Nala

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2010

7.6.2015
Nalan kuulumisia omasta kodista:

"Nala on ollut meillä nyt ensi viikolla 5 kk. Kotiutuminen on sujunut mukavasti terveysongelmista huolimatta. Koiran lempipuuhaa on edelleen pallolla leikkiminen. Nalan kuntoutusta jatketaan, ja tyttö lähettää kesäterveiset kaikille faneille, auttajille ja entisille tarhakavereille!"

22.1.2015
Iloinen Nala sai kodin Siuntiosta.

31.12.2014
Nala juoksee riemuiten tarhavieraita vastaan ja usein se on lähdön hetkellä hypännyt suomalaisten autoon valmiina jättämään tarhan taakseen.

Nala saa asua vaapaana tarhan edustalla, mutta yöt sekin viettää porttien sisäpuolella. Nala on tarhamatkaajien ehdoton suosikki ja sille vierailut herkkuineen ovat suurta juhlaa. Parasta on se, kun joku viettää sen kanssa aikaa palloa heitellen. Usein tulijoilla on tuomisina jokin juuri Nalalle tarkoitettu lelu. 

Viipurin koirat - Nala 27.12.2014

7.8.2014
Nalassa virtaa selkeästi paljon saksanpaimenkoiran verta, sillä luonteeltaan Nala on aktiivinen ja touhukas koira.

Nala rakastaa kahta asiaa: ihmisiä ja palloleikkejä! Tiedossa oleva Nalan tarina alkaa jo yli vuoden takaa: Nala tuotiin Irinan tarhalle pahassa kunnossa, sillä sen hännästä oli jäljellä vain verinen tynkä. Katkennut häntä oli hyvin kipeä ja Nala yritti taukoamatta purra ja jahdata vahingoittunutta häntäänsä. Kuljetimme Nalan kiireesti eläinlääkärille, jossa sen häntä poistettiin kokonaan. Nala parani hyvin operaatiosta, ja nykyisin Nala on iloinen, hännätön paimenkoira.

Hännän jahtaaminen on tyypillistä saksanpaimenkoirille. Nalallakin jahtaaminen on mennyt liiallisuuksiin: stressaavissa tilanteissa Nala alkaa herkästi pyöriä ympyrää ja tavoitella olematonta häntäänsä. Käytös on kuitenkin jatkuvasti vähentynyt ja uskomme, että kunhan Nalalle tarjotaan riittävästi aktiviteettia ja mielekästä puuhailtavaa, ei käytös muodostu liian suureksi ongelmaksi uudessa kodissa.

Nala on luonteeltaan kuin saksanpaimenkoira: ihmiset ja niiden kanssa touhuaminen on Nalalle tärkeintä mitä se tietää. Kaikkein eniten Nala rakastaa palloleikkejä. Nala lieneekin varsin helppo koulutettava, kunhan omistajalla on taitoa vähän hallussa.

Nala tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Nala on edelleen varsin leikkisä, joten jos kodissa on odottamassa koirakaveri, olisi senkin syytä olla koiramaisista leikeistä pitävä. Nala arvostaa kuitenkin niin kovasti ihmisten seuraa, että koirakaveri ei ole mikään välttämättömyys. Nala on usein tarhan edustalla vapaana, eikä se karkaile mihinkään, joten koulutuksen avulla Nalasta lienee tulevan koira, jota voi pitää valvottuna myös irti.

Nalasta ei missään nimessä ole sohvaperunaksi, vaan Nala on aktiivisen ihmisen koira - paras ystävä, joka haluaa osallistua kaikkeen ja olla mukana arkisissa puuhailuissa. Uuden omistajan tulee myös tiedostaa Nalan taipumus hännän jahtaamiseen ja olla valmis työskentelemään asian eteen, mikäli se alkaa muodostua ongelmaksi.

Nala on nyt noin 3-4 vuotias, eli koira parhaassa iässä. Kuka antaisi tälle ihmisrakkaalle tytölle mahdollisuuden hyvään ja onnelliseen elämään?

Viipurin koirat - Nala

Viipurin koirat - Nala

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.