Elma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2008

12.10.2015
Sympaattinen Elma löysi oman kodin Helsingistä.

25.8.2015
Kiltti ja ystävällinen Elma on käynyt hammashoidossa ja muutenkin tutkittavana. Nyt olisi oman kodin löytymisen vuoro! Elma odottaa kotia Sipoossa.

Elma on edelleen hyvin herttainen, iloinen ja mukava koira. Sen kanssa eläminen on helppoa, sillä mitään käytösongelmia ei ole tullut vastaan. Toki uuden omistajan tulee varautua siihen, että Elma saattaa kotiuduttuaan vielä muuttua, mutta tuskin tästä kiltistä rouvasta kovin hankalaa koiraa kuoriutuu.

Elma on käynyt nyt myös hammashoidossa, jossa hampaat kuvattiin ja poistettiin muutamia murtuneita hampaita. Jatkossakin Elma tullee tarvitsemaan hampaiden tarkistuksia, sillä suurin osa hampaista on varsin kuluneita, mutta tällä hetkellä suu on hoidettu ja kunnossa.

Elma jaksaa ilahduttaa hoitajiansa aina niin positiivisella ja sympaattisella olemuksellaan. Mitä sitten tapahtuukin, Elman häntä vain heiluu ja kaikki on kivaa ja ihanaa. Kuitenkin Elma on rauhallinen tyttö, joka ei saa innostuessaankaan suurempia hepuleita, vaan tyytyy riemuitsemaan omaan tyyneen tyyliinsä.

Elman kanssa on aloitettu fysioterapia ja ohjeiden mukainen harjoittelu kotona. Fysioterapeutti on varsin positiivinen sen suhteen, että lihaksiston hyvällä huollolla ja kipulääkityksestä huolehtien Elma voi pärjätä alkavan nivelrikkonsa kanssa vielä vuosia. Kristallipalloa meillä ei tietysti ole, mutta kovasti toivomme, että näin tulee olemaan!

12.8.2015
Herttainen Elma on rauhallinen ja kiltti koirarouva. Elmaa pääsee tapaamaan Sipoossa.

Elma on hyvin sympaattinen ja mukava koira. Se ei tee itsestään numeroa, vaan on enemmän sellainen koira, joka tulee onnelliseksi kovin pienistä asioista: pehmeästä nukkumapaikasta, rauhallisista lenkeistä, rapsutuksista ja herkuista. Elma suhtautuu ihmisiin hyvin luottavaisesti ja se rakastaa kaikkea saamaansa huomiota.

Elma on sisäsiisti, yksinolot sujuvat ilman ongelmia ja hihnassakin Elma kulkee kauniisti, vetämättä tai rähisemättä. Toisten koirien kanssa Elma tulee toimeen sujuvasti, vaikkei se kovin paljon niihin otakaan kontaktia. Elma pärjäisi siis varmasti myös ainoana koirana. Kissojen kanssa Elma tulee myös hyvin toimeen eivätkä pihalla asuvat kanatkaan kiinnosta Elmaa kummemmin.

Eletty elämä on kuitenkin jättänyt jälkensä Elman fyysiseen kuntoon. Hoitoon päästyään Elman selkä, lonkat ja polvet kuvattiin, sillä Elma käveli jäykästi. Valitettavasti toisesta lonkasta löytyi vanha trauma, joka on aiheuttanut vinoutta lantioon ja alkavaa nivelrikkoa lonkkiin. Myös toisesta polvesta löytyi nivelrikkoa. Nyt Elma on kipulääkekuurilla ja kuntoutus aloitetaan fysioterapialla. Myös Elman suu hoidetaan kuntoon, sillä siellä on useita katkenneita hampaita.

Kipulääkkeet ovat piristäneet Elmaa kovasti ja iltaisin tyttö innostuukin jo heittelemään lelua ja juoksentelemaan ympäri asuntoa. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, että elämää on elettävä paljolti Elman voinnin mukaan: liikunnan, lääkityksen, lisäravinteiden ja kuntoutuksen on oltava huolellista ja säännöllistä, jotta Elman kunto saataisiin mahdollimman hyväksi ja että Elma saisi vielä mahdollisimman paljon hyvää, iloista aikaa yhdessä omistajansa kanssa.

