Brut

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm, 40 kg)
Syntymäaika: 09/2010

3.9.2015
Brut sai kodin maaseudulta Pirkanmaalta toisen viipurilaiskoiran kaverina.

1.12.2014
Iloisella ja ihmisrakkaalla Brutilla tuli juuri täyteen neljäs vuosi tarhalla. Oikeastaan mitään muuta poika ei elämässään ole nähnytkään.

Brut tuotiin tarhalle aivan pienenä pentuna yhdessä veljensä kanssa, ja siellä poika on varttunut jo aikuiseen ikään. Brutin veli Brit pääsi omaan kotiin jo aikoja sitten, mutta Brut vain odottaa edelleen, viikosta ja kuukaudesta toiseen, että joku viimein huomaisi hänet.

Brutille maailman tärkein ja ihanin asia on ihmisen huomio. Poika meinaa ratketa liitoksistaan aina, kun saa ihmisvieraita aitaukseensa. Välillä siinä kysytään vierailijalta todella hyvää tasapainoa, kun monta kymmentä kiloa iloista koiraa hyppää vasten ja pyrkii suikkaamaan märkiä pusuja naamalle. Mutta eipä Brutia voi moisesta käytöksestä moittiakaan, niin iloinen ja riemuissaan se on saatuaan viimein ihmisiä luokseen.

Kerta toisensa jälkeen Brut jaksaa ottaa meidät vastaan aina yhtä innokkaasti. Vielä ei siis ole tarhaelämä vienyt elämäniloa pojalta, mutta sekin päivä saattaa hyvin olla edessä, jos Brut joutuu jatkamaan eloaa ankeassa aitauksessaan. Brutille totisesti soisi oman kodin ennen kuin niin käy.

Brut etsii kotia, jossa ison koirapojan tarpeet osataan huomioida. Brut tarvitsee arkeen sääntöjä, koulutusta ja tapakasvatusta niin, että poika pärjää missä tahansa liikkuukin.

Katso video Brutista:

Viipurin koirat - Brut 27.6.2015

Viipurin koirat - Brut 31.6.2015

Viipurin koirat - Brut, Richik & Bagray 7.4.2013

23.1.2011
Olipa kerran Viipurissa aurinkoinen talviaamu, kun koiratarhan parisataapäinen koirajoukko heräili. Hengitys huurusi sumuna tarhan yllä. Yks sun toinen koirista venytteli niin, että kylmät nivelet kolisivat. Portilla kökötti omituinen paketti, joka heilui ja vikisi. Pahvilaatikon reunaa varovaisesti raottaen pääsi valo laatikkoon ja laatikossa kaksi silmäparia siristeli. Sisällä oli vallan suloiset veljekset Brut ja Brit.  

Pojat ovat nyt 4 kuukauden ikäisiä eikä mitään ihan pikkuisia. Sen verran tomeria miehenalkuja, että mikään ihan hontelo tuulen vietävä ei pojille pärjää. Brut on kiltti, mutta vikkelä, sosiaalinen ja pärjää hyvin toisten koirien kanssa. Brut osaa myös kulkea hihnassa.
Brut on kastroitu.

Viipurin koirat - Brut

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.