päättänyt nauttia elämästään! Sisällä Mörri valloittaa mielellään parhaat paikat ja nukkuu sängyssä. Kotielämän perusteet ovat hallussa, sillä Mörri on paitsi sisäsiisti, osaa myös jäädä koirakaverin kanssa kotiin ihmisten työpäivien ajaksi. Rivitalonaapurit eivät ole kuulleet asunnosta haukahtelua. Hoitopaikan aikuisen narttukoiran kanssa Mörri tulee hyvin toimeen.

Vauhtia ja virtaa Mörrissä riittää, ja ulkona nenä vie hajujen perään. Hihnakävelyssä on siis vielä harjoiteltavaa. Mörri vaatii viihtyäkseen paljon tekemistä ja liikuntaa, joten Mörri sopii parhaiten puuhakkaaseen kotiin. Myös reipas koirakaveri olisi kovasti Mörrin mieleen, sillä se leikkii mielellään toisten koirien kanssa ja saa siten hyvin purettua suurta energiavarastoaan.

Kotihoitajan mielestä Mörri vaikuttaa oppivaiselta, ja on hyvin ystävällinen ja hellyydenkipeä luonne. Ruoka on Mörrin heikkous, joten myös pöytätasot tulevat siivotuksi, jos Mörrin ulottuville on jäänyt herkkuja. Mörri-pololla ei ole tainnut aina elämässään olla riittävästi ruokaa, joten syöminen aina kun mahdollista on varmasti iskostunut pojan takaraivoon. Ylimääräiset herkut kannattaa siis pitää poissa pojan ulottuvilta, ja panostaa säännölliseen ja laadukkaaseen ruokintaan.

Mörri on hoidossa Uudenkaupungin seudulla, jonne poikaa pääsee myös tapaamaan. Ystävällinen Mörri odottaa jo innolla omaa kotiaan Suomessa!"

2.12.2014
Mörristä on kuoriutunut iloinen koirapoika. Mörri asustaa tätänykyä isossa ulkoaitauksessa useamman muun koiran kanssa ja on selvästi tyytyväisempi kuin sisähäkissä ollessaan.

Mörri oli heti innokkaana portilla vastassa ja sai oikeita ilohepuleita, kun sille heitettiin palloa. Palloa poika ei tosin tuonut takaisin heitettäväksi vaan mukavampi leikki oli juosta pallo suussa karkuun. Tekemistä Mörri kaipaisi kovasti ja oli kovin iloinen, kun sen kanssaan touhuttiin edes hetken aikaa.

Missä viipyy tämän mukavan pojan koti? Mörri ei aseta kodilleen mahdottomia vaatimuksia. Sille riittää oma ihminen, joka puuhastelee sen kanssa, vie sen pitkille kävelyille ja jonka viereen se saa köllähtää päivän päätteeksi. Tietysti tulevan kodin pitää opettaa Mörrille, miten uudessa kodissa ja ympäristössä tulee käyttäytyä, mutta Mörri on fiksu poika, joka oppii varmasti äkkiä talon tavat.

2.11.2013
Mörri on taas tarhalla. Se oli päätynyt alkuperäisille omistajilleen, jotka hoitivat sitä huonosti. Naapurit korjasivat nälkäisen koiran parempaan talteen ja toivat tarhalle.

Viipurin koirat - Mörri

9.9.2013
Mörri ahdistui tarhalla ja pääsi kotihoitoon, ja sai sitä kautta kodin Viipurista.

8.8.2013
Mörri oli saanut lähtöpassit alkoholistiperheeltä - ja vieläpä toisen kerroksen parvekkeelta alas heitettynä. Tarhalle joutumisesta poika on kovin surkeana.

Mörri on juuri joutunut tarhalle. Kuulimme, että poika olisi heitetty parvekkeelta alas, mutta onneksi Mörri vaikuttaa olevan ihan kunnossa eikä päällisin puolin ole havaittavissa mitään vammoja. Tarhalle joutuminen on Mörrille kova pala ja se on kaikesta hieman häkeltyneen oloinen. Ihmisten seura on sille mieluisaa, niin miesten kuin naistenkin, mutta vähän väliä poika astelee portille, ruskeat silmät tapittaen tuijottaa ulos ja itkee. Kenties se odottaa ja toivoo, että sen hylänneet ihmiset tulisivat hakemaan sen vielä joku päivä takaisin kotiin.

Etsimme Mörrille kotia, joka sitoutuu poikaan koko sen loppuelämäksi eikä hylkää sitä enää koskaan. Koti ymmärtää, että edessä voi olla pitkäkin sopeuttamisjakso kotikoiran elämään ja Mörrin luottamuksen saavuttamiseen. Vastalahjaksi Mörri on valmis antamaan elinikäisen ystävyyden, uskollisuuden ja pienen sydämensä.

Viipurin koirat - Mörri

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.