Dafna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2014

16.7.2015
Dafna sai kodin Porista.

14.6.2015
Dafna ei tee itsestään suurta numeroa. Se saattaa olla juuri sellainen koira, jota kukaan ei huomaa ja joka joutuu viettämään useita vuosia tarhalla ilman kotia.

Dafnan onneksi se on kuitenkin nyt huomattu ja tytön kodin etsintä on alkanut. Dafna viettää päivänsä yhdessä harvoista sisähäkeistä, jossa sillä on kaverinaan vain yksi nuori uros. Dafnan ei ole tarvinnut siis erottua suuresta koiralaumasta. Suuremmassa porukassa Dafna olisikin varmasti jäänyt muiden jalkoihin. Tyttö on hurmannut jokaisen, joka juuri tähän häkkiin on eksynyt.

Dafna ei hae huomiota väkisin, mutta jos sen puoleen kääntyy ja kyykistyyy, saa pian syyliinsä parikymmentä kiloa rakkautta. Dafna nauttii ihmisen kosketuksesta koko sielullaan ja painautuu tiukasti silittäjäänsä kiinni. Dafna on muita koiria kohtaan kunnioittava, eikä haasta ikinä riitaa. Se ei osaa oikein myöskään puolustaa itseään tai herkkujaan vaan alistuu helposti. Häkkikaverinsa kanssa se tulee moitteetta toimeen ja intoutuu välillä leikkimään. Vaikka Dafna ei arastele ihmisiä, se on kuitenkin luonteeltaan varovainen, harkitseva ja hyvin nöyrä. Esimerkiksi kamera on Dafnan milelestä pelottava kapine. Emme myöskään usko, että Dafna on tottunut hihnaan ja pantaan. Hoitotoimenpiteet ja normaali arki tuleekin olemaan Dafnalle varmasti alussa kauhistus.

Toivommekin Dafnalle rauhallista ja harkitsevaa kotia, jolla on aikaa opettaa uudet asiat Dafnan tahdissa. Dafnan halu elää oman ihmisen kanssa on suuri, joten se tulee varmasti oppimaan kotikoiralle tarvittavat taidot, se ei välttämättä tule tapahtumaan kuitenkaan hetkessä. Dafnan tapaisen koiran paikka ei ole tarhalla.

Viipurin koirat - Dafna 13.6.2015

 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.