Anselmi

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 30 kg)
Syntymäaika: 7/2014

26.11.2019
Anselmin kuulumiset omasta kodista:

"Anselmi on nyt reilu 5-vuotias ja kasvanut rauhalliseksi, seuralliseksi ja valokuvaukselliseksi urokseksi, joka kerää puoleensa ihailua joka lenkillä. Oma lauma on kaikki kaikessa ja mitä enemmän siihen kuuluu, sen parempi. Laumanvartijan ominaisuuksia tässä karvakaverissa onkin jo pelkästään kokonsakin puolesta säkäkorkeuden saavutettua yli 70cm. Muhkea haukku kuuluu kauas erityisesti, jos joku kehtaa käynnistää mopon liian lähellä.

Satunnaisia hot spotteja ja vatsavaivoja lukuunottamatta Anselmi, tuttavallisemmin Anssi, elää tervettä koiran elämää ja kulkee häntä pystyssä reviirillään. Ikuinen karvanlähtöaika näkyy kaikkialla, mihin Anssi takapuolensa laskee. Ruokalistalle kelpaa lähtökohtaisesti vain eläinperäinen eivätkä lauman ihmisjäsenet välty herpaantumattomalta huomiolta, jos leivän päältä löytyy esimerkiksi juustoa."

29.5.2015
Anselmi jäi sittenkin omistajalleen.

6.5.2015
Anselmille joudutaan etsimään uusi koti omistajan ulkomaille muuton vuoksi. 

Anselmin nykyinen omistaja kertoo pojasta:

"Anselmi on yhdeksänkuinen komea suurikokoinen ja älykäs uroskoira. Nuorukainen kasvanee lähemmäs 30 kiloiseksi. Anselmi tulee kaikkien kanssa toimeen ja haluaakin leikkiä miltei jokaisen vastaantulevan koiran kanssa, vaikka kokonsa puolesta pienemmät koirat jäävätkin vähän jalkoihin. Anselmi kaipaa paljon lenkitystä, ja mielellään päivittäisiä leikkejä muiden koirien kanssa. Tarpeeksi ulkoiltuaan Anselmi on kotona rauhallinen. Ei hauku ääniä ja on täysin sisäsiisti. On myös tottunut kissan kanssa asumiseen.

Anselmi pitää rapsutuksista, mutta harvoin kerjää huomiota. Lenkillä vastaantulevat ihmiset jäävät Anselmitta melko lailla huomiotta, mutta kaikki koirat olisi kiva tavata. Anselmin lempipuuhaa on metsässä vapaana juokseminen, varsinkin koirakaverin kanssa.

Joudun luopumaan upeasta Anselmista ulkomaille muuton takia. Koirassa ei ole mitään moitittavaa."

Anselmin kyselyihin vastaa Noora numerossa 040 8342427 ma-pe klo. 15-16, (noora.viipurinkoirat(at)gmail.com), kunhan adoptiohakemus on täytetty. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

31.1.2015
Anselmi pääsi omaan kotiin.

15.12.2014
Kultaturkkinen Anselmi muutti hoitoon Espooseen.

8.11.2014
Märkä marraskuu on saapunut Viipuriin. Anselmi seisoskelee loskassa ja haaveilee paremmasta paikasta.

Viipurin koirat - Anselmi 8.11.2014

 

12.10.2014
Anselmi on kuin pieni nallekarhu. Ainakin se on yhtä pörröinen ja suloinen eikä ruskeat tapittavat nappisilmätkään ketään kylmäksi jätä. Anselmi olisi nyt valmis jättämään tarhan kunhan oma koti löytisi!

Anselmi ja sisarukset Ani ja Ainu tuotiin emonsa ja muiden sisarustensa kanssa Irinan tarhalle elokuun alussa. Pentuja oli alunperin kaiken kaikkiaan 13, mutta osa oli liian heikkoja selvitäkseen ja osalle löytyi koti Viipurista. Jäljellä oleva kolmikko on nyt valmis etsimään omia koteja Suomesta, ja toivottavasti onni olisi vielä myöden ja oma koti löytyisi jokaiselle ennen talven tuloa.

Anselmi vaikuttaa oikein hienolta nuoren miehen alulta. Poika on ystävällinen ja reipas sekä iloinen ja avoin ihmisiä kohtaan. Anselmi on myös mukavan rauhallinen ja jättää riekkumiset ja häseltämiset innokkaimmille pennuille. Pojan rauhallisuus saattaa tosin kadota uuden kodin myötä ja lisävirtaa tulla reilustikin, joka on syytä uuden omistajan pitää mielessä.

Pentujen emo vaikuttaa entiseltä kotikoiralta, mutta emme tiedä, ovatko pennut koskaan eläneet kotioloissa. Niinpä uudella omistajalla tuleekin olla riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä Anselmin sopeuttamiseen kotikoiran elämään.

Pentujen emo on kooltaan vankkarakenteinen keskikokoinen ja noin 60 cm korkea. Anselmi tuskin jää ainakaan emoaan pienemmäksi, joten jos vähän isompikin kaveri on kotiisi tervetullut, muuttaisi Anselmi varmasti mielellään luoksesi.

Viipurin koirat - Anselmi 11.10.2014

 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.