Klaara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2011

15.5.2015
Klaaralle löytyi koti Helsingistä.

25.11.2014
Klaara on sydämellinen tyttö, joka rakastaa ihmisiä. Mikään ei tunnu olevan siitä ihanampaa kuin ihmisten huomio.

Klaara on ihmisiä kohtaan todella rakastettava tyttö. Kun useampi ihminen menee tytön aitaukseen, ei Klaara tiedä miten päin olisi, niin onnellinen se on tilanteesta. Vuoronperään Klaara juokseekin ihmisen luota toiselle ja painaa päätään kainaloon.

Tarhalla eläminen on stressaavaa, ja ainakaan tarhaoloissa Klaara ei tule kovin hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Siksi etsimme Klaaralle kotia, jossa se saisi olla perheen ainoa lemmikki ja nauttia ihmisten huomiosta jakamattomasti ja täydellä sydämellään. Kissatkaan eivät ole oikein Klaaran mieleen.

Klaara on reipas ja sympaattinen tyttö. Kovasti toivomme, että Klaaran odotus tarhalla päättyisi vihdoin.

Viipurin koirat - Klaara 10.1.2015

Viipurin koirat - Klaara 27.12.2014

25.12.2013
Voi miten Klaara rakastaakaan ihmisiä! Liikuttavan rauhallisesti tyttö painaa päänsä kainaloon ja selvästi haluaisi jäädä siihen vaikka koko loppupäiväksi.

Klaara löytyi kadulta hylättynä. Sen menneisyydestä ei siis tiedetä mitään, mutta tytön kovin ystävällisestä käytöksestä voi päätellä, että sillä on joskus ollut omistaja. Klaara on varsin hiljattain joutunut tarhalle, ja siksi se on selvästi vähän hämillään: anovasti se hakeutuu niin lähelle ihmistä kuin vain voi, ja mitään muuta tyttö ei tunnu toivovan kuin pikaista poispääsyä tarhalta.

Vielä Klaara on varsin rauhallinen tyttö. Kunhan se sopeutuu tarhaelämään kunnolla, voi siitä kuoriutua vilkkaampikin koira, onhan se vasta muutaman vuoden ikäinen. Klaara tuntuu rakastavan ihmisiä ehdoitta, ja tähän liikuttavaan tyttöön onkin vaikea olla ihastumatta. Klaara on ainakin tähän mennessä tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa, niin urosten kuin narttujenkin, mutta toisia koiria tärkeämpää Klaaralle tuntuvat olevan ihmiset.

Klaara on mukavasti koirankokoinen, eli sopivaa keskikokoa olematta kuitenkaan mikään jättiläinen. Ainakaan vielä emme ole kuulleet Klaaran haukkuvan, joten kerrostaloasuminenkaan ei ole poissuljettua. Klaara vaikuttaa sen verran reippaalta tytöltä, että sen voisi uskoa sopeutuvan niin maalaiselämään kuin kaupunkiinkin. Uuden omistajan tulee kuitenkin varautua siihen, että kotiuduttuaan Klaarasta voi löytyä uusia puolia: nyt rauhallisesti tytöstä voi tulla aktiivinen ja toimelias koira, joka tarvitsee varsin paljon ohjelmaa elämäänsä. Tapakasvatukseen tulee aina myös valmistautua, sillä meillä ei ole tietoa, osaako Klaara esimerkiksi kulkea hihnassa tai onko se koskaan asunut sisätiloissa. Kaikkiaan Klaara vaikuttaa kuitenkin fiksulta ja ystävälliseltä tytöltä, jolle lienee helppoa opettaa uusia tapoja ja taitoja.

Viipurin koirat - Klaara 8.11.2014

Viipurin koirat - Klaara

Viipurin koirat - Klaara 22.12.2013

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.