Ydik

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: n. 66 cm, 27 kg
Syntymäaika: 5/2013

23.12.2015
Jalon hoitopaikka muuttuikin omaksi kodiksi.

18.4.2015
Upea Jalo on viettänyt laatuaikaa hoitopaikassaan Jyväskylän suunnalla, mutta olisi jo valmis muuttamaan ihan omaan loppuelämän kotiin.

Jalo on hoitopaikassa kastroitu, ja se on toipunut leikkauksesta hyvin. Myös rohkeutta on kertynyt lisää, vaikka poika on vieläkin hyvin herkkä ja uusia ihmisiä kohtaan varauksellinen. Jalo tarvitsee siis rauhallisen kodin, jossa uusia asioita kohdataan harkiten ja turvallisissa olosuhteissa. Uudelta omistajalta kysytään myös aikaa ja intoa ulkoilla tämän urheilullisen pojan kanssa paljon: Jalo rakastaa lenkkeilyä!

Hoitopaikassa Jalo on miehistynyt siinä määrin, että sitä ei enää suositella perheeseen jossa on uroskoira: Jalo on mielellään koiraporukan ainoa uros. Parasta olisi jos Jalolle löytyisi koti jossa sillä on kaverina narttukoira.

Jalo on sisäsiisti ja osaa muutenkin kotikoiran tavat, kuten kotiinjäämisen silloin kun ihmiset ovat päivisin poissa. Hoitopaikassa Jalo on tottunut rauhalliseen kerrostaloon, vaikka se toisinaan reagoi hiukan ääniin ja ikkunan takana näkyvään liikeeseen. Varmin asuinmuoto Jalolle on omakoti- tai rivitalo, mutta rauhallinen kerrostalo koiraseurassa on myös ihan mahdollinen.

18.12.2014
Maisemanvaihdos on tehnyt Jalolle (ent Ydik) hyvää ja kaveri reipastuu kovaa vauhtia hoitopaikassaan Jyväskylän suunnalla.

Jalo muutti kotihoitopaikkaan, jossa sillä on esimerkkinä kaksi reipasta koirakaveria. Jalo onkin osoittautunut luultua rohkeammaksi. Vieraat miehet vähän jännittävät tätä poikaa, mutta saatuaan totutella uusiin ihmisiin, Jalo rentoutuu ja uskaltaa ottaa kontaktia. Jalo on kuitenkin äärettömän herkkä ja kiltti luonteeltaan, eikä pidä kovasta komentelusta. Jaloa tuleekin ohjata lempeällä otteella.

Lenkillä Jalo menee hienosti, välillä intoutuu vetämään hihnassa mutta ei rähise tai arkaile jos ohitse menee koiria, ihmisiä, pyöriä, rattaita, autoja tms. Jalo tulee melkeinpä koiran kuin koiran kanssa toimeen. Energiaa tällä kaverilla myös on, samoin intoa ja älyä touhuta kaikenlaista.  Sisällä Jalo ei ole mikään häslä, vaan mielummin laittaa sohvan nurkkaan pitkäkseen ja nauttii rapsutuksista. Jalo vois sopia myös harrastuskaveriksi.

Jalo haukahtelee sisällä jonkun verran, joten ihan vilkkaimpaan kerrostaloon emme poikaa suosittele. Jalon herkkyyden takia, muutenkin rauhallisempi ympäristö lempeän omistajan kanssa olisi varmasti mieleinen. Samoin koirakaverit. Yksinolot sujuvat Jalolta ilman ongelmia, eikä poikaa haittaa, vaikka arki ei aina ihan saman aikataulun mukaan menisi. Kissojen kanssa Jalo tulee myös toimeen.

Peltolenkki 13.12.2014

26.9.2014
Upea harmaaturkki Ydik etsii uutta kotia rauhallisemmasta ympäristöstä.

Ydik, uudelta nimeltään Jalo etsii uutta kotia omistajan toiveesta. Omistajan mukaan Jalo kaipaa rauhallisempaan ympäristöön ja perhettä, jolla on aikaa perehtyö pojan arkuusongelmaan. Jalo on ollut vuoden Suomessa ja vielä arka joissakin tilanteissa. Tämä ei ole ennenkuulumatonta viipurilaisten koirien keskuudessa ja harjoittelulla Jaloakin odottaa ehdottomasti rohkeampi elämä. Tällä hetkellä Jaloa hirvittävät erityisesti miehet. Ymmärtäväisen omistajan lisäksi Jalon toivelistalla voisi olla omakotitalo isolla pihalla, sillä Jalo on hieman haukkuherkkä.

Muuten Jalo on hieno koira. Jaloa kauniimpaa koiraa ei ihan joka päivä tule vastaan. Jalo on melko korkea, mutta hoikkarakenteinen ja liikunnallinen. Jalo tulee toimeen toisten koirien kanssa ja miksei nauttisi koirakaveristakin, sillä koiraseura tuo sille itseluottamista. Myös lasten kanssa Jalo pärjää, mutta itsekin nuorukaisena saattaa pienimmät juosta vahingossa kumoon. Jaloa ei ole leikattu ja Jalo asuu tällä hetkellä Oulussa.

Jalon yhteyshenkilönä toimii Maija, maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Otathan itse yhteyttä yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi. 

8.11.2013
Ydik löysi kodin Oulusta.

21.9.2013
Ydik sisaruksineen löydettiin hylättyinä. Nyt kaunis harmaaturkki toivoo pääsevänsä oman kodin lämpöön ennen kylmän talven tuloa!

Ydik ja sen sisarukset, Asia ja Dima, löydettiin pahvilaatikossa hylättyinä kesällä hautausmaalta. Pentujen onneksi Olga kuitenkin otti pienokaiset hoiviinsa, ja nyt kolmikko on valmis etsimään omia koteja.

Pentujen elämän ensivaiheista meillä ei ole tietoa, eikä myöskään niiden vanhemmista. Ydikistä kasvanee vähintään keskikokoinen komea poika, ja siitä tulisi varmasti mukava lenkkikaveri jollekin.

Tapasimme Ydikin ensimmäisen kerran elokuun alussa. Kauniin harmaa Ydik valloitti suloisella olemuksellaan ja kirkkailla silmillään meidät kaikki. Vieraat vähän jännittivät ujoa Ydikiä, mutta poika varmasti reipastuu, kunhan pääsee tarhalta omaan kotiin.

Ydikin arvioidaan olevan nyt noin neljän kuukauden ikäinen, ja poika voisi matkustaa Suomeen heti sopivan kodin löydyttyä!

Viipurin koirat - Ydik

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.