Isla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2014

22.10.2015
Isla sai jäädä hoitopaikkaansa asumaan.

21.9.2015
Isla on edelleen kaunis, iloinen ja valloittava tyttö! Miten voi olla mahdollista, ettei kukaan ole tätä kaunokaista huomannut ja kutsunut kotiin?

Isla täyttää pian vuoden, ja se on pitkä aika nuoren koiran elämässä. Islan elämänilo ei silti ole kaikonnut, ja toivottavasti kävisi niin suuri onni, ettei Islan tarvitsisi enää talvella ihmetellä tarhalla ja odottaa onnensa kääntymistä. Islassa ei ole kertakaikkisesti mitään vikaa: toki tarhalla kasvaminen voi aiheuttaa sen, että uudessa kodissa moni asia tulee ihmetyttämään, mutta Islan positiivisella energialla ja asenteella jännitykset selvitetään varmasti nopeasti. Isla tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten koirakaveri olisi varmasti plussaa, muttei välttämättömyys.

29.4.2015
Kukkuu, ihmettelee Isla: eikö minua kukaan huomaa? Ihana Isla on yhä kotia vailla vaikka reppu Suomeen on pakattu jo päiviä sitten.

Nähdessään lähestyvät tarhavieraat Isla on jo jonossa odottamassa rapsutuksia. Pienet ujostelut ovat taakse jäänyttä elämää ja Isla rientää iloisena portille vastaan. Kun suurimmat ilot on päästetty ulos, jää tyttö istumaan viereeni ja katselee silmät tuikkien omiani. Viesti on selvä: vie minut kotiin. Sadepäivänä koppiin ryömivä märkä tyttö on surkea näky, sillä Isla niin mielellään makoilisi oman ihmisen kainalossa lämpimällä kotisohvalla. Voi vain toivoa, että se päivä koittaa pian.

10.3.2015
Isla ujostelee hetken vieraita, mutta kerran kun tyttö pääsee syliin, alkavat kaikki ihmiset tuntua Islasta kovin kiinnostavilta!

Isla joutui Irinan tarhalle alkuvuodesta. Jostain syystä tämä kovin kaunis pentu oli jäänyt kodittomaksi ja silloin koiranpennun onni on päätyä koiratarhalle, josta sillä on mahdollisuus päästä omaan kotiin asti. Tarhalla asuminen ei ole yhdellekään koiralle mukavaa, mutta kodittomaksi joutuneelle se on välttämättömä välivaihe.

Aluksi Isla katselee vieraita tulijoita vähän kauempaa ja kovasti se tuntuu pohtivan, ovatko vieraat sellaisia, joiden kanssa uskaltaa hieroa lähempää tuttavuutta. Kun kaappaamme Islan syliin sen pienestä epäröinnistä huolimatta, toteaa Isla hyvin nopeasti, että nämähän ovatkin erinomaisia tyyppejä. Ja sen jälkeen Isla pyörii jaloissa koko aitauksessa olemisen ajan, toivoen kovasti, että huomiota riittäisi vielä hetkeksi.

Isla unohtaa ujostelut todennäköisesti nopeasti, kunhan se pääsee omaan kotiin ja saa turvalliset ihmiset ympärilleen. Uuden omistajan tulee kuitenkin varautua siihen, että Isla saattaa tarvita totuttamista joihinkin asioihin, joita se ei ole nähnyt elämässään koskaan ennen. Ihmetystä saattaa aiheuttaa vaikka pölynimuri, tai juoksevat lapset, tai ohi kiitävä polkupyörä. Tai moni muukin asia. Islan sopeuttaminen saattaa siis vaatia vähän pitkäjänteisyyttä ja paljon rauhallisuutta, mutta niitä ominaisuuksia pitäisi koiranomistajalta aina muutenkin löytyä.

Perusluonteeltaan Isla vaikuttaa iloiselta ja sosiaaliselta tytöltä, joten siitä kuoriutuu vielä kaunis helmi jollekin onnekkaalle kaveriksi! Islasta kasvaa todennäköisesti keskikokoinen aikuisena.

Viipurin koirat -

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.