Minja

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: n. 20 kg, 55 cm (22.12.)
Syntymäaika: 5/2014

22.3.2015
Minja muutti omaan kotiin.

1.2.2015
Minja etsii kotia Lappeenrannasta käsin. Alla tuoreita kuulumisia Minjan kotihoitopaikasta.

Minja on reipas ja kiva koira. Minja suhtautuu uteliaasti kaikkiin ja kaikkeen uuteen ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Se on kotihoitopaikassaan tutustunut kissoihin, koiriin, lapsiin ja kanoihin. Minja rakastaa leikkimistä ja toimintaa, mutta nuoren koiran tavoin tytön korvat eivät aina ihan toimi, jos hyvä leikki on pihalla kesken. Minja pysyy lähellä vapaana hienosti, mutta tulee luokse vasta kun leikit on leikitty loppuun. Minja pitää ihmisistä niin paljon, ettei yksinolo aina suju ihan ongelmitta, joten tässä riittää opeteltavaa myös uudessa kodissa. Minja on aktiivinen tyttö, joka pitää kaikesta ulkoilusta, myös vaikka pulkkaa vetäen tai potkukelkan kanssa juosten. Minja on sisäsiisti ja valmis matkaamaan omaan kotiin.

22.12.2014
"Minja on iloinen, aktiivinen ja ystävällinen tyttö joka odottaa omaa kotia Lappeenrannassa. Minja on muutaman viikon ollut kotihoitopaikassa opettelemassa kotikoiran tapoja ja nehän Minjalta ovat  sujuneet. Minja tuntuu pitävän kaikista ihmisistä ja tyttö suhtautuu todella luottavaisesti ihmisiä kohtaan. Minja onkin hurmannut olemuksellaan hoitopaikan lähipiirin täysin.

Minja on keskikokoinen tyttö. Minja painaa hiukan yli 20 kg ja säkäkorkeus on noin 55 cm.

Minja on sisäsiisti ja lenkkeillyt hihnassa sujuvat hyvin. Myös koirapuistoilu on Minjan mieleen ja eikä ongelmia ole ollut toisten koirien kanssa.

Yksin jäämisen suhteen Minjalla on vielä opeteltavaa. Ihmisen poistuminen paikalta saa Minjan hämilleen, joka on näyttäytynyt vähäisenä paikkojen tuhoamisena. Välillä yksinolo onnistuu paremmin ja välillä huonommin.

Minja etsii kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan yksinolon opetteluun. Minja on Venäjällä todennäköisesti ollut kotikoirana ennen tarhalle joutumista, joten oletamme että entisen elämän vaikutukset purkautuvat näin. Pääosin Minjalla on kotikoiran tavat hallussa ja Minjan suurin toive olisi päästä pian omaan loppuelämän kotiin!"

15.12.2014
Reipas Minja sai joululahjaksi matkalipun Lappeenrantaan. Vielä kun tytölle löytyisi oma koti.

Minjan kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

14.9.2014
Minja on iloinen, utelias ja ystävällinen tyttö, joka on kovin ilahtunut ihmisseurasta. Minja on juuri hylätty tarhalle.

Minja-ressukalla on käynyt huono tuuri ja sekin on joutunut kodittomaksi syksyn alkaessa. Tyttö odottaa ilahtuneena, mutta rauhallisena kun huomaa saavansa ihmisseuraa. Se ottaa nautinnolla rapsutukset vastaan ja jää viereen ihmettelemään, kun ne loppuvat. Minja asustaa Irinan tarhalla pentuaitauksessa ja näyttää ainakin ensitapaamisen perusteella tulevan hyvin muiden pentujen kanssa toimeen vaikka onkin muita hiukan vanhempi ja isompi. Tyttö vaikuttaa myös mukavan rauhalliselta, mutta toki sen käytös voi vielä muuttua ja energiaa tulla roppakaupalla lisää.

Minjan historiasta meillä ei ole tietoa. Ihmisiin se suhtautuu kuitenkin avoimesti, joten se on voinut hyvinkin joskus asua kodissa, mutta syystä tai toisesta saanut lähteä sieltä. Niin kuin monen muunkin pennun kohdalla, omistaja ei ehkä ole enää jaksanut kiinnostua siitä ja sen hoidosta, kun pennun viehätys on kadonnut ja se on kasvanut isommaksi.

Nyt tyttö toivoisikin kovasti, että joku huomaisi sen ja näyttäisi sille, että rakastavia ja hyviäkin ihmisiä on olemassa, joihin voi luottaa. Minjasta kasvanee keskikokoinen tyttö. Oikean omistajan osuessa kohdalle Minja on valmis jättämään tarhan taakseen!

Viipurin koirat - Minja 11.10.2014

Viipurin koirat - Minja 13.9.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.