Zara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2009

22.10.2015
Zara muutti Tampereelle.

19.9.2015
Zaraa onnisti ja sille järjestyi hoitopaikka Järvenpäästä. 

Zaran kyselyihin vastaa Noora numerossa 040 8342427 ma-pe klo. 15-16, (noora.viipurinkoirat(at)gmail.com), kunhan adoptiohakemus on täytetty. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

23.8.2015
Lempeä Zara kävelee rauhallisin askelin vieraan luo, painaa päänsä syliin ja jää vierelle seisomaan. Zara pelastettiin tarhalle kurjista oloista.

Eräänä loppukesäisenä päivänä muutama yhdistysaktiivi vieraili tarhalla. Paikallinen eläinlääkäri oli juuri lähdössä hakemaan muutamaa koiraa huonoista oloista tarhalle, ja aktiivit päättivät hypätä mukaan. Talo, missä koirat elivät, oli asumiskelvoton. Sotku oli melkoinen eivätkä koirat olleet päässeet aikoihin ulos. Koirien hoito oli muutenkin laiminlyöty pahasti. Kynnet olivat pitkät ja ne olivat aliravittuja. Omistaja oli onneksi ymmärtänyt, ettei omat voimavarat riittäneet huolehtimaan koirien hyvinvoinnista, joten hän katsoi parhaaksi luopua niistä.

Arviolta 6-vuotias Zara ja sen vuoden ikäinen poika Joni asuvat nyt Irinan tarhalla. Zara oli löydettäessä tiineenä, mutta on nyt steriloitu. Sen saamien pentueiden määrää voi vain arvailla.

Zara vaikuttaa hyvin ystävälliseltä, rauhalliselta ja lempeältä tytöltä. Se tulee mielellään ihmisten luokse ja nauttii rapsutuksista onnellisena. Tällä hetkellä se asuu samassa aitauksessa usean muun koiran kanssa, joista suurin osa on eri ikäisiä narttuja. Niiden kanssa elo näyttäisi sujuvan sopuisasti. Zaran ulkonäössä on havaittavissa colliemaisia piirteitä, joten on mahdollista, että kyseistä rotua löytyy sen perimästä.

Koska Zaran tähän astinen elämä on ollut karu, uuden omistajan on hyvä ymmärtää, että sen menneisyydessä voi olla myös ikäviä tapahtumia, jotka ovat jättäneet jälkensä. Zara etsiikin vain sellaista ihmistä, joka on valmis sitoutumaan tyttöön ja antamaan sille arvoisensa kodin. Kaksi kertaa päivässä kuppiin kilahtava kunnollinen ruoka, reippaat metsälenkit ja nurmikolla kirmailut sekä oman ihmisen rajaton rakkaus ja huolenpito ovat asioita, joita Zara ei ole saanut kokea. Löytyisikö sinulta koti, joka olisi valmis näyttämään kovan onnen tytölle, millaista koiranelämä parhaimmillaan on?

Viipurin koirat - Zara 15.8.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisestiadoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.