Uuna

Sukupuoli: narttu
Koko: n. 45 cm, 15 kg
Syntymäaika: 10/2014

8.1.2019
Uunan kuulumisia omasta kodista:

"Uuna ja Lennu tulivat meille jo vuonna 2015. Katsoimme uudestaan kuvauksia ennen adoptiota ja voimme sanoa, että hyvin ovat pitäneet kutinsa.

Uuna otti opituissa taidoissa aluksi takapakkia, mutta - sanon tämän rohkaisuksi muillekin - ajan ja hyvien neuvojen avittamana sisäsiisteys saavutettiin uudestaan ja ulkoilu turvallisessa ympäristössä kehittyi reippaaksi menoksi.

Molemmille koirille on selvästi parasta asustaa täällä maalla, melkein metsässä, meidän kahden ihmisen ja muutaman kissan ja kanalan asukin kanssa. Ts., Viipurin koiraihmiset: soveltuvuusarvionne osuivat mielestämme oikeaan.

Olemme tosi kiitollisia näistä koirista ja siitä, että ne ovat kiintyneitä toisiinsa: Rinta rinnan menossa ja levossa, eikä koskaan puutu riehumiskaveria."

5.6.2015
Uuna pääsi muuttamaan omaan kotiin, onnea!

22.5.2015
Uuna on kiltti ja varsin rauhallinen nuori tyttö. Ujoutta vielä vähän näkyy, mutta koko ajan Uuna reipastuu kovasti. Uuna pääsee tapaamaan Sipoossa.

Uuna on kaunis ja sympaattinen tyttö, joka rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä. Vielä Uunan luonteesta löytyy ujoutta, erityisesti uusiin ihmisiin tutustuttaessa. Tuttujen ihmisten kanssa Uuna on kuitenkin luottavainen ja iloinen tyttö.

Sisäsiisteyskin alkaa olla jo hallussa, kunhan riittävästä ulkoilusta huolehditaan. Uuna ei hauku oikeastaan koskaan, joten sen puolesta asuinmuodolla ei ole väliä. Uuna todennäköisesti kuitenkin arvostaisi eniten rauhallista asuinympäristöä, joten aivan kaupungin vilinää Uunaa ei luovuteta. Yksinolot sujuvat edelleen hienosti ilman nakerteluja tai haukkumista. 

Uuna tuntuu pitävän kovasti kissoista, joten kissakaverit uudessa kodissa ovat Uunan mielestä ehdottomasti enemmän etu kuin haitta. Uuna toivoisi kovasti myös koirakaveria, sillä kaverin tassunjäljissä kulkien moni muuten jännittävä asia tuntuu ihan normaalilta. Jos olet valmis ymmärtämään vielä vähän varovaista tyttöä, odottaa Uuna kovasti yhteydenottoasi!

Uunasta jäänee pienehkö keskikokoinen koira: nyt sillä on korkeutta noin 45 cm ja painoa noin 15 kg.

12.5.2015
Pissat saattavat vielä tulla sisälle, mutta ulkonakin asioidaan toisten koirien mukana. Juoksevat lapset, kissat, kanat ja toiset koirat ovat tulleet Uunalle tutuiksi, eikä tyttö hätyytä tai hauku niistä mitään lajia. Toisten koirien seurassa Uuna viihtyy erityisen hyvin, ja on myös kovasti hoitotätinsä kaveri. Tyttö jää kiltisti kotiin ihmisten lähtiessä kotoa, ei hauku eikä ulise perään.

Vaikka Uuna reipastuu päivä päivältä, on se edelleen aika ujo tyttö. Hihnakävely onnistuu koirakavereiden kanssa, mutta yksin ulkoilu on Uunan mielestä liian pelottavaa. Uuna sopisi parhaiten kotiin jossa sillä on koirakaveri ja omistaja, jolla on aikaa hoitaa ja sylitellä pientä tulokasta, jotta se oppii luottamaan omaan ihmiseensä.

Muuten Uunan kanssa elämiseen kuuluu samoja asioita kuin minkä tahansa pentukoiran kanssa: opetellaan hiljakseen sisäsiisteyttä, syödään laadukasta kasvua tukevaa ruokaa, ulkoillaan ja touhuillaan mukavia asioita. Ujon koiran kanssa asioiden opettelu on yleensä hitaampaa kuin reippaan ja ulospäin suuntautuneen, ja kaiken koulutuksen tulee olla hyvin rauhallista ja edetä koiran ehdoilla. Rakkaudella ja rohkaisulla Uunasta kasvaa kuitenkin varmasti mainio kotikoira, joka ansaitsee elää koko koiranelämänsä perheenjäsenenä omassa perheessään.

18.4.2015
Pieni Uuna pääsi turvaan kylmältä tarhalta: se odottelee omaa loppuelämän kotia hoitopaikassa pääkaupunkiseudulla.

Uuna oli tarhalla hyvin ujo tyttö, mutta urheasti se opettelee nyt kohtaamaan uutta ympäristöä Suomessa. Hoitopaikassa Uuna rohkaistuu pienin askelin. Syöminen sujuu parhaiten öisin, päivisin se on vielä vähän turhan jännittävää puuhaa. Koirakavereiden kanssa Uuna lähtee reippaasti ulos, ja osaa pitää jo puoliaankin tarvittaessa. Sisällä Uuna rauhoittuu nukkumaan luottavaisesti, joten kotikoiraksi opetteleminen on tällä neidillä ihan hyvällä alulla.

Uuna sopii kotiin, jossa ymmärretään pientä ujostelua ja jaksetaan rohkaista ja tukea nuoren koiran kehitystä rauhallisesti ja koiran tahtiin. Koiraseura auttaisi Uunaa viihtymään ja kotiutumaan, joten Uunaa suositellaan ensisijaisesti perheeseen jossa on jo toinen koira. Ja kuten kaikki kasvavat koirat, myös Uuna tulee tarvitsemaan reippaasti ulkoilua ja tekemistä voidakseen hyvin ja kehittyäkseen iloiseksi ja terveeksi aikuiseksi koiraksi. 

27.2.2015
Uuna on suloinen, mutta vielä ujo tyttö, joka kaipaa itselleen rauhallista omistajaa. 

Uuna on tuotu tarhalle yhdessä sisartensa Oonan, Siinan, Tiinan ja Sunnan kanssa. Tarkempaa tietoa niiden alkuelämästä ei ole. Eräänä aamuna kun tarhan yövahti teki lähtöä kotiin, löysi hän tytöt tarhalle johtavan tien penkalta. Tytöt makasivat pahvilaatikossa toisiinsa käpertyneinä ja yrittivät pysyä lämpiminä kylmässä ilmassa.

Uuna on ujo tyttö, jota vieraiden ihmisten läsnäolo vielä jännittää. Toisten koirien seurassa tyttö on kuitenkin reipas ja iloinen. Uuna ei oma-alotteisesti halua tulla vieraiden ihmisten lähelle vaan pysyttelee mieluummin piilossa kopin suojissa. Sylissä Uuna istuskelee jännityksestä huolimatta rauhassa ja katselee tarkkaavaisesti ympärilleen. Uteliaisuuttakin tytöstä siis löytyy vaikka vielä jännitys vie voiton.

Toivoisimme Uunan pääsevän pian omaan kotiin totuttelemaan kotikoiran elämään. Uuna tarvitsee itselleen rauhallisen omistajan, joka rohkaisee ja kannustaa tyttöä elämässä eteenpäin. Myös reippaan koirakaverin seura ja tuki olisi pienelle tytölle varmasti mieleen.

Viipurin koirat - Pikkupennut saavat lelutuliaisia 10.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.