Kosmos

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 8/2014

16.8.2015
Kosmoksen kuulumisia omasta kodista:

"Kosmos on ollut perheessämme nyt reilut kaksi kuukautta, ja sopeutuminen kotielämään on sujunut uskomattoman hyvin. Kosmos toimii lähes kaikissa tilanteissa kuin olisi asunut koko elämänsä perheessä, mikä tuntuu uskomattomalta. Se ei arastele ihmisiä, mopoja, autoja tai mitään muutakaan. Ei pelkää ukkosta, ilotulitteita, eikä suuria ihmismassoja. Erityisen mukavaa on se, että se tulee kaikkien koirien kanssa toimeen, ja sitä voi viedä ylpeänä koirapuistoon. Ja meille todella positiivista on se, että Kosmos ei hauku, kun ovikello soi tai vieraita tulee sisään. Tilauksessa kun ei ollut vahtikoira… ;)

Koirien hallintakurssilla olemme käyneet nyt pari kertaa, ja kontaktinottamisen harjoittelu on kovassa vauhdissa. Muiden koirien ohittamisessa on vielä vähän haasteita, koska Kosmos haluaisi päästä tervehtimään jokaista vastaantulevaa koiraa. Muuten hihnassakävely sujuu jo varsin mallikkaasti "lyhyt opppimäärä" huomioon ottaen. Kosmos on aika vahvasti leimaantunut 12-vuotiaaseen Siiriimme, joka Kosmosta eniten hoitaa, ja se tuottaa välillä pulmaa, kun Siiri "erkanee laumasta”. Silloin Kosmos menee levottomaksi eikä meinaa rauhoittua muiden seuraan. Siiri on opettanut Kosmokselle kaikenlaisia temppuja, ja Kosmos onkin varsin nopea oppimaan. Peruskäskyt ”istu” ja ”maahan” ovat jo hyvin hallussa. Lisäksi Kosmos osaa mennä selälleen, hypätä esteen yli, ryömiä, antaa tassua käskystä jne. Pöytää vasten nouseminen on pikkuhiljaa jäänyt kokonaan pois, mutta kuono vielä pöydälle nousee, jos herkkujen tuoksuja pöydältä tulee. Tavaroiden tuhoaminen on ollut maltillista, ja sitä on nyt koulupäivien ja muiden Kosmoksen yksinolojen aikana pidetty kurissa rajaamalla Kosmoksen liikkuminen eteisaulaan. 

Autossa Kosmos on vielä välillä vähän pahoinvoiva, kun mutkaisia teitä ajellaan. Tasainen maantieajo ei onneksi enää tuota mitään ongelmia. Aika paljon ollaan autolla kesän aikana matkattu, kun olemme käyneet pari kertaa Pohjois-Karjalassa, Keuruulla, Kuusamossa ja Rovaniemellä, joten siedätystä on tullut kyllä ihan reippaasti.

Arvelemme, että Kosmoksessa on aika paljon laikaa. Ulkonäössä ja käyttäytymisessä on viitteitä siihen suuntaan. Lisäksi metsästysvietti on vahva, ja eteentulleista eläimistä porot ovat näköjään kaikkein mieluisinta ”jahdattavaa”. Onneksi mökillämme Juuassa ei pihapiiriin villieläimiä koskaan tule, vaikka mökki metsän keskellä onkin, ja siellä Kosmos onkin ollut siellä vapaana ilman mitään ongelmaa. Kotipihassa sitä ei voi pitää vapaana, koska pihamme ei ole aidattu ja ohi kulkee paljon koiria. Lisäksi Kosmos on viime päivinä yrittänyt lähteä pihasta naapurissa olevan koulun pihaan, jos Siiri ei ole kotona. Kosmos hoksasi, että Siiri sattuneesta syystä viettää siellä aikaa arkipäivisin… :)

Alkavan viikon keskiviikkona Kosmos pääsee tapaamaan veljeään Hamletia. Odotamme innolla millainen jälleennäkemisen riemu tapaamisesta syntyy...

Olemme onnellisia, että Kosmos muutti kotiimme. Eläinlääkärikin kehui, että meille sattui oikein tasapainoinen ja hieno koira. Lisäksi Kosmos on saanut kaupungilla kulkiessa paljon erityishuomiota vierailta ihmisiltä hellyyttävän ulkomuotonsa takia. Kosmos on siis huippukoira monessa suhteeessa. Meitä onnisti hienolla tavalla. :)"

14.6.2015
Kosmos on kotona!

4.4.2015
Ihana, reipas ja ihmisrakas - se on Kosmos! Tämä poika on täyttä kultaa, mutta kukaan ei ole vielä huomannut sitä.

Kosmos odottaa yhä tarhalla kotia veljensä kanssa. Kaikki siskot ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa Suomeen ja sopeutuminen on sujunut hyvin. Kosmoksesta ei vikaa löydy. Rauhallisesti ja ystävällisesti se tulee tervehtimään vieraita ja nauttii silmät ummessa rapsutuksista. Kosmos on kooltaan oikein hyvää keskikokoa - ei liian pieni eikä liian iso. Kunpa joku tarjoaisi pojalle kotia, jotta sen ei tarvitsisi enää kauaa tarhalla odotella.

30.11.2014
Kosmos on ihmisrakas ja iloinen vipeltäjä. Sylissä oleminen on pojasta ihanaa, pääseehän siinä samassa vähän nuolaisemaan ihanaa ihmistä poskesta!

Kosmos, sen siskot Kastanja, Kirsikka ja Kamomilla, veli Kristo sekä emo pelastettiin Viipurin lähikunnasta, jossa oli käynnistetty koirien myrkytykset. Eläinsuojelijat ottivat hoiviinsa mahdollisimman monia kodittomia koiria, ettei niiden kohtaloksi koituisi julma kuolema myrkytyksen kourissa. Kosmos siskoineen tuotiin Irinan tarhalle turvaan ja odottamaan omaa kotia. Alla kuva myös emosta.

Kosmos on elämäniloinen ja reipas poika. Kosmos tuntuu avoimelta ja luottavaiselta pojalta, joka uskoo, että maailmalla on vain kaikkea hyvää luvassa pienelle koirapojalle!

Kosmos viettää nyt päivänsä siskojensa sekä lukuisten muiden pentujen joukossa. Päiviin kuuluu paljon leikkimistä ja painimista, mutta myös koleudessa ja sateessa värjöttelyä. Kunpa kutsu omaan kotiin kävisi jo pian, se on Kosmoksen ainoa toive!

Kosmoksesta kasvanee keskikokoinen, aktiivinen nuorukainen. Kevein perustein ei Kosmokselle kodin tarjoamista kannata ajatella, mutta jos olet harkinnut tarkoin ja tiedät jaksavasi ohjata ja opastaa tätä nuorta poikaa kaikissa elämän hyvissä ja huonoissa päivissä, kaipailee Kosmos yhteydenottoasi.

Viipurin koirat - Kosmos 25.1.2015

Viipurin koirat - Kosmos 29.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.