Senja

Sukupuoli: uros
Koko: jää pieneksi
Syntymäaika: 4/2015

3.9.2015
Senja muutti Suomeen ja sai kodin Helsingistä.

26.8.2015
Senja on melkoisen suloinen poika - kunnon hurmuriainesta! 

Londa ja sen aivan pienet pennut pelastettiin keväällä Olgan tarhalle. Pennut olivat aluksi heikkoja, eivätkä kaikki selvinneet hengissä. Kolme veljestä osoitti selviytymisviettinsä ja nyt tämä kolmikko on valmis etsimään omat kodit: saammeko esitellä suloiset StasikSenja ja Kolja!

Näyttää vähän siltä, kuin Olgan pihalla juoksisi kolme lelukoiraa. Mutta ei, kyllä ne ovat ihan aitoja koiranpentuja! Viimeistään siinä vaiheessa voi asiasta olla varma, kun Senja tassuttaa luokse ja istahtaa eteen: kuka sinä olet ja saisiko sinulta vaikka vähän herkkuja?

Senja on hyvin iloinen ja suloinen pentu. Se ei pahemmin arastele vieraita, vaan uteliaasti se tekee tuttavuutta ja kaipaa huomiota. Senjaa voisi luonnehtia ehkä hieman itsenäisemmäksi kuin veljiään: siinä missä Stasik ja Kolja tepsuttavat tiukasti rinta rinnan, lähtee Senja seikkailemaan eri suuntaan ja suurella mielenkiinnolla tutkii pihan perimmäisetkin nurkat.

Senja vaikuttaa avoimelta ja ystävälliseltä pennulta. Tosiasia silti on, että tarhaympäristössä kasvaminen jättää aina jonkin jäljen koiranpentuihin. Yleensä se tarkoittaa sitä, että sosiaalistaminen jää hieman vajaaksi ja siksi uudet ihmiset, tilanteet ja paikat voivat jännittää keskimääräistä enemmän. Pitkäjänteisellä totuttamisella ja siedättämisellä nämäkin pennut tottuvat kuitenkin vielä monenlaisen menoon - erityisen mukavaa olisi kuitenkin, jos uudessa kodissa olisi koirakaveri näyttämässä mallia. Ehdoton vaatimus tämä ei kuitenkaan ole. Veljekset ovat tottuneet myös kissoihin.

Pentujen emo Londa on hyvin pienikokoinen, iloinen ja ystävällinen tyttö. Londassa lienee jonkin verran terrieriä, joten mahdollista on, että terrierimäistä luonnetta tulee löytymään myös Londan pojista. Vaikka kyseessä ovat aikuisena pienikokoiset koirat, ei koiran hankintaa pidä miettiä yhtään vähemmän tarkasti kuin isomman koiran: voimme olla varmoja, että mikäli näille veljeksille ei tarjota riittävästi aktiviteettia ja opeteta käytöstapoja, voi omistajalla olla melkoinen pähkinä purtavaksi, kun kaikki energia suunnataan ei-niin-toivottuihin-asioihin, kuten sohvan pureskeluun tai hihnan päässä räkyttämiseen.

Jos kuitenkin nuori, pieni ja elämäniloinen pentu on sinulla vakaasti harkittu haave, odottaa Senja yhteydenottoa!

Viipurin koirat - Minit 2. & 31.5.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.