Amos

Sukupuoli: uros
Koko: 
Syntymäaika: 6/2015

20.1.2016
Amosin kuulumisia omasta kodista:

"Amos saapui meille 11.12.2015. Alussa poikaa tietysti jännitti uusi ympäristö. Lenkkeilyt isommassa kaupungissa olivat hänestä joskus jopa pelottaviakin. Hihna oli aluksi ärsyttävä, mutta siihen tottuminen kesti vain kolme päivää. Olemme myös päässeet totuttelemaan autolla matkustamista, eikä sekään enää ollenkaan jännitä toisin kuin alussa.

Poika on käyttäytynyt ensimmäisestä päivästä lähtien kerrostaloympäristössä ihmeellisen rauhallisesti. Sisäsiisteys ei ollut ongelma, ja hän tajusi jutun nopeasti. Eikä vahinkoja ole sen koommin oikeastaan sattunut. Summerin kovakaan pirinä ei häntä hetkauta. Oma peti on paras turvapaikka, mutta öisin on ihana tulla nukkumaan makuuhuoneeseen sängyn viereen.

Koirakavereita Amos on saanut sekä lähipiiristä että koirapuistosta. Koirapuisto onkin Amoksesta ollut ihan huikea juttu, kun voi juosta niin paljon kuin jaksaa. On ollut ilo katsella kuinka pojun koko olemus valaistuu entisestään kun pääsee touhottamaan muiden koirien kanssa. Lisäksi olemme aloittaneet arkitottelevaisuuskoulutuksen. Amos älyää käskyt todella näppäräst,i ja hän selvästi nauttii kurssista. Virtaa nuorella pojalla riittäisi ulkona pahimmillakin pakkasilla, ja pitkiä metsälenkkejä tehdäänkin aina kun sää ja lämpötila sallii.

Amos on myös tottunut hienosti käsittelyyn, esim. kynsien leikkuu, harjaus ja hampaiden tutkiminen. Eläinlääkärin perustarkastuksessa saatiin hienoa palautetta koiran yleisestä terveydentilasta, painokin on kohdillaan. Amoksen säkäkorkeus on nyt 6,5 kk ikäisenä 60cm ja paino 16kg.

Vaikka poika onkin kuin enkeli ja ottaa käskyt hienosti vastaan, on toisinaan havaittavissa valikoivaa kuuloa ja teinikiukuttelua. Teinin jekkuiluun kuuluu viattomien sukkien hamstraaminen ja piilottelu sekä erilaisten kankaiden riepottelu. Odotamme jännittyneinä, mitä tuleman pitää.
Olemme tämän kuukauden aikana saaneet myös huomata, kuinka Amoksen pelko moneen asiaan on muuttunut terveeksi uteliaisuudeksi ja rohkeudeksi. Yleisesti ottaen kotiutuminen on sujunut hienosti, ja Amos on terve ja rakastettu teinipoika."

11.12.2015
Amosta onnisti ja se löysi kotihoidon kautta kodin Tampereelta.

16.11.2015
Amos pääsi pois kolealta tarhalta ja opettelee nyt kotikoiran alkeita Somerolla.

15.10.2015
Amos-pieni ei osannut aavistaa, että syksyn ollessa lopuillaan se värjöttelisi suurella koiratarhalla eikä oman ihmisen lämpimässä kainalossa. 

Amos tuli tarhalle emonsa Jenin sekä sisarustensa Antonin ja Loran kanssa, kun niiden omistaja ei jaksanut enää huolehtia niistä.

Irinan tarhalla isossa pentutalossa riittää vilinää ja ilahtuneita katseita. Kymmenet pennut nojaavat häkin aitaa vasten ja odottavat malttamattomina, että pääsevät rynnistämään ihmisten luokse. Amos tulee muiden pentujen kanssa reippaana jalkoihin pyörimään ja ilahtuu kovasti, kun se huomataan. Poika nauttii suuresti rapsutteluista, mutta sylissä oleminen tuntuu vähän jännittävältä. Vaikka vieraan syli aluksi vähän ihmetyttääkin, vaikuttaa Amos hyvin ystävälliseltä, luottavaiselta ja reippaalta pojalta.

Varmaa on, että muuttaessaan omaan kotiin vastaan tulee paljon uusia ja jännittäviä tilanteita, joissa omistajan rohkaisu ja tuki ovat tärkeitä. Amoksesta kasvanee keskikokoinen komea koira, jolle lyhyet pissatukset talon ympäri ei tule riittämään vaan poika haaveilee reippaasta ja liikunnallisesta menosta! Amos odottaa toiveikkaana, että joku ihana ihminen huomaisi sen pian ja tarjoaisi sille kunnollisen kodin sen loppuelämäksi.

Viipurin koirat - Amos 10.10.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.