Leia

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 35 kg)
Syntymäaika: 8/2013

22.2.2015
Leia pääsi lopulta omaan kotiin.

19.1.2015
Leia viettää näillä hetkillä 1,5-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta ei ole vieläkään saanut lahjaksi omaa kotia.

Leia on asunut hoitopaikoissa jo pitkästi yli puoli vuotta, kasvanut ja kehittynyt kauniiksi aikuiseksi koiraksi. Vaikka tyttö on joutunut vaihtamaan maisemaa jo monta kertaa, on se säilyttänyt valoisan luonteensa ja luottamuksensa ihmisiin.

Leiassa on paljon saksanpaimenkoiraa, sekä ulkonäössä että luonteessa. Tämä tyttö olisi mainio perheenjäsen kotiin, jossa koiran kanssa puuhataan ja liikutaan paljon. Oppivaisena koirana Leia varmasti mielellään myös harrastaisi jotain, ainakin perustottelevaisuutta. Vaikka Leia on vilkas luonne, se malttaa kuunnella käskyjä ja tuntuu pitävän pienestä tottelevaisuusharjoittelusta. Leia ansaitsisikin ehdottomasti enemmän ihmisen huomiota kuin se hoitopaikassaan usean koiran porukassa ehtii saada.

Koska Leia on suurehko ja aktiivinen koira, se ei sovellu lasten talutettavaksi, vaikka suhtautuukin ystävällisesti kaikenkokoisiin ihmisiin. Kävelyllä Leia kulkee hienosti ainoana koirana, mutta sisällä tyttö kaipaa koiraseuraa, ainakin silloin kun ihmiset ovat poissa. Leiaa suositellaan siis toisen, mielellään uroskoiran kaveriksi. Koiraa pienemmistä eläimistä Leia on turhankin kiinnostunut, joten pikkulemmikit on ihmisten poissaollessa aina syytä eristää pois Leian ulottuvilta.

Leia on varmasti jo oman osansa odotellut, joten rakastava koti olisi nyt enemmän kuin tervetullut! Jos elämääsi ja sydämeesi mahtuu reipas ja elämäniloa pursuava koirankokoinen koira, voisi Leia hyvinkin olla oikea kumppani juuri sinulle.

Leian yhteyshenkilönä toimii Maija, maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Otathan itse yhteyttä yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi. 

Viipurin koirat - Leia

25.3.2014
Yhteiselo kissojen kanssa ei toiminut, ja iloinen Leia palautui tuttuun hoitopaikkaan odottelemaan uutta kotia.

Leiasta on kasvanut kaunis ja aktiivinen nuori koira, joka sopeutui varsin nopeasti kodinvaihdokseen. Leia rakastaa yli kaiken hoitopaikkansa väkeä, ja sen päivät kuluvatkin hoitopaikan muiden koirien kanssa iloisesti leikkien.

Jokaista vastaantulevaa kulkuneuvoa tai koiraa ei enää tarvitse jäädä ihmettelemään, ja Leia onkin saanut huimasti rohkeutta ja itsevarmuutta lisää. Muut koirat Leia ohittaa kauniisti niistä suuremmin välittämättä eikä tyttö tunnu korviaan lotkauttavan vaikka bussitkin ajelisivat ihan vierestä.

Leia on erittäin kiltti tyttö, mutta esimerkiksi kotiin tulevia vieraita ihmisiä se hieman arkailee. Vieraille saatetaan aluksi haukahtaa pari kertaa, mutta kun ihmiset muistavat vain käyttäytyä rauhallisesti, tulee Leiakin hetken päästä uteliaana nuuhkimaan ja ottamaan kädestä nameja.

Leia on mitä rakastettavin koiratyttö, joka odottaa kovasti sitä oikeaa omistajaa. Koirakaverit kodissa ovat selvästikin Leialle tärkeitä, ja sen takia tyttö luovutetaankin kotiin, missä sillä on koirakaveri sitä odottamassa.

17.1.2014
Leia sai kodin Kouvolasta.

28.12.2013
Ihana Leia-tyttönen pääsi kolealta tarhalta Suomeen kotihoitoon reilu viikko sitten, ja nyt iloinen tyttö on valmis ottamaan kotiehdokkaita vastaan.

Ensimmäiset pari päivää Leia mietiskeli hetken mihin on joutunut, mutta kun kotihoitoperhe tuli tutummaksi, makasi pikku tyttö jo onnessaan selällään maassa häntä heiluen pyytäen maharapsutuksia. Kaunis Leia on mitä aurinkoisin tyttö, joka on aina tilaisuuden tullen pusuttelemassa kotiväkeä. Suloiselle neidille toivoisikin pian oman kodin löytyvän, jottei pikkuinen liikaa kiinny hoitopaikkaansa.

Remmikävely sujuu tytöltä jo yllättävän mallikkaasti ja sisäsiisteyttä harjoitellaan kovasti. Leialla on hoitopaikassaan kaksi koirakaveria, joiden kanssa tyttö tulee hyvin toimeen. Koirakaveri uudessa kodissa olisikin Leian mielestä aivan mahtava juttu!

Leia on kotihoidossa Espoossa ja tyttöä saa tulla sovitusti tapaamaan.

12.11.2013
Leia on aluksi vähän totinen tyttö, mutta kun Leia toteaa, että mehän olemmekin oikein mukavia ihmisiä, ei Leia enää malttaisi päästää meitä menemään!

Leiasta saa helposti vähän vakavan kuvan, kun tyttö istahtaa pienen etäisyyden päähän seurailemaan touhujamme. Vaan eipä kestää kauaa, kun Leia toteaa, että nuohan ovatkin oikein kivoja ihmisiä, ja sen jälkeen Leia pyörii häntä vipattaen jaloissamme hakemassa herkkuja ja rapsutuksia.

Leia etsii sitoutumiskykyistä omistajaa, joka jaksaa ja haluaa antaa kaikkensa tämän pienen koiratytön sopeuttamiseen kotielämään ja kaikkiin siinä tarvittaviin taitoihin. Leiasta kasvaa varmasti iloinen, kaunis ja viisas koiraneiti, kunhan se vain pääsisi omaan kotiin näyttämään, mikä pieni hiomaton timantti se onkaan!

Leia on rokotusten puolesta valmis heittämään hyvästit Viipurille joulukuun alun jälkeen.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.