Peka

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 18 kg)
Syntymäaika: 2007

22.3.2015
Peka muutti omaan kotiin!

24.11.2014
Reipas Peka on hoidossa Espoossa.

Pekan kuulumisia löytyy kotihoitajan blogista!

Peka on pentuna Viipurista Suomeen muuttanut näpsäkkä neitikoira. Peka on asunut rakastettuna perheenjäsenenä jo monta vuotta, mutta joutuu nyt etsimään uutta kotia perheen elämäntilanteen muutoksen ja asunnon vaihdon myötä. Peka odottelee loppuelämän kotiaan hoitopaikassa Espoossa.

Pekan hoitaja kertoo:
"Peka on jo aikuiseen ikään ehtinyt 8-vuotias steriloitu narttu. Peka on iloinen ja rauhallinen tyttö. Elämänkokemusta on karttunut ja turhat hötkyilyt jääneet pois. Sisällä ollaan hissukseen ja kaikkiin höpsötyksiin ei lähdetä mukaan. Jokaisen kotiaskareen vuoksi ei tarvitse lämpöisestä pedistä nousta perässä kävelemään. Peka on itsenäinen luonne, mutta tykkää kyllä tulla rapsutettavaksi.

Peka on kotiin jäädessään rauhallisesti. Utelias luonne ja vatsa saavat tytön tutkimaan kaikki paikat läpi. Kaikki syötävä pois näkyvistä, niin ruuat eivät päädy parempiin suihin. Peka leimaantuu laumaansa voimakkaasti. Kotiutuminen ja luottamuksen saaminen vie aikansa, mutta kun se on saavutettu Peka palkitsee laumansa omistaumisellaan.

Peka kävelee kauniisti hihnassa. Juoksukin onnistuu ilman kiskomista. Ohitustilanteet koirien kanssa saavat Pekan reagoimaan ja tähän olisikin hyvä kiinnittää koulutuksessa huomiota. Tyttö on kovin innokas tapaamaan muita koiria ja se saakin tytön kierroksille ohitustilanteissa. Muiden koirien kanssa Peka on aina tullut hyvin toimeen. Koirapuistoilu on Pekan lempiharrastus.

Tyttö sopii monenlaiseen perheeseen, muttei kerrostaloon. Kerrostalon äänet stressaavat tyttöä ja saavat sen haukkumaan. Toiveissa olisi siis koti omakotitalossa tai rauhallisessa rivitalossa. Peka on asunut entisessä elämässään myös lapsiperheessä. Tulevassa kodissa voi olla koiria, kunhan ovat alistuvaa sorttia. Peka on nimittäin kova johtajaluonne.

Peka on keskikokoinen ja painaa noin 18kg."

Pekan kyselyihin vastaa Christa. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Christan tavoittaa osoitteesta christa.salonen@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.