Töpö

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2014

8.10.2015
Töpö muutti Helsinkiin.

26.8.2015
Töpö ujostelee edelleen, mutta on kovin utelias ihmisten suhteen ja tulee kyllä nappaamaan herkut käsistä.

Töpö on jäänyt aika mukavan kokoiseksi pojaksi. Korkeutta lienee 50 cm ja painoa tuskin hirveästi 20 kiloa enempää. Tarhaoloissa eläminen on Töpölle rankkaa ja poika on joutunut vähän kiusaamisen kohteeksi aitauksessaan. Se näkyy mm. siinä, ettei Töpö saa kunnolla aina syödäkseen, kun muut ajavat sen kärkkäästi pois ruokakipoilta.

Töpökin toivoisi saavan mahdollisuuden vielä toisenlaiseen elämään. Elämään, joka olisi muutakin kuin pienimmästäkin ruoan murusesta ja omasta tilasta kiistelemistä. Kunpa Töpön toive toteutuisi ja se saisi viettää kunnollista koiranelämää vielä vuosia: yltäkylläisiä aterioita muutama kerran päivässä, rakkautta ja huolenpitoa sekä paljon mukavia yhteisiä hetkiä oman ihmisen kanssa.

23.2.2015
Tumma ja tuumivainen Töpö-poika ihmettelee ihmisiä: voisitko juuri sinä tarjota minulle oman kodin?

Töpön alkuperästä ei ole juurikaan tietoa, mutta nyt se mennä vilistää muiden pentujen mukana Irinan tarhan aitauksessa. Myös Töpön sisko Höpö asuu nyt Irinan tarhalla.

Ihmistä Töpö tohtii lähestyä hieman varoen. Sitä kyllä kovasti kiinnostaa ihmisten puuhat, mutta silitysetäisyydelle se eksyy lähinnä vahingossa. Selvästi sillä on kuitenkin paljon positiivista kiinnostusta, joten mikään huippuarka poika Töpö ei onneksi ole. Useimmista muista pennuista poiketen sillä on pieni töpöhäntä, mutta ilmeistä ja asennoista voi lukea pojan mielialoja ja aikomuksia.

Kuinka paljon paremmin Töpö voisikaan saadessaan varttua oman ihmisen huolenpidossa, eikä kiltistä koirakaverista olisi ainakaan haitaksi. Töpöllä on pieni napatyrä, joka on syytä tarkistuttaa eläinlääkärillä. Todennäköisesti tyrä ei kuitenkaan tule poikaa vaivaamaan. Vaivannäön palkaksi uusi omistaja saa seurata, miten Töpö varttuessaan kehittyy täyteen koiran mittaan niin fyysisesti kuin henkisestikin ja ottaa paikkansa omassa perheessään.

Viipurin koirat - Töpö 20.7.2015

Viipurin koirat - Töpö 21.3.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.