Gilda

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 4/2015

14.12.2015
Gildan kuulumisia omasta kodista:

"Gilda on pysynyt Gildana, kauniilla tytöllä oli jo kaunis nimikin valmiina, joten miksipä sitä vaihtamaan. Gilda on asustellut omassa kodissa syyskuun alkupuolelta lähtien ja kotiutunut mainiosti. Perheen lasten kanssa tuli hyvin juttuun heti alkuun. Ensi alkuun lenkit hieman jännittivät, ja pimeällä lenkkeily on toisinaan vieläkin aavistuksen jännää. Hihnassa kävely kuitenkin sujui samantien kun vanhalta tekijältä. Gilda on alkukotiutumisen jälkeen käynyt lähes viikoittain pentuleikkikoulussa leikkimässä muitten isojen pentujen kanssa, ja suunnitelmissa olisi vuoden vaihteen ja sterilisoinnin jälkeen aloitella jotakin koulutuksellisempaa harrastusta.

Gilda on vauhdikas ja oppivainen nuori koira, esimerkiksi peruskäskyt ja pallon tuomisen oppi heti ensimmäisellä harjoittelulla. Gilda tulee todella hyvin toimeen muitten koirien, niin narttujen kuin urosten kanssa. Vieraita ihmisiä kohtaan on ehkä lähtökohtaisesti hieman varautunut, mutta oman perheen ja tuttujen ihmisten kanssa on varsin luottavainen tyttö.

Vaikka Gilda oli aika hyvässä kunnossa tarhalta tullessaankin, on se kuitenkin ulkoisestikin muuttunut kuin eri koiraksi. Hyvä ruoka tekee ihmeitä. Gilda rakastaa juoksemista ja luiden kaluamista, ja luita onkin hyvä olla puuhana ettei tule kyseenalaisten tavaroiden pureskelu mieleen. Sen verran aktiivinen koira on kyseessä, että 10 kilometrin lenkitkään ei tunnu juuri missään, tämä personal trainer pitää kyllä emännänkin kuosissa! Gilda tykkää myös pötkötellä rapsutettavana kainalossa sohvalla, ja yöunet maittavat ihan omalla sohvalla. Kyllä tämä elo varmaan Gildankin mielestä tarhan olot voittaa."

10.9.2015
Gilda muutti Otalammelle.

17.8.2015
Kaunis ja ystävällinen Gilda odottaa oman kodin kutsua Irinan tarhalla. Gilda hylättiin tarhalle veljensä kanssa.

Sisarukset Gilda ja Gilbert tupsahtivat keskikesällä Irinan tarhalle. Emme tiedä, miksi joku halusi eroon pennuista, mutta toivottavasti molemmilla olisi edessään vielä antoisa ja onnellinen elämä kunnollisessa, rakastavassa kodissa. 

Gilda on veljeään reippaampi. Se tulee luottavaisena ja iloisena tervehtimään tarhakävijöitä ja uteliaana seuraa vieressä tapahtumia. Sylissä oleminen saa sen vähän mietteliään näköiseksi, mutta alas päästyään Gilda jää viereen odottamaan rapsutuksia. Gildan päivät kuluvat muiden pentujen kanssa telmien ja elokuun lämpimän auringon alle on hyvä käydä päiväunille. Hiljalleen lähestyvä syksy saa kuitenkin Gildan jälleen mietteliääksi. Se ei halua jäädä tarhalle kasvamaan ja selviämään ankaremmista olosuhteista. Suurimpana toiveena Gildalla onkin päästä pian omaan kotiin, jossa on tarjolla kunnollista ruokaa, rapsutuksia ja rajattomasti rakkautta.

Koska meillä ei ole tietoa Gildan menneisyydestä, on tulevan kodin varauduttava siihen, että uutta opeteltavaa riittää. Gilda ei välttämättä ole milloinkaan elänyt kotikoirana ja monet uudet asiat ja tilanteet voivat olla sille alkuun jännittäviä. Kärsivällisyydellä, kannustuksella ja rakkaudella päästään kuitenkin pitkälle. Mikäli Gilda tuntuu tytöltäsi ja olet varma päätöksestäsi, ota rohkeasti yhteyttä.

Gildasta kasvanee aikuisena keskikokoinen koira.

Viipurin koirat - Gilda 15.8.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.