Valto

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 3/2015

23.12.2015
Reipas nuorimies Valto muutti jouluksi omaan kotiin Porvooseen.

10.11.2015
Valto on saanut harjoitella kotikoiran elämää lähes kaksi viikkoa ja hyvin sujuu! Reipas Valto odottaa omaa kotia Vaasan seudulla.

Kotihoitaja kertoo Valtosta:

"Valto on sopeutunut hyvin uuteen kotihoitopaikkaansa ja siellä jo ennestään asuvaan kahteen koirakaveriin (uros+narttu). Valto on äärimmäisen ihmisrakas eikä arista vieraitakaan ihmisiä. Muutenkin Valto on yllättänyt uskaliaisuudellaan ja rohkeudellaan - eipä uskoisi mistä poika on peräisin, jos ei sitä tietäisi.

Ihmisiä kohtaan Valto on luottavainen ja avoin. Myös muutaman lapsen Valto on päässyt tapaamaan ja käyttäytyi oikein mallikaasti. Toki Valto on isokokoinen pentu, joten innostuessaan saattaa hypätä syliin melkoisessa voimalla, eli silmä saa olla tarkkana varsinkin lasten kanssa. Kissoista Valto ei ainakaan ulkona ole piitannut, eikä liiemmin muistakaan eläimistä tai vastaantulevista koirista. Hihnassa poika kulkee todella hienosti, ei revi tai rimpuile. En löydä moitittavaa siihen nähden, että kaveri on vasta kaksi viikkoa hihnakävelyä harjoitellut.

Sisäsiisteysharjoittelut ovat lähteneet loistavasti käyntiin. Silloin tällöin Valto ei jaksa pidätellä koko päivää kun olemme töissä, mutta ei montaa kertaa ole vahinkoa sisälle tullut. (eikä kertaakaan kun olen ollut itse kotona). Valto on ollut työpäivien ajan yksin koirieni kanssa kotona, ja hyvin on tavarat pysyneet ehjänä ja tallella. Eikä naapuritkaan ole metelistä valittaneet. Toki Valto saa halutessaan äänensä hyvin kuuluviin, mutta pääsääntöisesti on sisällä kyllä nätisti hiljaa.

Autossa Valto matkustaa mielellään, ja koko hakumatkan Helsingistä Vaasaan poitsu veteli takapenkillä sikeitä.

Valto oli tarhalla loukannut tassunsa ja sillä oli polkuanturassa paha vekki. Sitä on nyt Suomen puolella hoidettu, ja antibioottikuurikin aloitettiin varmuuden vuoksi. Tassu on lähtenyt hyvin parantumaan, ja Valto kävelee sillä jo aika hyvin. Ulos lähtiessä tassu on suojattava, ja iltaisin siihen laitetaan vielä hoitovoidetta.

Tällä hetkellä Valtolla on korkeutta lähemmäs 60 cm ja painoa lähes 20 kg. "

Valton kyselyihin vastaa Aija. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Aijaan yhteyttä sähköpostitse aija.viipurinkoirat@gmail.comTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

30.10.2015
Valto matkusti Suomen puolelle ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Vaasan seudulla.

23.7.2015
Valto on mahdottoman iloinen veijari, joka rakastaa ihmisiä. Arviolta neljän kuukauden ikäinen Valto löytyi yksinään kylältä harhailemasta.

Valto on iloinen ja ihmisrakas nuori pojankoltiainen, joka kiemurtelee onnessaan jalkojen juuressa nauttimassa silityksistä. Poika ei käytä turhaan aikaa epäröimiseen ja miettimiseen, vaan läiskäisee etutassut samantien rinnuksille ja pusuttelee posket märiksi! Valto vaikuttaakin avoimelta ja sosiaaliselta pennulta, joka on kiinnostunut kaikesta ja kaikista. Asuinkumppaneinaan Valtolla on tällä hetkellä muutama aikuinen koira, ja kun vanhempi rouva murahtaa ruokakipolla, uskoo Valto kerrasta vanhempaansa.

Kokonsa puolesta nuori Valto ei ole mikään raskasrakenteinen jässikkä, mutta jalkoja tällä pojalla on senkin edestä. Saattaakin olla, että Valtosta kasvaa korkea ja komea poika aikuisena. Uudessa kodissa riittää takuulla uusia ja ihmeellisiä asioita, joissa Valto tulee kaipaamaan ymmärtäväistä opastusta. Pojalla on myös selkeästi pilkettä silmäkulmassa, joten ne parhaimmat kengät kannattaa suosiolla piilottaa ennen kuin Valto astelee taloon.

Valtosta voi hyvinkin kasvaa iso poika, joten uuden kodin täytyy myös panostaa koulutukseen. Hihnassa kauniisti kulkeva Valto tulee varmasti herättämään ihastuneita huokauksia, missä tahansa kulkeekin.

Mikäli Valto tuntuu omalta, mieti vielä kertaalleen seuraavaa yli kymmentä vuotta. Mahtuuhan Valto varmasti silloinkin elämääsi? Jos olet varma päätöksestäsi, odottaa Valto jo innoissaan, että pääsee valtaamaan kotisohvasi - ja sydämesi.

Viipurin koirat - Valto 24.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.