Asia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 5/2013

21.8.2018
Asian kuulumisia omasta kodista:

"Elämä omakotitalossa ja rauhallisemmassa osassa kaupunkia on ollut Assin mieleen. Saimme nyt aidattua koko puolen hehtaarin tonttimme, joten tilaa juosta ja tarkastella ja vahtia lintuja yms. eläimiä!

Assi voi hyvin ja olemme alkaneet harjoitella pihalla erilaisia temppuja ja agilityharjoitteita. Assi innostuu hetkeksi, mutta kyllästyy nopeasti :D mutta oppii nopeasti ja selkeästi pitää harjoittelusta kun saa käyttää aivoja! Onnellinen läähätys seuraa harjoittelua aina.

Juoksemista Assi rakastaa edelleen paljon ja on jopa hetkiksi erehtynyt leikkimään joillakin leluilla! Metsälenkeillä Assi nauttii hajuista ja äänistä ja kotona nukkuu vieressämme sohvalla tai omissa oloissaan. :)

Eläinlääkärissä kun käytiin perustarkastuksessa, niin sekin sujui toisen koiramme tuella jo upeasti! Oli kuin paikka ei olisi ollut lainkaan ihmeellinen."

31.3.2016
Asian kuulumisia omasta kodista:

”Kohtapuoliin alkaa olla vuosi siitä, kun Assi muutti meille. :)

Assin kanssa arki on lähtenyt hienosti käyntiin, tiettyjä asioita vielä opetellaan ja välillä uusien asioiden jännitys yllättää niin meidän kuin Assinkin. :) Pääasiassa Assi on kuitenkin rohkaistunut todella paljon. Ulkona oltaessa Assi on kovin kiinnostunut kaikista ihmisistä ja mielellään antaa naapuruston lastenkin rapsutella itseään ja jopa antaa pusun, jos toisenkin itselleen mieluisille lapsille. Kotona Assi voi hetken jännittää uuden ihmisen tullessa sisälle, tämä kuitenkin riippuu myös ihmisen olemuksesta. Uuden tuttavuuden annettua namin Assi on pian sujut tulokkaan kanssa. :) Osan uusien tuttavusten kanssa Assi on varsin utelias. Tuttujen ihmisten kanssa Assi on mitä hurmaavin koira ja nauttii lähellä olosta ja saamastaan huomiosta kovasti. Ovikellon suurin fani Assi ei ole, mutta tätä asiaa harjoitellaan. :) Assilla on suuri määrä koirakavereita, mutta vieraille koirille Assi silloin tällöin haukahtelee remmissä.

Vuoden aikana Assi on muuten pysynyt terveenä, mutta pari kuukautta sitten Assille todettiin virtsankarkailua. Tähän saatiin kuitenkin lääkitys, mikä on ratkaissut asian ja lääkkeen Assi ottaa hienosti. :)”

9.5.2015
Asian kuulumisia omasta kodista:

"Assi on kotiutunut todella hyvin elämään meidän, toisen koiramme, kissamme ja kanimme kanssa. Assista on kuoriutunut lyhyessä ajassa toisen koiramme tuella ihanan rohkea sydänten valtaaja! Uudet ihmiset ovat toki alkuun jännittäviä, mutta vain ensimmäiset minuutit, minkä jälkeen Assi seuraa jo toisen koiramme esimerkkiä menemällä rohkeasti tutustumaan.

Olemme antaneet Assin kotiutua rauhassa, ja neito onkin löytänyt jo mielipaikkansa sohvatyynyltä. Assi rakastaa ulkoilua ja on heti valppaana vieressä, kun kuulee valjaita otettavan kaapista. Olemme alkaneet hiljalleen opettaa Assille lenkeillä kontaktia, homma on toki vielä aivan alussa ja hakusessa, mutta ideaa tyttö on jo hienosti alkanut hoksata! Nyt Assi kääntyilee takaisin väliajoin katsomaan, että kuka minua taluttikaan. Viimeisen viikon aikana tapahtunut suuria edistysaskeleita.

Assi on jo aivan paras ystävä toisen koiramme kanssa, ja he pussailevat toisiaan pitkin päivää ohi mennen ja nukkuvat toistensa jatkeena. Leikkihetket on parhaita sohvan juuressa tai sohvalla! Arki meillä on siis Assin kanssa lähtenyt käyntiin loistavasti! Arjen haasteisiin ollaan silti varauduttu ja asennoiduttu tulevaisuuden varalta. Mutta parasta meille on, että Assi on meillä jo varsin kotonaan ja luottaa turvaa hakien sekä meihin että pieneen eläintarhaamme! Sillä yhtälöllä on hyvä jatkaa eteenpäin ja jaksaa myös mahdollisia vastoinkäymisiä. Sydämemme on valloitettu!"

2.5.2015
Asia muutti omaan kotiin.

12.1.2015
Asia on reipastunut kotihoidossa paljon. Oma koti ja kiva koirakaveri olisivat Asian haaveissa! Asiaa pääsee tapaamaan Turussa.

