Maire

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: suurehko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2007

31.12.2015
Maire sai kodin hoitopaikastaan Espoosta.

23.11.2015
Maire on rauhallinen ja ystävällinen koirarouva, joka joutui tarhalla toisten koirien kiusaamaksi. Onneksi Mairelle järjestyi hoitopaikka Helsingistä.

Maire päätyi Irinan tarhalle, kun sen omistanut vanha mies menehtyi. Mieheltä jäi useampia koiria, jotka kuljetettiin tarhalle odottamaan uusia koteja.

Tarhalla Maire oli ystävällinen, mutta ihmisiä kohtaan hieman vetäytyvä tyttö. Se heilutti varovasti häntää, kun sille jutteli, mutta silitysetäisyydelle Maire ei halunnut. Osaltaan sen varovaisuuteen vaikuttivat varmasti toiset koirat aitauksessa, joista erityisesti yksi otti Maire silmätikukseen ja rähisemällä ajoi sen aina kauemmaksi ihmisistä ja ruuasta. Lopulta tilanne kärjistyi niin pahaksi, että Maire sai pahat puremajäljet kylkeensä ja takajalkaansa. Koska tarhaoloissa haavanhoito on vaikeaa, järjestimme Mairelle hoitopaikan Suomesta.

Hoitopaikka olikin Mairelle lottovoitto, sillä siellä siitä on kuoriutunut aivan eri koira kuin tarhalla. Tässä kotihoitajan kertomaa Mairesta:

"Maire on ollut nyt reilut kaksi viikkoa kotihoidossa minun ja kolmen muun rescue-koirani luona. Mairella oli puremahaavoja ja tyttö oli aluksi hyvin heikossa kunnossa ja pelokas. Nyt kotihoidossa Mairen haavoja on hoidettu päivittäin ja ne ovat täysin parantuneet. Kiltti Maire antaakin luottamukselliseti hoitaa ja käsitellä itseään ilman epäluuloa.

Maire on näinkin lyhyessä ajassa kuntoutunut huterasta koirasta selvästi vankemmaksi. Koiran olemus on muuttunut ryhdikkääksi ja tyttö voi paljon paremmin. Alussa teimme vain lyhyitä lenkkejä Mairen huonon kunnon vuoksi, mutta nyt teemme jo tunnin lenkkejä. Maire on  selvästi laumaantunut ja tottunut luottamaan omiin koiriini. 

Maire kulkee lenkeillä nätisti sivulla eikä vedä. Lenkeillä on vielä hieman huomattavissa lievää jännittyneisyyttä tietyn näköisiä koiria kohtaan, mutta niissäkään tilanteissa Maire ei vauhkoonnu. Rohkaisulla ja kannustamisella Maire selviää tilanteesta upeasti.

Maire on hyvin ihmisrakas ja kova heiluttamaan häntäänsä ja antamaan pusuja. Kotioloissa Maire on hyvin rauhallinen, ei hauku, joten Maire soveltuu myös kerrostaloon asumaan. Maire on alusta asti ollut täysin sisäsiisti ja se osaa pyytää ulos. Maire ymmärtää jo joitain tiettyjä käsimerkkejä ja tunnistaa nimensä. Mairella ei ole muita koiria kohtaan mitään aggressiivisuutta, ei myöskään ruuasta. 

Mairelle sopii rauhallinen ja tasapainoinen koti, jossa olisi jokseenkin säännölliset ulkoiluajat ja muukin elämä. Uudelta omistajalta toivotaan rauhallisuutta, johdonmukaisuutta ja ymmärrystä pelastetusta, vielä arasta ja kuntoutuvasta koirasta. Mairen kanssa on oltava kärsivällinen ja olemukseltaan rauhallinen, jotta häneen saa luotua luotettavan ja uskollisen suhteen. Maire sopeutunee niin ainoaksi koiraksi kuin kotiin, jossa on jo toinen koira. Lapsiperhe on Mairelle todennäköisesti liian vilkas paikka. Maire sopinee myös vanhemmalle ihmiselle kaveriksi."

Viipurin koirat - Maire 20.7.2015