Kreeta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013

31.1.2015
Kreeta ei ole enää koditon!

5.1.2015
Kreeta on hyvin ihmisrakas tyttö! Kun vain pääsee jonkun ihanan ihmisen kainaloon lämmittelemään, on Kreeta onnesta soikeana.

Kreeta tuli varsin nuorena, ehkä noin puolitoista vuotiaana, emoksi. Kreeta ja sen pennut KosmosKastanjaKirsikkaKamomilla ja Kristo pelastettiin Viipurin lähikunnasta, jossa oli käynnistetty koirien myrkytykset. Eläinsuojelijat ottivat hoiviinsa mahdollisimman monia kodittomia koiria, ettei niiden kohtaloksi koituisi julma kuolema myrkytyksen kourissa. Niinpä Kreeta pienine pentuineen tuotiin Irinan tarhalle turvaan ja odottamaan omaa kotia.

Kreetan jälkikasvu on sen verran kasvanut, että pentujen on aika muuttaa omaan kotiin ja Kreetakin haluaisi löytää oman, lopullisen kodin, josta sen ei tarvitsisi enää koskaan lähteä.

Kreetaan ei ole vaikea ihastua: se on iloinen, reipas ja sosiaalinen tyttö, joka kaipaa kovasti ihmisseuraa. Silloin kun pennut olivat vielä pieniä, keskittyi Kreeta niiden hoivaamiseen. Mutta nyt pentujen kasvettua ovat ihmiset muuttuneet ykkösasiaksi Kreetan elämässä.

Emme tiedä onko Kreeta koskaan asunut kenenkään kotona, mutta jonkinlainen omistaja sillä lienee joskus ollut, sillä niin paljon Kreeta pitää ihmisistä. Kreetan kanssa pitää siis kuitenkin varautua siihen, että niin hihnassa käveleminen, yksinjääminen kuin sisäsiisteyskin voivat olla Kreetalle uusia asioita. Mutta Kreeta on varmasti nopea oppimaan uusia asioita, kunhan sille ne nätisti opetetaan.

Kreeta on varsin näpsäkän kokoinen tyttö: korkeutta on korkeintaan 50 cm ja painoa tuskin 20 kiloa enempää. Kreeta asuu tällä hetkellä pentujen kanssa, joten emme osaa sanoa, kuinka hyvin Kreeta tulee toimeen toisten aikuisten koirien kanssa. Mukavan uroskoiran kaverina Kreeta varmasti voisi ainakin viihtyä.

Viipurin koirat - Kreeta 3.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.