Vieno

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: n. 54 cm, 15 kg (1.12.)
Syntymäaika: 5/2014

29.5.2015
Vieno on omassa kodissa.

11.11.2014
Vieno vaikuttaa hyvin kiltiltä tytöltä, joka kaipaa ymmärtäväistä omistajaa ja odottaa sitä nyt Turun seudulla.

Vieno-tyttö on ollut nyt jonkin aikaa kotihoidossa ja monta uutta asiaa on ehtinyt tulla vastaan: Vieno on opetellut kulkemaan talutushihnassa, nukkumaan yöt kiltisti makuuhuoneessa ja käymään tarpeillaan ulkona. Kissoihin neiti on tutustunut ja todennut ne alkujännityksen jälkeen ihan mukaviksi kavereiksi. Pienet ihmiset Vieno hyväksyy myös, eikä säiky tai hätyytä kahisevassa haalarissa ulkoilevaa kaksivuotiasta. Hoitopaikan toisten koirien kanssa Vieno tulee myös hyvin juttuun. Kavereiden kanssa sujui kynsienleikkauskin hyvin, Vieno tuli joukon jatkona operoitavaksi eikä pitänyt touhua mitenkään kummallisena.

Perusolemukseltaan Vieno on hyvin energinen nuori koira, joka liikkuu ja puuhailee mielellään kaikenlaista. Kaikkein rohkeimpia pentuja Vieno ei ole, vaan suhtautuu uusiin asioihin ensin pienellä varauksella. Hoitopaikassa rohkeus kuitenkin kaiken aikaa kasvaa, ja Vieno uskaltautuu jo paremmin esimerkiksi tervehtimään uusia ihmisiä. Miehet ovat vielä vähän pelottavia, mutta kunhan Vieno saa tulla tutustumaan omaan tahtiinsa, niin vähitellen uteliaisuus voittaa arkuuden. Pienestä varautuneisuudesta huolimatta Vienon luonteesta tuntuisi löytyvän myös vahvuutta, joten normaalia koiran tapakoulutusta ja turvallisia rajoja tarvitaan tukemaan myös tämän tytön kasvua.

Karuissa olosuhteissa elämänsä aloittanut Vieno on omaksunut kotikoiran elämän jo nyt hämmästyttävän hienosti. Tulevaisuudessa Vieno ansaitsisi ikioman loppuelämän kodin, jossa pidetään tytöstä hyvää huolta niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä, liikutaan riittävästi ja syödään hyvää ruokaa. Ja tietenkin otetaan koira perheenjäseneksi, jolle annetaan aikaa ja huomiota sekä nyt, että kymmenen vuoden päästä, ja niin pitkään kuin elämänmittainen seikkailu Vienon kanssa kestää.

Vienon kyselyihin vastaa Maija. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Maijan tavoittaa osoitteesta maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

20.9.2014
Vieno ja sen sisarukset ViksuVanamoVella ja Veera  oli jätetty heinäkuisena yönä tarhan eteen. Hylkääjällä ei ollut viitseliäisyyttä edes pentujen tuomiseen päiväaikaan, vaan pennut juoksentelivat vaarallisesti pitkin tietä, kun Irina saapui aamulla tarhalle. Kaksi pentua hän sai kiinni heti, mutta kolme jäivät piileskelemään heinikkoon. Lopulta sitkeä nuori tyttö ukkosmyrkyssä pyydysti varovaiset pennut kiinni ja sai ne tarhan aitojen sisälle turvaan.

Karu elämänalku näkyy koko viisikossa sen verran, että ne kaikki suhtautuvat vähän varovasti vieraisiin ihmisiin. Selvää uteliaisuutta niillä kaikilla kuitenkin on, vaikkei rohkeus aina heti riitäkään tuttavuuden tekemiseen.

Vieno on nimensä mukainen kaino tyttö. Oma-aloitteisesti se ei oikein uskalla tulla tutustumaan, vaan se pysyttelee mieluummin pienen matkan päässä vieraista. Kun Vieno huomasi, että aloitimme pentujen kuvaamisen ja syliin nostamisen, vilahti se koppiin piiloon, eikä enää halunnut tulla sieltä ulos. Hyvin kiltisti se antoi kuitenkin ottaa itsensä kopista syliin kuvattavaksi, vaikka tilanne sitä valtavasti jännittikin.

Vienosta ei välttämättä koskaan kasva koiraa, joka haluaisi tehdä tuttavuutta jokaisen vieraan ihmisen kanssa. Oikeanlaisella, järkevällä ohjaamisella se oppii kuitenkin varmasti siihen, että vieraita ihmisiä tässä maailmassa riittää, eikä niistä tarvitse sen enempää välittää. Uuden omistajan tulee ymmärtää, että tällainen ujo pentu tarvitsee roppakaupalla rohkaisua, mutta myös ymmärrystä, sillä liian vaikeisiin tilanteisiin sitä ei kuitenkaan sovi heti viedä. Vieno olisi varmasti erittäin onnellinen, mikäli uudessa kodissa olisi jo reipas koirakaveri odottamassa ja näyttämässä mallia siitä, ettei maailma niin pelottava paikka olekaan.

Viipurin koirat - Pentuja Irinan tarhalla 16.8.2014, osa 2

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.