Bonia

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2014

4.4.2015
Kaunotar Bonia sai kodin Kouvolasta.

22.2.2015
Bonia on loputtoman sydämellinen tyttö. Se raukka joutui tarhalle omistajansa kuoltua, ja nyt Bonia laittaa koko viehätysvoimansa peliin, että se pääsisi uuteen kotiin mahdollisimman pian.

Bonia joutui Irinan tarhalle, kun paikallislehden toimittaja kuuli naapurustossaan kodittomaksi jääneestä koirasta ja lähti tuomaan sitä Irinan tarhalle kotia etsimään. Bonia oli aluksi hyvin järkyttynyt tarhalle joutumisesta. Onhan se kotioloissa asumaan tottuneelle koiralle rankka paikka. Koira ei tietysti pysty mitenkään ymmärtämään, miksi se yhtäkkiä viedään pois kodistaan parin sadan muun koiran keskelle. Mutta onneksi Bonia on niin hieno tyttö, että sen kodinsaantimahdollisuudet ovat varmasti hyvät!

Bonia todellakin rakastaa ihmisiä. Kun aitaukseen menee, antaa sen pentujen hoitaa hötkyilyn ja itse usein katselee vauhdikkainta menoa kopin katolla makoillen. Mutta kun sen luokse menee, alkaa mahdoton hännänheilutus ja pussailu! Bonia ei millään saisi tarpeekseen rapsutuksista, ja jos yksi ihminen lopettaa silityksen, vaihtaa Bonia äkkiä paikkaa seuraavan ihmisen kylkeen. Täytyyhän rapsutuksia saada maksimaalisesti!

Bonia sietää aitauksessa riekkuvia puolen vuoden ikäisiä pentuja hyvin, mutta tarpeen vaatiessa se osaa kyllä komentaa pennut rauhoittumaan. Bonia vaikuttaa leppoisalta ja sosiaaliselta tytöltä, joten todennäköisesti se tulee hyvin toimeen myös mahdollisten kodissa jo olevien koirakavereiden kanssa.

Bonia on erittäin kaunis tyttö. Sitä on todennäköisesti kohdeltu varsin hyvin, koska se on hyväkuntoinen ja luottavainen. Kooltaan se on noin 50 cm ja ehkä 20 kiloa, tuskin ainakaan isompi.

Bonia vaikuttaa koiralta, joka voisi sopeutua monenlaiseen kotiin ja perheeseen: se ei hauku turhia tarhalla, joten kerrostaloasuminenkin voi sille sopia. Reippaana tyttö se sopeutunee myös kaupunkiin. Uuden omistajan on kuitenkin huomattava, että vaikka Bonia on ollut kotikoira, on se saattanut asua pääosin vapaana pihalla. Emme siis tiedä, onko se sisäsiisti tai kulkenut juurikaan hihnassa. Samoin yksinjäämisen opettamiseen pitää varautua, aivan kuten kaikkien muidenkin koirien kanssa.

Kuka onnekas tarjoutuu herttaisen Bonian turvaksi ja ystäväksi tytön loppuiäksi?

Viipurin koirat - Bonia 21.2.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.