Enni

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 2009

2.5.2015
Enni löysi arvoisensa kodin!

19.11.2014
Mukava ja persoonallinen Enni toivoo omaa kotia joulahjaksi.

Ennin kotihoitaja kertoo:

"Enni on osoittautunut oikein helpoksi ja hellyydenkipeäksi kaveriksi kun on tietyt pelisäännöt selvillä. Enni suhtautuu edelleen varauksella vieraisiin, mutta mitä välinpitämättömämpi ja rauhallisempi ihminen, sitä nopeammin Enni toteaa vieraan vaarattomaksi. Lenkillä ja pihamaallammekin Enni saattaa kytätä epäluuloisesti ohi meneviä autoja ja ihmisiä, mutta kiinnittää niihinkin yhä vähemmän huomiota.

Pikkuveljelläni, joka asuu vain viikonloput kotona ja Ennillä kesti pari viikkoa tutustua toisiinsa. Enni pelkäsi veljeäni ja haukkui tälle. Ennin suuri haukku säikäytti pikkuveljeni joka kerta kun hän astui huoneestaan ulos. Neuvoin aina veljeäni olemaan huomioimatta Enniä, mutta se oli hänelle vaikeaa ja epävarman oloinen ihminen sai Enninkin selvästi epävarmaksi. Eräänä viikonloppuna käskin veljeni antaa koirille ruuat ja siirtyä huoneestaan pelamaan olohuoneeseen. Molempien ollessa rauhassa omissa oloissaan lähdin tallille ja vartin päästä pikkuveljeni soittaa innoissaan "Enni tuli mun viereen makaamaan!". Sen jälkeen kumpikaan eivät enää pelänneet toisiaan.

Paljon koiria emme vielä ole tavanneet, mutta muutamat mitä vastaan on tullut on Enni tervehtinyt rauhallisesti. Enni on oikein kiltti ja kohtelias koira muita kohtaan. Mikäli toinen koira ei halua tehdä lähempää tuttavuutta tai pelkää, Enni rauhoittelee ja saattaa mennä nätisti maahan makaamaan odottamaan. Ihmisillekin se on ystävällinen kun on saanut hetken tutustua. Se rakastaa rapsutuksia ja harjaushetkiä. Myös lasten kanssa Enni tulee hienosti juttuun. Veljeni 2-vuotiaan pojan kanssa se on ollut rauhallinen ja kärsivällinen. Ei ota nokkiinsa vaikka pieni ihmislapsi hääräisi ympärillä ja touhutessaan vahingossa kompastuisi keskellä lattiaa nukkuvaan karvamötikkään.

Pääasiassa Enni on rauhallinen, mutta ihmisten tullessa kotiin se vielä on kovin kiihtynyt ja ilmeisesti stressaa kun omat ihmiset lähtevät pois. Pikkuhiljaa sekin on helpottanut kun sitä ei ole huomioitu lähtiessä eikä tultaessa kotiin. Ulkona peuhaamiseen riittää virtaa ja omalla kotipihalla Enni pysyy ihan hyvin. Olemme käyneet myös juoksentelemassa eräällä kentällä mikä on meidän lenkkipolun varrella.

Enni on kova suojelemaan omaa ihmistä mikäli se kokee sen tarpeelliseksi ja sen annetaan niin tehdä. Aluksi se murisi meidän perhoskoiralle joka kerta kun se tuli minulle rapsutettavaksi, mutta se jäi muutamassa viikossa pois.

Tässä vielä videota Ennistä: https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=dTue1v3O46s

Enni on steriloitu marraskuussa yhdistyksen toimesta.

15.7.2014
Enni, tarhanimeltään Dasha saapui Suomeen jo muutamia vuosia sitten. Enni on herttainen koira jolle oman ihmisen seura taitaa olla tärkeintä maailmassa. Ennillä olikin oma koti jo useamman vuoden ajan, mutta omistaja joutui luopumaan koiristaan vaikean elämäntilanteen takia. Nyt Enni ja Adele odottavat uusia koteja hoitopaikassa.

Kotihoidossa Enni kiintyi nopeasti hoitotätiinsä ja oleskelee mielellään hoitajan lähellä. Myös rapsutuksia Enni hakee kovasti, ja ilahtuu aina saadessaan tutun ihmisen huomion. Muihin ihmisiin Enni suhtautuu aluksi hyvin pelokkaasti, sillä valitettavasti tytön kaikki ihmiskokemukset eivät ole olleet pelkästään positiivisia. Rauhallinen käytös ja makupalat tuntuvat kuitenkin pehmittävän tytön vastarintaa, joten turvallisessa ympäristössä Ennin pelko vieraita kohtaan varmasti ajan mittaan helpottaa.

Enni osaa kulkea valjaissa ja on sisäsiisti. Tyttö on myös tottunut ulkoilemaan aidatulla pihalla, eikä sillä taida olla tarvetta pyrkiä karkuun kotipihalta ja omien ihmisten läheltä. Enni pärjäilee myös kissojen kanssa. Lenkille Enni lähtee hyvin mielellään, vaikka arasteleekin tiellä vastaantulevia ihmisiä. Autoja Enni ei säiky. Toisiin koiriin se ei ole Adelea lukuunottamatta juuri tottunut, eikä hae kovin aktiivisesti muiden koirien seuraa. Enni muuttaisi mielellään rauhalliseen kotiin jossa sille annetaan paljon huomiota ja rakkautta, ja jossa tämä herttainen koiratyttö voi tuntea olonsa turvalliseksi. Enni on hoidossa Etelä-Suomessa.

Ennin kyselyihin vastaa Maija. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Maijan tavoittaa osoitteesta maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.