Loviisa

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 6/2014

16.1.2015
Loviisa löysi kodin.

22.12.2014
Hienolla Loviisalla sujuu kotihoidossa Kotvalassa mukavasti. Tässä hoitopaikan terveisiä.

"Loviisa on päässyt arkeen hyvin jo kiinni. Päivät ovat kuluneet pitkälti ulkona peuhatessa. Pitkät, useamman tunnin kävelylenkit kuuluvat jokapäiväiseen ohjelmaan. Niiden ansiosta tyttö on ollut sisätiloissa hyvin mukavaa ja rauhallista seuraa. Loikoilu ja luiden pureskelu ovatkin sisällä tytön lempi puuhaa. Tuhot ovat jääneet vähiin, eli yhteen pureskeltuun rahapussiin, joka sekin tapahtui toisena yönä kotikoiran elämään totutellessa.

Loviisa on luonteeltaan aktiivinen ja utelias. Välillä se on jopa kostautunut; muutama päivä sitten rohkea tyttö pomppasi laiturin päästä liian ohuelle jäälle ja humahti suoraan läpi. Onneksi apukädet olivat lähellä ja tyttö pääsi nopeasti jäistä ylös ja lämmittelemään sisälle.

Ihmisiä kohtaan Loviisa on hyvin ennakkoluuloton ja menisi mielellään tervehtimään jokaista vastaantulijaa. Uudet ystävät otetaan nätisti vastaan nuuhkimalla niin sisällä, kuin ulkonakin. Tyttö ei ole haukkuherkkä ihmisille tai äänille.

Loviisa ei ole vielä sisäsiisti, mutta sen suhteen on tapahtunut jo paljon edistystä. Tyttö tekee tarpeensa mieluiten ulos ja tietää jo, ettei sisälle ole lupa asioida. Ulos pyytämistä kuitenkin harjoitellaan vielä. Aamulla Loviisa osaa hienosti herättää päästämään ulos uikuttamalla huoneen oven edessä. Vielä odotetaan oivallusta, jonka myötä sama käytös siirtyisi ulko-ovelle.

Olemme harjoitelleet Loviisan kanssa muutamia temppuja, kuten "anna tassu" ja "maahan" namien avulla. Herkut toimivat ruualle persolle koiralle hyvänä motivaattorina. Myös käskyt "Ei" ja "Pois" tyttö osaa ja tulee kutsusta luokse. Tyttö on fiksu ja oppii todella nopeasti.

Perheen toisen koiran, 2-vuotiaan kääpiöpinseri nartun kanssa Loviisa tulee hyvin toimeen. Olemme käyneet kaksi kertaa myös koirapuistossa. Siellä oman ikäiset, leikkisät koirakaverit ovat olleet Loviisalle mieluisinta seuraa. Isot koirat jännittävät vielä hieman. Jännittäessään Loviisa haukkuu ja menee helposti jalkojen taakse piiloon tai maaten. Muiden koirien seurassa tyttö käyttäytyy alistuvasti.

Loviisa tuntuu kärsivän matkapahoinvoinnista, josta syystä autoon nouseminen ei ole mukavaa. Usein joudunkin kantamaan Loviisan auton kyytiin. Itse autossa Loviisa matkustaa kuitenkin todella nätisti rauhassa ja paikallaan. Myös bussissa matkustaminen sujuu hienosti.

Viime päivinä olemme ottaneet asiaksemme hevosiin tutustumisen. Ensimmäisellä kerralla Loviisa oli varautunut ja haukahteli noille "isoille koirille" etäältä. Olemme kuitenkin rauhassa ottaneet aikaa tutustumiseen ja nyt Loviisaa ei enää juurikaan jännitä. Hevosen harjaus ei juurikaan jaksa enää tyttöä innostaa, ja se tykkääkin nukkua karsinan edessä puunailun ajan.

Kotihoidossa sujuu siis kaiken kaikkiaan oikein hienosti ja Loviisa on yllättänyt todella positiivisesti rohkeudellaan ja miellyttämishalullaan. Tyttö on todella helppo koulutettava nöyrän ja innokkaan asenteensa ansiosta.

Loviisa toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2015!"

15.12.2014
Loviisa muutti Kotvalaan ja tutustuisi mielellään uusiin ihmisiin.

Loviisan kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

29.11.2014
Viehättävä Loviisa vaikuttaa tasapainoiselta ja kiltiltä tytöltä. Loviisa katselee vierestä, kun toiset pennut riehuvat.

Viipurin koirat - Loviisa 29.11.2014

12.10.2014
Sympaattinen Loviisa kaipaa kotiin! Loviisa on rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka tulee uteliaana tervehtimään vieraatkin ihmiset.

Syksyinen hylättyjen pentujen aalto on jälleen huipussaan Viipurissa. Loviisa on yksi näistä kesäpennuista, johon kyllästyttiin alta aikayksikön ja jätettiin sitten Irinan tarhalle. Siellä Loviisa tekee nyt kaikkensa, ettei sen tarvitsisi ottaa talvea vastaan tarhalla, vaan että matka oman kodin lämpöön kävisi jo ennen ensilunta.

Loviisa on suloinen ja liikuttava pentu. Se on vielä varsin rauhallinen pentu, joka kyllä hyvin uteliaasti tulee tutustumaan, mutta ei rieku tai häsellä saadakseen kaiken huomion. Loviisa vaikuttaa fiksulta pennulta, jolla on mukavasti myös malttia.

Hyvin todennäköistä on, että kun Loviisa pääsee kotiin ja ympäristö ja ihmiset tulevat tutuiksi, alkaa siitä löytyä vauhtia nykyistä enemmän. Pennut kun ovat aina pentuja, kepposineen päivineen. Sohvaperunaksi Loviisa ei siis halua, vaan sellaiseen kotiin, jossa koira saa tehdä koiramaisia asioita ja sille niitä myös tarjotaan aktiivisesti: ulkoilua, leikkimistä, käytöstapojen opettelua ja mikä ettei vaikka jotain kivaa harrastamistakin. Tasapainosena tyttönä Loviisa sopii varmasti monenlaiseen kotiin: tärkeintä on sataprosenttinen sitoutuminen koiran kanssa elämiseen, elämäntilanteiden muutoksista tai muista yllätyksistä riippumatta.

Viipurin koirat - Loviisa 8.11.2014

Viipurin koirat - Loviisa 11.10.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.