Sessa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2014

24.11.2015
Ihana Sessa löysi oman kodin toisen viipurilaisen kaverina Espoosta.

30.9.2015
Sessa on kaunis, ystävällinen ja kovin viehkeän siro koiraneiti. Se rakastaa ihmisiä koko sydämellään eikä onnella ole rajaa, kun Sessa saa vieraita.

Sessa hylättiin syksyllä. Se päätyi Irinan tarhalle etsimään kotia, ja onhan se aina parempi vaihtoehto kuin kaduilla yksinään vaelteleminen. Tarhaelämä on kuitenkin jokaiselle koiralle stressaavaa, joten kovasti toivomme, ettei Sessan tarhaelo veny pitkäksi.

Aluksi Sessa voi antaa vaikutelman, ettei vieraat ihmiset sitä hirveästi kiinnosta. Kun tytölle juttelee, alkaa häntä kuitenkin kovasti vipattaa ja Sessa kellistyy pedillään selälleen odottamaan rapsutuksia. Tarhalle joutuminen on tainnut sen verran paljon masentaa Sessaa, että se mieluiten makoilee pedillään ja tarkkailee ympäristön tapahtumia. Pienellä houkuttelulla Sessan saa kuitenkin myös liikkumaan sisäaitauksessa ja tekemään tuttavuutta lähemmin. Ja tutustuminen tosiaan vahvistaa käsitystä, että Sessa todellakin rakastaa ihmisiä. Hännän heilutuksesta ei tahdo tulla loppua, kun Sessa nauttii onnellisena silityksistä.

Sessa on siro keskikokoinen, jolla korkeutta on korkeintaan 50 cm ja painoa sillä tuskin on yli 20 kiloa. Se on selvästi nuori koira, varmaankin jotain vuoden ja kahden väliltä. Vielä se vaikuttaa rauhalliselta nuorelta tytöltä, mutta saattaa olla, että vilkkautta alkaa löytyä enemmän, kunhan Sessa tottuu tarhaelämään - ja lopulta toivottavasti pääsee kotiin.

Emme tiedä Sessan menneisyydestä mitään, joten on myös arvoitus, onko se koskaan asunut sisätiloissa. Omistaja sillä on varmastikin joskus ollut, sillä muuten se tuskin suhtautuisi niin luottavaisesti ja iloisesti vieraisiinkin ihmisiin. Sessa on kuitenkin vielä nuori tyttö, joten se oppii kotikoiran käytöstavat varmasti nopeasti!

Viipurin koirat - Sessa 27.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.