Vovan

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 12/2014

3.9.2016
Vovanin kuulumisia omasta kodista:

”Vovan on reipastunut huimasti! Ihan lempparipaikkoja on mökillä laituri, jolta voi vahtia ohikulkevia veneitä ja pikkukaloja vedessä! Veteen ei Vovan vielä ole uskaltanut hypätä pelastusliivinkään kanssa, mutta muuten on ihka oikea vesihirmu. Usein pesun jälkeisenä päivänä Poppani ryntää pääkolmantenajalkana sukeltamaan ojaan jos erehdyn kääntämään pääni pois ojan lähistöllä. Tuoksuttomalla shampoolla tavallisen koirashampoon sijasta tästäkin hassunhauskasta ongelmasta on päästy (melkein) ylitse.

Vovan tykkää olla mukana kaikessa, veneen pesusta mökillä iltapäivä unosiin kotona. Hänen ihan paras kaveri on meidän vanhempi leppoisa Elvis - pappa 9v, jonka kanssa tykkää köllötelllä mökin kuistilla metsälenkkien jälkeen.

Vovan kaipaa kuitenkin nuorempaa koirakaveria, jolloin käydään parin samanikäisen kanssa leikkimässä ja se onkin yhtä ilohyppyä ja kirmailua ympäri peltoa! Joskus teini-ikäiset urokset meinaavat käydä turhan tungettelevaksi jolloin Vovan ei oikein tiedä mitä tehdä. Osaa kuitenkin tulla istahtamaan luo jos tilanne käy liian ahdistavaksi ja tätä treenailemme koko ajan vahvemmaksi.

Hihnassa kävely menee hyvin, aloitimme BAT-harjoituksien tekemisen vähän aikaa sitten ja pitkällä liinalla ulkoilun hiljaisempina päivinä, josta Vovan tuntuu pitävän ihan hurjasti:-) Agilitya rallytokoa tms kivaa harrastusta olemme myös suunitelleet kokeilevamme lähiaikoina. Tällä hetkellä myyrien etsiminen ja kuoppien kaivuu on ihan POP :-D

Vovan on myös kasvanut hurjasti! Paino tullessa oli noin 12kg ja nyt se lähentelee jo 27kg!

Kaikinpuolin meillä menee siis upeasti ja olemme niin kiitollisia että saimme Vovanin huolimatta pienistä töyssyistä matkalla<3”

21.5.2015
Vovan löysi kodin Espoosta.

29.4.2015
Hellyttävä Vovan rakastaa rapsutuksia pienestä ujoudestaan huolimatta. Pienellä läpsäisyllä kämmenelle se kertoo nätisti: lisää rapsutuksia kiitos!

Vovan katselee pienen hetken vieraita, toteaa kaiken olevan kunnossa ja tulee varovaisesti hakemaan rapsutuksia. Ihmisten huomio ja silitykset ovat pojasta niin ihana juttu, että pörröinen Vovan istahtaa rentoutuneena viereen nauttimaan hellyydenosoituksista.

Sisarusparven ainoa tyttö Polli matkasi Suomeen kotihoitoon muutama viikko sitten, ja reipastuikin nopeasti varsin paljon, joten eiköhän veljetkin seuraa perässä, kunhan oma koti vain pian löytyisi!

31.3.2015
Vovan tutkailee liikuttavan isoilla nappisilmillä suoraan omiani ja miettii, mitä ihmettä sen ympärillä oikein touhutaan.

Vovan sisaruksineen ei syntynyt kovin onnellisten tähtien alla. Joulukuussa tiineenä ollut äitikoira Nora synnytti pentunsa ulos, pakkasen kovettamalle maalle. Nora yritti parhaansa mukaan huolehtia vastasyntyneistä pienokaisista ollen itsekin heikossa kunnossa. Ihmisiä kulki ohi, mutta kukaan ei sen suuremmin jäänyt koiraperhettä auttamaan. Joku toi viltin, joku vähän ruokaa. Lopulta sana avun tarpeessa olevasta emokoirasta ja sen pennuista kiiri Olgan korviin, ja koko perhe pääsi lämpöön ja turvaan Olgan kotiin. Nyt tämä hurmaava viisikko on valmis kodinetsintään. Saammeko esitellä: Vitja, Tubik, Vovan, Valera ja Polli!

Vovan ei ole mikään erityisen reipas poika, mutta se ei myöskään puiki pakoon, kun sitä lähestyy. Pikkuinen antaa silitellä itseään vaikka se tuntuukin kovasti ihmettelevän keitä nämä vieraat ihmiset ovat. Syliin nostaminen jännittää pikku miestä, mutta hienosti Vovan antaa käsitellä ja rapsutella itseään. Vovan on Olgalla asuessaan tottunut muihin koiriin ja kissoihin.

Sisarukset ovat eläneet lähes koko elämänsä tähän asti Olgan kotona. On selvää, että päästessään uuteen kotiin niiden sopeuttamiseen on varattava paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kovin vilkas asuinalue ei ole välttämättä paras mahdollinen ympäristö näille pennuille. Reipas koirakaveri tulevassa kodissa sen sijaan olisi varmasti uuden tulokkaan mieleen.

Pentujen emo on noin 60 cm korkea saksanpaimenkoirasekoitus. Alla kuva myös emosta. Isästä ei ole tietoa, mutta pentujen ulkonäöstä päätellen kyseessä on joku pidempiturkkinen katujen komistus. Niin tai näin, näistä pennuista kasvaa aikuisina takuulla kauniita, persoonallisia ja hienoja koiria!

Viipurin koirat - Vovan 11.4.2015

Viipurin koirat - Vovan 21.3.2015

 

Pentujen emo on noin 60 cm korkea saksanpaimenkoirasekoitus. Alla kuva myös emosta. Isästä ei ole tietoa, mutta pentujen ulkonäöstä päätellen kyseessä on joku pidempiturkkinen katujen komistus. Niin tai näin, näistä pennuista kasvaa aikuisina takuulla kauniita, persoonallisia ja hienoja koiria!