Mikki

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: pieni (matala)
Syntymäaika: 11/2013

22.3.2015
Mikki muutti omaan kotiin.

26.10.2014
Mikki on kiltti, mutta vielä vähän ujo nuori tyttö, joka etsii omaa kotia kotihoitopaikassa Vihdissä.

Mikki on omassa porukassa reipas, mutta säikkyy silti vieraita ja lapsia, kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, unohtaen nämä kuitenkin nopeasti. Mikki pärjäilee kotihoitopaikan koiralaumassa, mutta on sen verran ahne että vahtii omia juttujaan. Näissä tilanteissa on tullut riitaa muiden koirien kanssa. Varmuuden vuoksi Mikki sopisi varmasti parhaiten uroksen tai muuten rauhallisen kaverin kotiin, tai ehkä yksinkin. Mikki viihtyy sylissä ja rakastaa lämpöä. Ulkona ei Mikin mielestä ole mukavaa, jos on kylmää ja pimeää. Pisutkin Mikki tekee vain valojen alle ja kipittää sitten äkkiä sisälle.

Boston ja sisko Mikki ovat molemmat sisäsiistejä ja jonkin verran haukkuherkkiä. Kerrostalo ei siis ole näille kavereille paras koti. Kumpikaan koirista ei ole erityisen ihastunut lapsiin ja valitsevat yhden ihmisen omakseen. Molemmat osaavat kulkea hihnassa ihan kauniisti. Mikki ja Boston eivät välitä hoitopaikan kanoista ja kissoista, mutta Mikki on kyllä varmuuden vuoksi kokeillut mitä tapahtuu jos kanaparveen juoksee tai kissaa tukistaa. Iltaisin Mikki makaa pehmeässä pedissä ja Boston jalkojen juuressa. Boston on aina vierellä ja Mikki touhuilee omiaan ja tulee hakemaan rapsut ja silitykset kun tuntuu siltä. Kotihoitajan mukaan nämä pikkukoirat ovat äärimmäisen suloisia niin luonteeltaan ja ulkonäöltään, mutta kaverit eivät sovellu pienten lasten kaveriksi kerrostaloon. Muuten molemmat ottavat mielellään vastaan kotiehdotuksia.

6.10.2014
Mikki ja sen sisarukset Boston ja Bulka ovat kaikki hauskoja töppöjalkakoiria. Pentujen äiti, pikkuruinen Myshka, oli pelastettu erään torin laitamilta syksyllä 2013, ja se oli ollut silloin raskaana. Hoitopaikassa Myshka synnytti kolme pentua, jotka saivat nimekseen Bulka, Boston ja Mikki. Pikkuperheen hoitokulujen kattamiseksi kerättiin rahaa ja moni venäläinen eläintenystävä onkin avustanut Myshkan ruoka- ja hoitokuluissa sekä kuljetuksissa. Myshkan kerrotaan olevan alun perin kotoisin Etelä-Venäjältä parin tuhannen kilometrin päässä Viipurista, mutta perhe kuljetettiin sieltä Pietariin jo joulukuussa. Myshka sai kotihoitopaikan Pietarista ja pennut muuttivat Olgan tarhalle. Eteläisen alkuperänsä vuoksi Myshka-äiti testattiin sydänmadon varalta.

Tarhaoloissa Mikki oli sisaruksiensa tapaan varsin ujo vieraita kohtaan ja siksi se haluttiin sijoittaa omaan kotiin vasta kotihoitojakson kautta. Kotihoidossa Mikki opettelee normaalia koiranelämää kotioloissa, ja Mikin sopeutuminen onkin lähtenyt hyvin käyntiin.

Koska Mikki on kasvanut ison osan nuoruuttaan tarhaolosuhteissa, voi jonkinasteinen arkuus näkyä Mikin luonteessa myös myöhemmin. Mikki etsiikin pitkäjänteistä omistajaa, joka ymmärtää, että tarhalla kasvaneen koiran tulee antaa sopeutua rauhassa uusiin asioihin. Perusluonteeltaan Mikki on kuitenkin ystävällinen ja fiksu tyttö, joten oikeanlaisella opastuksella Mikistä kasvaa vielä kiva koirakaveri.

Mikin sisko Bulka jouduttiin suureksi suruksemme lopettamaan kasvuhäiriöiden aiheuttamien kipujen takia. Koska olimme huolissamme myös Mikin ja Bostonin mahdollisista kasvuhäiriöistä, kuvautimme molempien sisarusten jalat Suomessa. Eläinlääkärin lausunnon mukaan molemmat sisarukset voivat elää hyvää ja reipasta elämää, kunhan uusi omistaja huolehtii siitä, että koirat pysyvät hoikkina, eikä niiden kanssa harrasteta liian rajua liikuntaa ja hyppimistä, kuten vaikkapa agilityä.

Viipurin koirat - Mikki

Mikin kyselyihin vastaa Susanna numerossa 050 4907892 la-su klo. 12-16, ja Noora numerossa 040 8342427 ma-pe klo. 15-16, (noora.viipurinkoirat(at)gmail.com), kunhan adoptiohakemus on täytetty. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.