Taneli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 10/2011

16.1.2015
Taneli löysi hyvin kodin.

10.12.2014
Taneli on rauhallinen, kiltti poika. Sympaattista Taneli-poikaa pääsee tapaamaan Kalannissa.

Taneli pääsi Suomeen kesällä, sillä sen toisessa etutassussa oli kipuja aiheuttava patti. Täällä Suomessa patti tutkittiin ja poistettiin, ja toipuminen leikkauksesta on edennyt hyvin. Pian Taneli pystyy jo elämään aivan normaalia elämää tassunsa kanssa.

Taneli on rauhallinen ja kiltti poika. Se tulee erinomaisesti toimeen niin uros- kuin narttukoirienkin kanssa. Kissojakin on Tanelin hoitopaikassa, mutta aivan varauksetta emme suosittele Tanelia kissaperheeseen. Tietyissä tilanteissa se innostuu ajamaan kissoja.

Taneli haaveilee asumisesta omakoti- tai rivitalossa. Oma aidattu piha kun on Tanelille mieleen. Yksinjääminen koirakavereiden kanssa sujuu ongelmitta, mutta täysin yksin Taneli ei osaa vielä jäädä. Siksi Taneli haluaisi, että kodissa olisi jo kiva koirakaveri odottamassa.

Taneli matkustaa hienosti autossa ja hoitotoimenpiteet sekä hihnassa kävely sujuvat hyvin. Taneli on varsin leikkisä poika, joka tykkää niin pehmolelujen retuuttamisesta kuin pihalla juoksemistakin. Tanelista tulee vielä mahtava koirakaveri jollekin mukavalle ihmiselle!

28.7.2014
Hellyydenkipeä kummikoira Taneli sai lahjaksi matkalipun Suomeen ja Kirkkonummelle.

Taneli on monelle tarhalla kävijälle liiankin tuttu näky ja poika onkin viettänyt tarhakoiran elämää liian kauan. Eräs aktiiveistamme ei enää kestänyt ja halusi antaa tälle rakastettavalle pojalle mahdollisuuden. Taneli pääsi kotihoitoon, mutta jatkaa vielä myös kummikoirana.

Taneli muutti siis Suomeen kotihoitoon 16.7.2014 opettelemaan kotikoirana oloa ja eritysesti etsimään omaa kotia. Taneli on rauhallinen, nöyrä ja varovainen poika, joka tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Meteli, äkkinäiset liikkeet ja vieraat ihmiset saavat kiltin Tanelin jännittyneeksi. Taneli mielummin väistyy taka-alalle kuin kohtaa jännittävän asian. Taneli kaipaakin ihmistä, joka tukee ja rohkaisee poikaa kohtamaan elämässä eteen tulevat kummalliset uudet asiat. Tutussa seurassa Taneli on hellyydenkipeä halailija, ja saattaapa Tanelille mieluinen ihminen saada myös vienon pienen lipaisun poskelle kiitokseksi rapsutuksista.
Kiltti Taneli etsii kotia ensisijaisesti rauhallisesta ympäristöstä, koirakaveri tulevassa kodissa olisi kiva. Tanelin kotihoitopaikassa on myös kissoja, mutta vielä on epävarmaa, miten Taneli jaksaa kissojen kanssa. Tanelin mielipuuhiin kuuluu lokoilu pehmeällä patjalla, lenkkeily ja uiminen. Taneli arvoistaisi tulevassa kodissaan omaa aidattua pihaa, toki Taneli kaipaa tosin myös päivittäistä remmikävelyä.

16.11.2013
Taneli on vielä vähän ujo poika, mutta kunhan ymmärtäväinen omistaja löytyisi, kuoriutuisi Tanelista varmasti ihana, sydämellinen poika!

Taneli ja veljensä Tatu ja Toto olivat asuneet Irinan tarhan lähellä olevassa kylässä. Poikien emo oli asunut siellä jo vuosia, ja kyläläiset ruokkivat emokoiraa aina ohikulkiessaan. Välillä emo sai muutaman pennun, jotka sitten löysivät kodit kyläläisten luota tai niiden surulliseksi kohtaloksi tuli auton alle jääminen. Ja näin kävi valitettavasti lopulta myös itse emokoiralle. Tämän jälkeen emottomiksi jääneet pennut toimitettiin Irinan tarhalle etsimään omaa kotia.

Taneli pääsi vasta nyt kotia etsiviin, sillä pojalla kesti tovi, että se alkoi aidosti luottamaan ihmisiin. Nyt Taneli on lähes sulaa vahaa meidän vakituisesti tarhalla käyvien kanssa: kieli yrittää lipoa poskea, tassut tömähtävät vasten ja häntä heiluttaa koko takaosaa, kun Taneli on niin kovin innoissaan seurastamme.

Varmaa kuitenkin on, että uuteen kotiin ja uuteen ympäristöön muuttaminen tulee olemaan Tanelille kova paikka. Siksi uudelta omistajalta vaaditaankin pitkäjännitteisyyttä ja kykyä sopeutua elämiseen aluksi mahdollisesti hyvinkin aran koiran kanssa. Tanelin perusluottamus ihmisiin vaikuttaa kuitenkin vahvistuneen niin paljon, että uskomme kyllä, että Tanelista tulee vielä mukava koirakaveri jollekin, joka jaksaa ja haluaa panostaa pojan kotiuttamiseen pidemmän kaavan kautta.

Tanelin korkeus on kivunnut noin 60 senttimetriin ja mikään ihan kukkakeppi poika ei ole rakenteeltaan, joten Taneli sopii sellaiselle, joka pitää koiran kokoisista koirista! Taneli ontuu hiukan toista etujalkaansa.

Viipurin koirat - Taneli

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.