Lumina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013

30.7.2015
Lumina löysi kodin Lappeenrannasta.

29.6.2015
Lumina on sykähdyttävän kaunis, lempeä ja ihana tyttö, joka hylättiin tarhalle suoraan kodista tiineenä.

Kuumana kesäpäivänä osa yhdistyksen aktiiveista oli tekemässä lähtöä Irinan tarhalta, kun iäkäs pariskunta ajoi vanhalla ja natisevalla autolla tarhan eteen. Murheellinen ilme kasvoillaan he ottivat autosta ulos koiransa, jota eivät enää halunneet. Rapsuttelimme koiraa, joka vaikutti mukavalta ja ystävälliseltä, joskin se vähän hermostuneesti haukotteli samalla kun tarhan porttien sisäpuolelta kuului aika ajoin kovaa haukuntaa. Se ei vielä tiennyt, että sen perhe lähtisi tarhalta ilman sitä.

Muutaman viikon päästä vierailimme tarhalla uudestaan. Ei aikaakaan, kun erään aitauksen kaltereiden välistä pilkisti tuttu, lempeä silmäpari, joka katseli rauhallisesti ja kiinnostuneesti suoraan silmiini. Kävelin sisälle aitaukseen, jossa sain heti riemukkaan vastaanoton. En Luminalta vaan sen nuorilta ja innokkailta aitaustovereilta. Kun meno oli rauhoittunut, käveli Lumina rauhallisesti suoraan luokseni iloisena häntäänsä heiluttaen ja painautui koko painollaan vasten itseäni. Pian tyttö jo makasi maassa selällään, autuaasti jäseniään venytellen ja silmät kiinni nautiskellen.

Saimme pian kuulla, että tyttö oli ollut tullessaan tiineenä, joten hylkäämisen syy oli todennäköisesti ei-toivottu raskaus. Lumina steriloitiinkin heti tarhalle tultuaan. Lumina on arvioitu noin 1-2 vuoden ikäiseksi, mutta voi olla hieman vanhempikin.

Kaiken kaikkiaan Lumina vaikuttaa mahtavalta ja hienolta koiralta, joka rakastaa ihmisiä. Vaikka hylkääminen suoraan kodista on varmasti aiheuttanut sille jonkinmoista ihmetystä, vaikuttaa se koiralta, joka ei vähästä hätkähdä. Tarhan tapahtumia se ei liiemmin välitä kommentoida, vaikka tosin herkkujen jaossa sillä on sanansa sanottavana. Nuoren ja vallattoman pojan huomionhakuiselle haukkumiselle aivan korvan juuressa ei Lumina jaksa erityisemmin korviaan lotkauttaa vaan kääntää päänsä toiseen suuntaan.

Lumina on elänyt ihmisten kanssa, mutta onko se asunut sisätiloissa kotona vai pihalla, emme tiedä. Sillä on paksu ja hoitamaton turkki, joka kaipaa harjausta ja pesua. Lumina saikin jo pienen maistiaisen harjauksesta, ja tyttö kävi tyylilleen uskollisena kyljelleen nauttimaan. Uuden kodin on hyvä ymmärtää, että Luminalle täytyy varmasti opettaa vielä joitain perusasioita ja kotikoiran tapoja.

Lähtiessämme tarhalta, katselee Lumina kauniilla silmillään jälleen aitauksen välistä. Lempeissä silmissä näkyy häivähdys huolta, kun ihmiset yksitellen katoavat sen näköpiiristä. Tyttö sulkee silmänsä ja jää toiveikkaana odottamaan sitä päivää, kun saa herätä uuteen aamuun rakkaimpiensa ympäröimänä.

Viipurin koirat - Lumina 13. & 27.6.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.