Salli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2011

16.7.2015
Salli sai kodin Kirkkonummelta.

16.1.2015
Salli on hyvin rauhallinen ja herttainen tyttö. Salli kaipaa kovasti ihmisseuraa, vaikka se aavistuksen varovaisesti vielä suhtautuukin uusiin tuttavuuksiin.

Salli joutui hylätyksi loppuvuodesta 2014. Emme tiedä, miksi tämä ystävällinen tyttö joutui kadulle: ehkä se oli alunperin otettu vahtikoiraksi, mutta parissa vuodessa huomattiin, ettei kiltisti Sallista ole sellaiseen. Tai ehkä siihen vain kyllästyttiin, kuka tietää.

Salli asuu nyt Irinan tarhalla, missä se on edelleen hieman hämmentynyt. Eikä se ole mikään ihme. Jos on vuosia saanut asua kotona, tai vaikka pihalla, mutta kuitenkin jonkun jonkinlaisen huolenpidon alla ja ehkä ainoana koirana, on aikamoinen järkytys joutua kahdensadan muun koiran joukkoon, vieraiden ihmisten hoidettavaksi ja aikamoisen metelin ja menon keskelle. Vähemmästäkin muuhun tottunut aikuinen koira hämmentyy.

Salli kuitenkin suhtautuu erittäin ystävällisesti vieraisiinkin ihmisiin. Se tulee rauhallisesti tutustumaan ja jää aina hetkeksi siliteltäväksi. Sallin olemuksesta kuitenkin huomaa, että vaikka se selvästi nauttii ihmisseurasta, jännittää se aavistuksen tilannetta. Voi siis hyvin olla, että uudessakin kodissa kestää hetki, että Salli avautuu kuorestaan ja näyttää kaiken herttaisuuden itsestään. Salli antaa tällä hetkellä vielä vähän totisen kuvan itsestään, mutta elämänilo palaa takuulla Sallin silmiin, kunhan tyttö pääsisi omaan kotiin.

Tällä hetkellä Salli on aitauksessa muutaman uroksen ja yhden nartun kanssa. Salli tulee ainakin nyt hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Enemmän näyttää siltä, että aitauskaverit ovat vähän yhdentekeviä Sallille: se ei juurikaa noteraa toisten rähinöitä sen enempää kuin tuttavuuden tekemistäkään. Salli voisi siis sopia myös ainoaksi koiraksi tai toisen kohtuullisen rauhallisen koiran kaveriksi.

Salli on keskikokoinen, kaunis tyttö. Koska emme tiedä, onko Salli asunut koskaan sisällä, tulee uuden omistajan varautua siihen, että sisäsiisteydestä lähtien on kaikki kotikoiran tavat opetettava Sallille. Mutta fiksuna tyttönä Salli oppii varmasti nopeasti talon tavat. Emme ole kuulleet Sallin koskaan haukkuvan, joten kerrostalokaan ei liene mahdoton ajatus Sallin uutena kotina. Sallin voisi kuvitella kuitenkin nauttivan omasta, aidatusta pihasta, jolla saisi vahtia ohikulkijoita - ja aina halutessaan tassutella sieltä sisälle, sohvan nurkkaan ja oman ihmisen kainaloon nukkumaan.

Viipurin koirat - Salli 25.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.