Okra

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2007

21.10.2015
Okran odotus päättyi vihdoin. Okra sai kodin Porvoosta.

2.3.2015
Tomera Okra-muori tietää tasan tarkkaan, mitä tarhalla tapahtuu, ja ottaa kantaa ikänsä tuomalla varmuudella. Tarhakaverinsa Aarren se pitää kurissa ja nuhteessa.

Okra saattaisi kuitenkin olla mainio toveri hieman aralle koiralle – etenkin urokselle – jos vain koirien kemiat kävisivät yhteen.

23.12.2014
Okra on asustanut tarhalla jo yli kaksi vuotta eikä tänä koko aikana siitä ole tullut yhden yhtäkään adoptiohakemusta. Kukaan ei ole halunnut Okra-rouvaa omakseen.

Voisi melkein vannoa, että jos ihmiset tapaisivat Okran kasvotusten, syntyisi jopa kiistaa siitä kuka tämän ihanan rouvan itselleen saakaan.

Okra rakastaa edelleen ihmisiä täydestä sydämestään ja vieraiden tulo tarhalle on aina Okran kuukauden kokokohta. Nyt Okra on onneksi saanut nauttia tarhalla vierailevien ihmisten seurasta useamminkin. Toinen Okran rakastama asia on ihmisten taskuista löytyvät herkut. Okra osaa jo odottaa niitä ja jos ei herkkuja ala kuulua heti alkutervehdysten jälkeen, tutkii rouva itse asiantuntevasti vieraiden taskut.

Vaikka Okra on aina kovin hyvillään saamastaan huomiosta, alkaa rankka tarhaelämä selvästi näkyä Okrassa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tappelunujakan seurauksena Okran korvasta puuttuu kunnon pala ja kuonoon on jäänyt muutama muisto tarhakaverin hampaista. Ajan mittaan Okra on alkanut viettää entistä enemmän aikaa kopissaan eikä aina halua poistua sieltä lainkaan. Nyt syksyllä Okra sai aitauskaverikseen mukavan nuoremman uroksen, joka selvästi piristi Okraa paljon. Nuorukainen sai onneksi pilkkeen takaisin Okran silmäkulmaan ja rouva jopa leikkii ja painii riehakkaasti kaverinsa kanssa. Meitä vieraita Okra tulee taas tervehtimään yhtä iloisesti kuin ennenkin.

Ei voi kuin toivoa, että Okralle löytyisi se oma ihminen ennen kuin tarhan kurjuus saa taas Okrasta yliotteen. On hyvin surullista nähdä ennen niin iloinen ja touhukas koira makaamassa masentuneena koppinsa perällä.

4.8.2013
Okra haaveilee kodista, jossa se saisi viettää paljon aikaa ulkoillen ja pihalla päivystäen. Iltaisin se tahtoisi ojentaa tassunsa pehmeälle pedille.

Okra on sen verran tomera täti, että se eläisi mieluiten omistajansa ainoana silmäteränä, tai ainakin kodin ainoana narttukoirana.

Viipurin koirat - Okra 4.8.2013

29.10.2012
Sydämellisen iloinen Okra ilahtuu kovasti kaikista ihmisistä! Okra on reipas tyttö, joka rakastaisi metsälenkkejä ja muutenkin aktiivista elämää.

Okra oli juoksennellut paikallisen marketin ympärillä muutamia viikkoja, kunnes joku viimein otti ystävällisen tytön kiinni ja toimitti sen Irinan tarhalle.

Okralla on selvästi ollut joskus omistaja, niin kovasti se pitää ihmisistä. Kun Okran häkkiin menee, ei hännän vipatuksesta ja tassujen teputuksesta tule loppua. Okra on niin innoissaan tulijoista, ettei meinaa karvoissaan pysyä, mutta siitäkään huolimatta Okra ei hypi päin tai ole muuten liian riehakkaasti tuttavuutta tekevä tyttö.

Okra vaikuttaa hyvin mutkattomalta ja aurinkoiselta koiralta. Sen kuono on kauniin harmaa, mutta hampaat taas ovat vitivalkoiset ja hyväkuntoiset, joten tuskin tyttö voi olla viittä vuotta vanhempi.

Okrassa voi hyvin virrata laikojen verta, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että Okralla voi olla riistaviettiä. Sen takia siitä ei välttämättä tule koiraa, jota pystyisi pitämään vapaana. Varmuuden vuoksi Okraa ei suositella myöskään kotiin, jossa on kissoja. Okra asustaa nyt kahden uroksen kanssa ja tulee niiden kanssa toimeen ongelmitta.

Jos kodissasi olisi iloisen ja ystävällisen laikasekoituksen mentävä aukko, voi Okra täyttää sen mainiosti! Rokotukset tytöllä ovat kunnossa - vain se oikea koti puuttuu.

Katso video Okrasta:

Viipurin koirat - Okra 19.1.2013

Viipurin koirat - Okra

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.