Elma ei juurikaan hauku eikä se ihmettele ulkoillessa juuri mitään, joten kaupunki ja kerrostalo eivät ole poissuljettu asumismuoto. Hissi tai maantasossa oleva asunto ovat kuitenkin ehdot, mikäli Elma muuttaisi kerrostaloon.

Maratonkaveria Elmasta ei enää tule, mutta sitäkin kultaisempi rauhallinen ja iloinen lenkkikaveri, jonka kanssa voi ihmetellä pensaikossa rapisevia otuksia tai pysähtyä kuuntelemaan lintujen laulua. Elma on hieno koira, joka tarvitsee hieman erityishoitoa, mutta joka antaa kaiken takaisin moninkertaisesti sympaattisella persoonallaan. 

2.8.2015
Elmaa onnisti ja se pääsi Suomeen kotihoitoon. Herttaista Elmaa pääsee tapaamaan Sipoossa.

Elman yhteyshenkilönä toimii Laura, laura.viipurinkoirat(at)gmail.com. Otathan itse yhteyttä sähköpostitse yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi.

15.6.2015

Elma on sympaattinen tyttö, jonka vuodet ovat tähän asti kuluneet lähinnä pentukoneena ketjun päässä - onneksi se aika on nyt historiaa.

Elma on pelastettu Viipurin lähistöltä pienestä kylästä, jossa paikallinen vanha nainen keräsi koiria pienen hökkelinsä pihalle ja sisätiloihin. Koska naisella ei ollut varaa hoitaa saati steriloida koiriaan, lisääntyivät ne siellä miten sattuu. Elmaan ovat vuodet jättäneet jälkensä: sen nisät roikkuvat lukuisten pentueiden jäljiltä, ja heikko ravinto ja hoito on vienyt hampaat pitkälti suusta. Elman kohtalo oli asua lyhyessä ketjussa naisen pihassa, ränsistynyt koppi suojanaan.

Elma onkin sellainen koira, joka tuntuu olevan kovin kiitollinen kaikesta pienestä. Se ei itse hae huomiota kovinkaan aktiivisesti, mutta kun sen luo menee, nauttii se selvästi silityksistä ja seurasta. Elma on todella sympaattinen rouvakoira, jolle soisi vihdoin paljon kaikkea hyvää elämässä: pelkkä pehmeä peti ja lämmin koti taitavat olla Elmasta todellista luksusta, mutta siihen kun lisää vielä rakastavan hoidon, hyvän ruuan ja rauhalliset ulkoilut omistajansa kanssa, taitaa Elma olla elämäänsä enemmän kuin tyytyväinen.

Elma on tällä hetkellä fyysisesti vielä sellaisessa kunnossa, että se tulee tarvitsemaan rauhallista lihaskunnon rakentamista ja vahvistumista. Lisäksi sen jäljellä olevat hampaat ovat niin huonokuntoiset, että hammasremontti on edessä. Mahdollista on, että rankka elämä on jättänyt Elmaan myös muita fyysisiä jälkiä. Mutta kaiken tämän vuoksi Elma ansaitsisi oman kodin ja ihmisen - sellaisen, joka on valmis tekemään kaikkensa Elman eteen.

Elma on rauhallinen ja sopuisa koira, joka ainakin nyt väistää aina mieluummin kuin osallistuu muiden koirien haukkumiseen tai ärhentelyyn. Rauhallinen koirakaveri voisi siis olla Elman uudessa kodissa, mutta Elma pärjännee myös ainoana koirana. Emme ole huomanneet Elman haukkuvan lainkaan, joten kerrostalokin voisi sopia Elmalle asuinpaikaksi. Aivan keskikaupungin vilinään Elma tuskin kuitenkaan haluaa, vaan vähän rauhallisempi asuinalue voisi olla Elmalle sopivin.

Elmalla ei liene mitään käsitystä sisällä asumisesta ja muista koirien arkielämään kuuluvista asioista, joten aivan kaikki tulee varautua opettamaan sille alusta: mitä tarkoittaa sisäsiisteys, hihnassa käveleminen, yksinjääminen tai autossa matkustaminen. Varmasti Elma kuitenkin oppii tämän kaiken, kunhan sille joku antaisi siihen mahdollisuuden. Säälistä kovia kokenutta Elmaa ei kuitenkaan pidä ottaa - rakkaudesta ja vakaasta harkinnasta sen sijaan kyllä.

Viipurin koirat - Elma 13.6.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.