Samantha

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 49 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 1/2014

11.7.2015
Samantha muutti omaan kotiin.

4.11.2014
Iloinen partasuu Samantha pääsi kotihoitoon Suomeen ja odottaa nyt omaa kotiaan Espoossa.

Samanthan kotihoitaja kertoo seuraavaa:
"Samanthaa on kutsuttu hoitokodissa Alishaksi (Ilmeisesti koiran alkuperäinen nimi, lukee passissa ja koira tunnistaa sen). Alisha on hyvin sydämellinen, elämänmyönteinen ja vilkas koira, joka tahtoo osallistua kaikkeen hoitoperheen toimintaan ja rakastaa paijausta. Tytön lempipaikka on käpertyä sohvalle nukkumaan ihmisten väliin.

Hihnassa tyttö kulkee hyvin, mutta toisia koiria ohitettaessa alkaa haukkua ja hyppiä. Alisha ei ole niinkään aggressiivinen toisia koiria kohtaan, vaan enemmänkin yli-innokas. Alisha on fiksu koira, kunhan malttaa höseltämiseltään keskittyä. Kouluttaminen saattaa vaatia tavallista enemmän toistoja, mutta Alisha tekee mielellään yhteistyötä herkkupaloja vastaan, joten ihan mahdottoman hankala tapaus hän ei ole. Tyttö ei ole vielä sisäsiisti, kakat tekee jo ulos, mutta pissoja tulee vielä sisälle.

Lasten kanssa Alisha tulee hyvin toimeen, mutta häntä ei suositella ihan pienten lasten kotiin, koska koira on innostuessaan melkoinen koheltaja ja ihan pienet lapset saattavat jäädä jalkoihin. Hoitokoti ei myöskään suosittele Alishaa kerrostaloon tai asuntoon jossa haukunta voi häiritä naapureita, sillä tyttö on herkkä haukkumaan. Alishalla on myös havaittu ulkona tavallista suurempaa kiinnostusta myyriä ja hiiriä kohtaan, kuten terrieriltä voikin olettaa.

Alisha on nyt 9 kk ikäinen, painaa n. 16 kg ja säkäkorkeus on 49 cm."

Samanthan kyselyihin vastaa Noora. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nooran tavoittaa numerosta 040 8342427, soittoaika ma-pe klo 15-16. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

7.8.2014
Reipas Samantha on jo saanut maistaa kotikoiran elämää kesän ajan. Nyt Samantha toivoo pikaista matkalippua Suomeen!

Samantha ja sen sisko Miranda olivat löytyneet kesän alussa hylättyinä. Löytäjänä toimi moskovalainen perhe, jotka olivat menossa viettämään kesää kesämökilleen. Eläinten ystävinä he ottivat pennut hoiviinsa, rokottivat, siruttivat ja madottivat siskokset sekä antoivat niiden tietysti viettää iloista pennun elämää luonaan. Valitettavasti tuttavapiiristä ei kuitenkaan löytynyt pennuille koteja, joten perhe joutui tuomaan pennut Irinan tarhalle odottamaan kotia - mieluiten Suomesta.

Samanthasta huomaa, että tyttö on saanut elää ihmisten kanssa ja sitä on kohdeltu hyvin: Samantha on hyvin reipas ja sosiaalinen tyttö, joka rakastaa huomiota ja ihmisten kanssa olemista. Samantha vaikuttaa eloisalta tytöltä, joten pelkäksi sohvankoristeeksi Samantha ei halua! Samanthasta kasvaa ainakin keskikokoinen tyttö.  

Samantha on jo saanut elää hetken kotikoirana, joten lähtökohdat uuteen elämään ovat varsin mallillaan. Silti uuden omistajan tulee varautua siihen, että arkitottelevaisuuden opettamisessa ja muissakin kotikoiran taidoissa tulee vielä riittämään töitä. Mutta kyllähän fiksu Samantha ne oppii, kun vain löytyy se oikea omistaja.

Jos olet varma, että elämän pienet tai suuremmat mäet eivät saa sinua luopumaan koirastasi, vaan etsit koiran elämän pituista ystävyyttä, silloin Samantha odottaa yhteydenottoasi.

Viipurin koirat - Samantha 2.8.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.