Asia, eli kotoisammin Assi, on hyvin hellyydenkipeä tyttö. Ihan hetkessä Assin luottamusta ei saavuteta, vaan Assilla on tarve ensin tarkkailla vieraita, ennen kuin hiljalleen hyväksyy ne kavereikseen. Tuttujen kesken Assi on aivan toista maata: rakastaa huomiota, rapsutuksia ja kaikenlaista kivaa yhteistä puuhailua.

Assi suhtautuu kissoihin erinomaisen kauniisti. Koskaan Assi ei ole jahdannut hoitopaikan kissoja, vaan on ehdottomasti ollut niiden kaveri. Toiset koiratkin ovat Assin mieleen, vaikka aluksi saattaakin olla vähän mustasukkainen huomiosta.

Assi on kohtuullisen energinen tyttö, joten reipas liikunta ja kaikenlainen aktivointi on Assille mieluista. Assi asuu tällä hetkellä kerrostalossa, minne se on sopeutunut hyvin. Jonkin verran Assi kommentoi rapusta kuuluvia ääniä, joten uudessa kodissa voi joutua aluksi panostamaan siihen, että Assi tottuu ulkoa kuuluviin ääniin.

Assi ottaa paljon tukea reippaasta koirakaverista, joten mieluiten Assi muuttaisikin kotiin, missä olisi toinen koira niin leikkikaveriksi kuin tueksi jännittävissä tilanteissa. Aivan kaupungin keskustan vilske ei sovellu Assille, vaan rauhallinen taajama olisi Assin kannalta mieluisampi ympäristö.

Assi on vielä vähän ujo tyttö, mutta on osoittautunut hienoa edistystä. Kiltti ja kultainen tyttö, joka vain kaipaa tukea ja rohkaisua uusissa tilanteissa!

23.10.2014
Asia on ehkä tavallisen näköinen, mutta sen luonne täyttä kultaa. Asia odottaa kotia nyt Turussa.

Asian kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

5.4.2014
Asia ilahdutti meitä, kun se ei mennytkään kauemmaksi haukahtelemaan, vaan antoi silittää ja nuoli sormiamme. Videokin tästä kohtaamisesta saatiin.

Asia on jäänyt sopivan keskikokoiseksi tytöksi ja se on varsin kaunis kiiltävän mustassa turkissaan.

Viipurin koirat - Asia

Viipurin koirat - Asia

29.12.2013
Asia on edelleen ujo, mutta kovin kaunis tyttö, ja pienen tutustumisen jälkeen tyttöä pääsee silittämään.

Asia on varttunut jo yli puolivuotiaaksi tytöksi tarhalla, joten on selvää, että moni uusi tilanne ihmetyttää Asiaa. Asia ei juurikaan lähesty meitä tarhakävijöitä itsekseen, mutta Olgan eteen Asia heittäytyy selälleen rapsutettavaksi ja siinä Asian ollessa saamme mekin tyttöä silitellä.

Asiasta tulee varmasti vielä mukava koira, mutta uuden omistajan tulee ymmärtää se, että tarhalla kasvanut koira tulee tarvitsemaan aikaa tottuakseen kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Varmaankaan koskaan Asiasta ei tule vieraiden ihmisten syliin innostuksesta kiipeävää koiraa, mutta tuttujen ihmisten kesken Asia osaa olla todella hellyyttävä ja luottavainen tyttö.

9.10.2013
Koko kolmikko tuntuu kadonneen näkyvistä, kun saavumme tarhalle. Pian pieni musta kuono pilkistää asuntovaunun alta ja kohta sen viereen ilmestyy toinen samanlainen.

Kovin ovat nämä Olgan tarhan aitojen suojissa kasvaneet pennut tarhavieraista ihmeissään. Asuntovaunun alunen on niille turvapaikka. Olga vakuuttaa kuitenkin, että nämä pennut eivät tuttujen kesken juurikaan ujostele.

Asian erottaa veljestään Dimasta täysmusta, kiiltävä turkki. Dimalla on valkoiset varpaankärjet.

21.9.2013
Asia-tyttö odottaa omaa kotiaan Olgalla, ja toivoo oikein kovasti, että joku hänetkin mustasta ja melko tavanomaisesta ulkokuorestaan huolimatta huomaisi.

Asia ja sen veljet, Dima ja Ydik, löydettiin pahvilaatikossa hylättyinä kesällä hautausmaalta. Pentujen onneksi Olga kuitenkin otti pienokaiset hoiviinsa, ja nyt kolmikko on valmis etsimään omia koteja.

Pentujen elämän ensivaiheista meillä ei ole tietoa, eikä myöskään niiden vanhemmista. Asiasta kasvanee vähintään keskikokoinen tumma kaunotar, ja tyttö olisikin aivan innoissaan, jos sille löytyisi jostain mukava koti, joka tarjoaisi sille reippaita lenkkejä ja muuta aktivointia.

Tapasimme Asian ensimmäisen kerran elokuun alussa. Vieraat vähän ujostuttivat tyttöä, mutta ei mennyt aikaakaan, kun tämä pieni ja pörheä pallero oli jo täydessä leikkipainissa veljensä kanssa. Tarhavieraatkin saivat tytöltä muutamat kosteat pusut.

Asian arvioidaan olevan nyt noin neljän kuukauden ikäinen, ja tyttö voisi matkustaa Suomeen heti sopivan kodin löydyttyä!

Viipurin koirat - Asia & Dima

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus