Riina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2013

12.11.2015
Riina sai kodin Espoosta.

12.10.2015
Kaipaavan katseen äänettömään kutsuun on vaikea olla vastaamatta. Tarhalle joutuminen on Riinalle kova paikka ja ihmisten läheisyys ainoa asia mikä tytön mieltä lämmittää.

Riina päätyi Irinan tarhalle syksyllä pentujensa kanssa. Tiedossa ei ole, miksi joku halusi eroon emokoirasta ja sen pennuista. Ehkä syy hylkäämiselle olikin juuri se, ettei isosta koiraperheestä jaksettu enää huolehtia ja ne jätettiin selviytymään itsekseen. Tavalla tai toisella Riinan ja pentujen tie vei kuitenkin Irinan koiratarhalle, jossa ne odottavat nyt pääsyä omaan, rakastavaan kotiin.

Riina vaikuttaa ystävälliseltä tytöltä. Ensitapaamisella voi selvästi nähdä hämmennyksen sen silmistä, kun ympärillä elämöi kymmenittäin vieraita koiria. Riina istuu ihmetellen paikoillaan, mutta pienen hetken jälkeen tulee varovaisesti haistelemaan. Tyttöä saa silitellä ja ihmisen kosketus on sille selvästi mieluisa asia. Muutaman viikon kuluttua Riina on jo rohkaistuneempi ja ottaa iloisesti vieraat ihmiset vastaan. Häntä heiluu vauhdikkaasti puolelta toiselle samalla kun kostea kuono nuuhkii uteliaana kasvoja.

Riina on nuori tyttö ja ikää sillä on arviolta muutaman vuoden verran. Ulkonäöstä päätellen kauniin Riinan geeneissä voi virrata jotakin metsästyskoira-rotua, joten siitä mahdollisimman ei riistaviettisestä-koirasta haaveilevan kannattanee katsella muita koiria. Riina suhtautuu ihmisiin luottavaisesti ja avoimesti, joten sillä on voinut hyvinkin olla koti aiemmassa elämässään. Uuden omistajan on kuitenkin varauduttava siihen, että monet asiat matkalla kotikoiraksi vaativat vielä harjoittelua. Riina on elänyt tarhalla ollessaan sekä uros- että narttukoiran kaverina ja tullut niiden kanssa sujuvasti toimeen.

Riina vaikuttaa ystävälliseltä, ihmisrakkaalta ja iloiselta koiralta, jolla toivon mukaan on edessään vielä pitkä ja onnellinen elämä oman kodin lämmössä. Lyhytturkkiselle Riinalle talvesta tulee kova koettelemus, joten toivottavasti omaa kotia ei tarvitse kauaa odotella.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.