Blanca

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 2/2015

11.7.2015
Blanca on omassa kodissa.

26.6.2015
Iloinen Blanca alkaa osata kotikoiran taidot jo hyvin - kaunista Blanca-pentua pääsee tapaamaan Helsingissä!

Blanca on järkevä, iloinen ja kiva pentu. Ilmiselvästi se on joskus asunut sisällä talossa, koska kaikki kodin äänet ja asiat vaikuttavat olevan sille tuttuja jo entuudestaan - edes imuri ei tyttöä ole ihmetyttänyt. Yksinjäämiset onnistuvat lyhyen alkuvalituksen jälkeen. Blanca osaa myös rauhoittua kiltisti pedilleen, kun kotona ei tapahdu mitään. Blanca ei tuhoa irtaimistoa yksin ollessaan eikä muutenkaan tee mitään tihutöitä. Satunnaisesti saattavat kengät löytyä sängystä, mutta niitäkään ei järsitä. Yöt Blanca haluaisi mieluiten nukkua ihan kiinni ihmisessä.

Blanca ulkoilee mielellään ja iloisesti, ja hihnakävely sujuu hienosti. Vastaantulevat vieraat ihmiset vielä jännittävät tyttöä, ja silloin Blanca haluaisikin kääntyä kotia kohti. Kun Blancan kanssa pysähtyy tien sivuun tarkkailemaan, pääsee ohituksen jälkeen kuitenkin hyvin jatkamaan matkaa. Vanhemman koiran läsnäolo tuo selvästi turvaa Blancalle.

Blanca on sisäsiisti, kun se saa mennä omassa aikataulussaan ulos heti tarpeen vaatiessa. Pidempien yksinolojen aikana Blanca käyttää vielä sanomalehtivessaa.

Blanca käyttää jonkin verran ääntänsä: kerrostalossa asuminen onnistuu kyllä, mutta kohtuullisen herkästi Blanca kommentoi rappukäytävästä kuuluvia ääniä. Samoin tutut ihmiset saavat aina innostuneen äänekkään vastaanoton. Kerrostaloasuminen voi jatkossakin onnistua Blancalta, mutta uuden omistajan on kuitenkin sitouduttava siihen, että Blancaa rauhallisesti totutetaan sietämään talossa kuuluvia ääniä.

Blanca on kaiken kaikkiaan iloinen ja virkeä pentu, joka rakastaa hoitopaikan toista koiraa yli kaiken. Tytöt nujuavat keskenään päivittäin useaan otteeseen eivätkä väsy leikkimiseen millään. Varmasti Blanca arvostaisi uudessa kodissa leikkisää, mutta kärsivällistä koirakaveria, josta se voisi ottaa mallia vähän jännittävissä tilanteissa.

12.6.2015

Blanca päätyi Irinan tarhalle loppukeväästä nälkiintyneenä ja heikkona. Tarhalla se voimistui jonkin verran, mutta päätimme tuoda Blancan Suomeen kotihoitoon, jotta se pääsisi vahvistumaan kunnolla.

Blanca on reipas ja utelias pentu, joka hallitsee jo monet pentukoiran asiat, kuten sanomalehtivessan käytön sekä valjaiden ja pannan sietämisen. Myös yksinjäämisen alkeet ovat sujuneet hyvin etenkin koirakaverin seurassa. Ja kun yletön nälkä hellittää ja pentu oppii luottamaan säännöllisiin ruoka-aikoihin, osaa Blanca myös hienosti rauhoittua. Aivan viereen Blancaa ei ole välttämätöntä ottaa nukkumaan, kunhan näköyhteys perheeseen säilyy.

Ihmisten perässä Blanca kulkee edelleen kotona ruuan toivossa, mutta kun mitään erityistä ei tapahdu ja kun kotiväki istuu paikoilleen, asettuu Blancakin aloilleen ennen pitkää. Kun nälkä hellittää, kiinnostuu Blanca leluista ja leikkii mielellään sekä yksin että koirakaverin kanssa.

Blanca soveltuu turvallisen ja tasaisen vanhemmat koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi, mutta silloin yksinjäämisen opettelussa on oltava erityisen pitkäjänteinen ja johdonmukainen. Blanca on järkevä koira eikä ole vielä yrittänyt pureskella mitään luvatta, mutta kun sen energiataso palautuu kotiutumisen myötä normaalille pentukoiran tasolle, on aivan varmaa, että tytön omatoimisuus lisääntyy ja voi suuntautua ei-toivotulla tavalla. Vaikka Blanca nauttii ihmisen läheisyydestä, tarvitsee se paljon harjoittelua peruskäsittelyssä ja hoitotoimenpiteissä kuten mikä tahansa muukin pentukoira. Blanca on hoidossa kerrostalossa, jossa se hieman kuulostelee rappukäytävän ääniä, mutta ei ole reagoinut niihin haukkumalla.

Blancasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö.

Blancan yhteyshenkilönä toimii Laura, laura.viipurinkoirat(at)gmail.com. Otathan itse yhteyttä yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi. 

Viipurin koirat - Blanca 13.6.2015

 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.